Dziękuję bardzo za odpowiedź.Dariusz Wiśniewski pisze:Witam serdecznie,
1. Saldo początkowe dla rachunku demo może zostać zmodyfikowane do innej kwoty. Aby dokonać zmiany proszę skontaktować się z infolinią Biura Maklerskiego pod numerem 19503.
2. Na Platformie można ustanowić poziom SL i TP na dwa sposoby - wpisując dystans w pipsach od ceny otwarcia pozycji, lub wpisując konkretne wartości tych poziomów. Platforma nie pokaże odległości przeliczonej na złotówki przed zawarciem transakcji. Z drugiej strony, gdy pozycja jest już otwarta, można wybrać modyfikację tej pozycji, w której ukaże się przybliżony zysk/strata w PLN dla poszczególnych zleceń.
3. Naturalnie na Platformie rzeczywistej dostępna jest dużo większa ilość par walutowych (w tym wspomniane pary z NZD). Pełny wykaz znajduje się w specyfikacji instrumentów finansowych: http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... mentow.pdf
Pozdrawiam
Dariusz Wiśniewski
AliorTrader - ECN.
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Witam serdecznie,
- osiem znaków
- jedną małą literę
- jedną dużą literę
- jedną cyfrę
- jeden znak specjalny (np: . , $ #)
Pozdrawiam
Dariusz Wiśniewski
Do rozliczenia podatku należy obliczyć zysk osiągnięty na koniec roku kalendarzowego, a następnie odliczyć i odprowadzić do US 19% z tego zysku. Jest to zbilansowana wielkość ze wszystkich transakcji w danym roku. Działa to analogicznie jak w przypadku rachunku maklerskiego, a więc stratę również można odliczyć w kolejnych latach zgodnie z przepisami ustawy. Klienci BM Alior Banku otrzymują zestawienie PIT8c z obliczoną wielkością zysku, a jeżeli posiadają również rachunek maklerski - wszystkie wielkości są już ujęte łącznie.Mariusz0505 pisze:Jeszcze mam takie pytanie co do rozliczania PITU
Jak to w ogóle wygląda ? Płacę podatek od rocznego dochodu ? Czyli np. Jeżeli w ciągu roku zarobiłem na Forex 5 tyś to od tych 5 tyś będzie odliczany podatek ? Czy np. Po każdym zakończonym zleceniu - Powiedzmy że zarobiłem 50zł to od tych 50zł będzie odliczone 19% ? A jak jest ze stratami ? Jeżeli stracę 20zł czy więcej to od tego też będzie odliczone 19% ?
Trochę namieszałem, ale mam nadzieję, że pan zrozumie o co mi chodzi
Pozdrawiam.
Trzeci poziom bezpiecznego hasła oznacza, że hasło dostępu do Platformy Alior Trader musi mieć co najmniej:kazik1616 pisze: basketmat napisał:
"password required with level - 3"
Ktoś mi powie o co chodzi ? Smile
@edit
Ok już wiem Embarassed
Mam ten sam błąd. Jak go rozwiązałeś?
- osiem znaków
- jedną małą literę
- jedną dużą literę
- jedną cyfrę
- jeden znak specjalny (np: . , $ #)
Pozdrawiam
Dariusz Wiśniewski
Panie Dariuszu tym razem ja się pogubiłemDariusz Wiśniewski pisze:Witam serdecznie,
Do rozliczenia podatku należy obliczyć zysk osiągnięty na koniec roku kalendarzowego, a następnie odliczyć i odprowadzić do US 19% z tego zysku. Jest to zbilansowana wielkość ze wszystkich transakcji w danym roku. Działa to analogicznie jak w przypadku rachunku maklerskiego, a więc stratę również można odliczyć w kolejnych latach zgodnie z przepisami ustawy. Klienci BM Alior Banku otrzymują zestawienie PIT8c z obliczoną wielkością zysku, a jeżeli posiadają również rachunek maklerski - wszystkie wielkości są już ujęte łącznie.Mariusz0505 pisze:Jeszcze mam takie pytanie co do rozliczania PITU
Jak to w ogóle wygląda ? Płacę podatek od rocznego dochodu ? Czyli np. Jeżeli w ciągu roku zarobiłem na Forex 5 tyś to od tych 5 tyś będzie odliczany podatek ? Czy np. Po każdym zakończonym zleceniu - Powiedzmy że zarobiłem 50zł to od tych 50zł będzie odliczone 19% ? A jak jest ze stratami ? Jeżeli stracę 20zł czy więcej to od tego też będzie odliczone 19% ?
Trochę namieszałem, ale mam nadzieję, że pan zrozumie o co mi chodzi
Pozdrawiam.
Pozdrawiam
Dariusz Wiśniewski

To AliorBank odprowadza podatek od zamkniętych pozycji a potem przysyła pit 8C czy na koniec roku przysyła pit i to klient na podstawie PIT'u musi odprowadzić podatek do urzędu skarbowego ?
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Podatek odprowadza Klient (osoba fizyczna) do końca kwietnia danego roku, za zysk wygenerowany w roku ubiegłym. Alior Bank nie odprowadza podatku z prostej przyczyny - Klient może mieć rachunki maklerskie w kilku instytucjach, w jednej osiągnąć zysk, w drugiej stratę. W takim przypadku zobowiązanie podatkowe obliczane jest na podstawie sumy dwóch lub więcej PIT-ów 8C.
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
mam trzy pytania do biura maklerskiego:
- czy istnieje mozliwosc handlu z Alior Bankiem poprzez inna platforme niz AliorTrader, np. bezposrednio poprzez API lub FIX wykorzystujac do tego wlasna platforme transakcyjna?
- jezeli nie to czy biuro maklerskie przewiduje w przyszlosci takie rozwiazanie dla klientow wykorzystujacych strategie automatyczne?
- czy jest mozliwosc negocjacji spreadu?
- czy istnieje mozliwosc handlu z Alior Bankiem poprzez inna platforme niz AliorTrader, np. bezposrednio poprzez API lub FIX wykorzystujac do tego wlasna platforme transakcyjna?
- jezeli nie to czy biuro maklerskie przewiduje w przyszlosci takie rozwiazanie dla klientow wykorzystujacych strategie automatyczne?
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Witam serdecznie,
Uprzejmie informuję, że w poniedziałek (4.06.2012) zostanie udostępniona nowa wersja aplikacji Alior Trader DEMO. Wersja 2.0. będzie zawierała między innymi:
• Możliwość przeglądania wykresów w postaci pełnoekranowej
• Wzbogacone funkcjonalności wykresów
• Kalkulator wielkości pozycji względem akceptowanego ryzyka na kapitale
• Eksport raportów dotyczących aktywności na platformie transakcyjnej do PDF
• Ticker – dzięki temu narzędziu możesz śledzić kwotowania, korzystając z innych aplikacji
Ponadto nowa wersja aplikacji umożliwi szybsze działanie platformy transakcyjnej, łatwiejszą konfigurację platformy dla własnych potrzeb oraz wiele innych.
Aby nowa wersja aplikacji działała poprawnie, należy odinstalować poprzednią wersję aplikacji (Start
Wszystkie programy
Alior Trader DEMO
Uninstall), a następnie uruchomić instalację wersji Alior Trader 2.0. Plik instalacyjny dostępny będzie na stronie:
http://www.aliorbank.pl/pl/biuro_makler ... stalacyjny
Zachęcam do pobierania i testowania.
2. Nie planujemy umożliwienia handlu przez autorskie platformy użytkowników - mogłoby to wpływać na ryzyko zarówno po stronie Klienta, jak i po stronie Biura. Handel automatyczny będzie możliwy w kolejnej wersji aplikacji, więc dodatkowe narzędzia nie będą potrzebne.
3. Spread na Platformie Alior Trader jest zmiennym spreadem rynkowym, więc Biuro Maklerskie nie wpływa na jego wysokość. Stąd też nie ma możliwości negocjacji w tym zakresie.
Pozdrawiam
Dariusz Wiśniewski
Uprzejmie informuję, że w poniedziałek (4.06.2012) zostanie udostępniona nowa wersja aplikacji Alior Trader DEMO. Wersja 2.0. będzie zawierała między innymi:
• Możliwość przeglądania wykresów w postaci pełnoekranowej
• Wzbogacone funkcjonalności wykresów
• Kalkulator wielkości pozycji względem akceptowanego ryzyka na kapitale
• Eksport raportów dotyczących aktywności na platformie transakcyjnej do PDF
• Ticker – dzięki temu narzędziu możesz śledzić kwotowania, korzystając z innych aplikacji
Ponadto nowa wersja aplikacji umożliwi szybsze działanie platformy transakcyjnej, łatwiejszą konfigurację platformy dla własnych potrzeb oraz wiele innych.
Aby nowa wersja aplikacji działała poprawnie, należy odinstalować poprzednią wersję aplikacji (Start

http://www.aliorbank.pl/pl/biuro_makler ... stalacyjny
Zachęcam do pobierania i testowania.
1. Nie ma możliwości handlu poprzez inną platformę niż Alior Trader.trader305 pisze:mam trzy pytania do biura maklerskiego:
2. Nie planujemy umożliwienia handlu przez autorskie platformy użytkowników - mogłoby to wpływać na ryzyko zarówno po stronie Klienta, jak i po stronie Biura. Handel automatyczny będzie możliwy w kolejnej wersji aplikacji, więc dodatkowe narzędzia nie będą potrzebne.
3. Spread na Platformie Alior Trader jest zmiennym spreadem rynkowym, więc Biuro Maklerskie nie wpływa na jego wysokość. Stąd też nie ma możliwości negocjacji w tym zakresie.
Pozdrawiam
Dariusz Wiśniewski
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Jeżeli Twój automat generuje duże obroty to lepiej zwróć się bezpośrednio do DM Alior Banku w sprawie negocjacji prowizji. Forum to nie jest dobre miejsce do tego typu dyskusji. Jak to mówią "pieniądze lubią ciszę i spokój".trader305 pisze:moj system wykorzytuje mikro-ruchy rynku - TP jest ustawiony czesto bardzo nisko natomiast otwiera pozycje bardzo czesto w zwiazku z czym jest w stanie wygenerowac znaczacy obrot dzienny/tygodniowy/miesieczny - czy w przypadku systemow generujacych duzy obrot miesieczny istniej mozliwosc negocjacji prowizji (czyli de fact spreadu) i ograniczenia jej np. o polowe?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
-
- Bywalec
Działa u was platrofram alior trader ? Bo miała wystartować o 14 a tu już 17 dochodzi a u mnie ciągle rozłącza.
Pozdraiwam
Dodano po 5 godzinach 19 minutach:
Mam jeszcze pytanie do pracownika Alior Banku:
Jak jest teraz z numerem NIP podczas zakładania konta w alior trader ? Muszę go wyrobić ? Słyszałem że od 1 stycznia 2012 roku numer NIP został zlikwidowany dla osób fizycznych.
Pozdrawiam.
Pozdraiwam
Dodano po 5 godzinach 19 minutach:
Mam jeszcze pytanie do pracownika Alior Banku:
Jak jest teraz z numerem NIP podczas zakładania konta w alior trader ? Muszę go wyrobić ? Słyszałem że od 1 stycznia 2012 roku numer NIP został zlikwidowany dla osób fizycznych.
Pozdrawiam.