W takim razie trzeba prawnie zlikwidować lewarInk. pisze:pawelklos KNF zrobił raport odnośnie FX i oni też doszli do wniosku że lewar i strasznie zwiększa ryzyko inwestycji a dodać do tego granie tylko na jednej parze (brak dywersyfikacji) walutowej i mamy większość przegrywających

Co do dywersyfikacji to nie jestem zbytnio przekonany. Wszystkie rynki są z sobą mocno połączone, oddziałują na siebie bardzo mocno. Co innego gdy mamy do czynienia z rynkami kompletnie niezależnymi od siebie.
Dywersyfikacja to bardziej na rynek akcji gdzie spółki zajmują się innymi sektorami gospodarki chociaż biorąc pod uwagę kręcenie lodów na tych spółkach...
Ja ogólnie jestem za graniem wyłącznie na jednym rynku jeżeli mowa o niskich tf.
A kilka rynków to można sobie pozwolić jak ktoś działa bardziej długoterminowo.
Dodano po 3 minutach:
Chroniło by inwestorów i graczy. Po to te widły są zastosowane na giełdach.Ink. pisze:Ale co by to zmieniło?pawelklos pisze:No tak a gdyby tak zmienić max zmienność do 0,3% to ile sesji spełniło by te wymagania?
Albo innaczej wprowadzić max zmienność np. 50 pips.
Dodano po 42 sekundach:
Esco pisze:Nie operuj w pipsach tylko w %.
Fakt jest taki ze "grając" bez lewara kupując milion przy największym pechu stracisz 1% czyli 10 k.
Jak masz 10K na rachunku i chcesz kupić milion na lewarze 1:100 to stracisz wszystko pomimo ze cena zmieniła się tylko o 1%.
Hehe ja dobrze wiem jak to działa, gram nie od wczoraj