Inwestujesz na rynku forex? Masz niewielkie szanse na zysk

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Ink. pisze:pawelklos KNF zrobił raport odnośnie FX i oni też doszli do wniosku że lewar i strasznie zwiększa ryzyko inwestycji a dodać do tego granie tylko na jednej parze (brak dywersyfikacji) walutowej i mamy większość przegrywających :)
W takim razie trzeba prawnie zlikwidować lewar :wink: :lol:

Co do dywersyfikacji to nie jestem zbytnio przekonany. Wszystkie rynki są z sobą mocno połączone, oddziałują na siebie bardzo mocno. Co innego gdy mamy do czynienia z rynkami kompletnie niezależnymi od siebie.

Dywersyfikacja to bardziej na rynek akcji gdzie spółki zajmują się innymi sektorami gospodarki chociaż biorąc pod uwagę kręcenie lodów na tych spółkach...

Ja ogólnie jestem za graniem wyłącznie na jednym rynku jeżeli mowa o niskich tf.

A kilka rynków to można sobie pozwolić jak ktoś działa bardziej długoterminowo.

Dodano po 3 minutach:
Ink. pisze:
pawelklos pisze:No tak a gdyby tak zmienić max zmienność do 0,3% to ile sesji spełniło by te wymagania?

Albo innaczej wprowadzić max zmienność np. 50 pips.
Ale co by to zmieniło?
Chroniło by inwestorów i graczy. Po to te widły są zastosowane na giełdach.

Dodano po 42 sekundach:
Esco pisze:Nie operuj w pipsach tylko w %.

Fakt jest taki ze "grając" bez lewara kupując milion przy największym pechu stracisz 1% czyli 10 k.

Jak masz 10K na rachunku i chcesz kupić milion na lewarze 1:100 to stracisz wszystko pomimo ze cena zmieniła się tylko o 1%.

Hehe ja dobrze wiem jak to działa, gram nie od wczoraj :D 8)
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2012, 14:49 przez pawelklos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

pawelklos pisze:Ja ogólnie jestem za graniem wyłącznie na jednym rynku jeżeli mowa o niskich tf.
i o to właśnie chodzi, KNF jasno wskazuję że większość graczy traci, jasno jest również wskazane że większość graczy gra na jednej parze EURUSD i też wyraźnie argumentują ze lewar jest niebezpieczny, teraz zadajmy sobie pytanie co jest wyżej napisane?

- tylko EURUSD
- duży Lewar

hmm, moim zdaniem wprost widać tutaj charakterystykę typowego skalpera :)

Dodano po 40 sekundach:
pawelklos pisze:Chroniło by inwestorów i graczy. Po to te widły są zastosowane na giełdach.
Esco pisze:Fakt jest taki ze "grając" bez lewara kupując milion przy największym pechu stracisz 1% czyli 10 k.

Jak masz 10K na rachunku i chcesz kupić milion na lewarze 1:100 to stracisz wszystko pomimo ze cena zmieniła się tylko o 1%.
niech inwestor chroni sie sam, nie jesteśmy dziećmi

Awatar użytkownika
Halflife
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Halflife »

pawelklos pisze: Ink. napisał:
pawelklos napisał:
No tak a gdyby tak zmienić max zmienność do 0,3% to ile sesji spełniło by te wymagania?

Ale co by to zmieniło?

No i utrudniłoby zarabianie, mnie osobiście strasznie wkurzają dni z mała zmiennością.

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:
pawelklos pisze:Ja ogólnie jestem za graniem wyłącznie na jednym rynku jeżeli mowa o niskich tf.
i o to właśnie chodzi, KNF jasno wskazuję że większość graczy traci, jasno jest również wskazane że większość graczy gra na jednej parze EURUSD i też wyraźnie argumentują ze lewar jest niebezpieczny, teraz zadajmy sobie pytanie co jest wyżej napisane?

- tylko EURUSD
- duży Lewar

hmm, moim zdaniem wprost widać tutaj charakterystykę typowego skalpera :)

Dodano po 40 sekundach:
pawelklos pisze:Chroniło by inwestorów i graczy. Po to te widły są zastosowane na giełdach.
Esco pisze:Fakt jest taki ze "grając" bez lewara kupując milion przy największym pechu stracisz 1% czyli 10 k.

niech inwestor chroni sie sam, nie jesteśmy dziećmi
Nie utrzymasz pozycji dłużej jak kilka dni bo rynki jak dla mnie nie są stabilne i te trendowanie na niektórych parach jest wymuszone.

Jeżeli mówimy tutaj o typowym tradingu z edge gdzie po wejściu pozycja musi zmierzać w naszym kierunku.

Bo są też tacy dla których wejście nie ma znaczenia czy urośnie dzisiaj czy za tydzień ważne aby rosło.

Ja np. czasem lubię ta grać szczególnie w piramidowaniu, jednak w przypadku DT cenie sobie inne sprawy.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

pawelklos pisze:
Fakt jest taki ze "grając" bez lewara kupując milion przy największym pechu stracisz 1% czyli 10 k.

Wiem, zwracam jedynie uwagę na to że za straty nie jest odpowiedzialna zmienność tylko wysokie lewarowanie detalistów połączone z maksymalna chciwością i minimalnym doświadczeniem.

Mam wrażenie ze marzysz o rynku takim jak usdhkd gdzie zmienność jest minimalna a brokerzy dają lewar nawet 100 a BC pilnuje widełek.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2012, 15:03 przez Esco, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

pawelklos pisze:Ja np. czasem lubię ta grać szczególnie w piramidowaniu, jednak w przypadku DT cenie sobie inne sprawy.
TY lubisz
TY cenisz sobie

Niestety ale rynek nie dostosuje sie do ciebie, a są pary ktore cały czas ładnie trenduja

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Halflife pisze:
pawelklos pisze: Ink. napisał:
pawelklos napisał:
No tak a gdyby tak zmienić max zmienność do 0,3% to ile sesji spełniło by te wymagania?

Ale co by to zmieniło?

No i utrudniłoby zarabianie, mnie osobiście strasznie wkurzają dni z mała zmiennością.

Ja wole trend nr1.

na trendach nr.2 nie umiem widocznie grać.

Obrazek

Trendów jest ogólnie 10 rodzajów ale to już inna historia. Nie mogę teraz znaleźć tego gościa co to tłumaczył.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

pawelklos mówisz masz :) takich screenow moge dać ze 100 z każdej pary ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Esco pisze:
pawelklos pisze:

Wiem, zwracam jedynie uwagę na to że za straty nie jest odpowiedzialna zmienność tylko wysokie lewarowanie detalistów połączone z maksymalna chciwością i minimalnym doświadczeniem.

Mam wrażenie ze marzysz o rynku takim jak usdhkd gdzie zmienność jest minimalna a brokerzy dają lewar nawet 100 a BC pilnuje widełek.
usdhkd pierwszy raz widzę taką parę i mówisz że są brokerzy co oferują grę na tym?

Ciekaw jestem jakie tam jest speard :lol:

Dodano po 1 minutach:
Ink. pisze:pawelklos mówisz masz :) takich screenow moge dać ze 100 z każdej pary ;)
Wiem bo gram na tej parze obecnie.

No ale zobaczyliśmy już z tematu na to co ja lubie itd.

A ważne jest to że w temacie jest słowo inwestowanie. A nie czarujmy się że inwestorzy zarabiają na trendach nie na tych cudach.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

6 pipsów najlepsze co znalazłem z tym że dość często zaczyna pływać.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ