Inwestujesz na rynku forex? Masz niewielkie szanse na zysk

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Darkst
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darkst »

pawelklos pisze:
Ja wole trend nr1.

na trendach nr.2 nie umiem widocznie grać.

Obrazek
Trend 2 - w ciemno obstawiam, że to wykres liniowy kabla. :)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

A wiecie dlaczego AUD tak trenuje a EURUSD jest tak chaotyczne?

Na AUD mniej jest spekulacji a więcej transakcji importerów/eksporterów.
Podobnie jak na USDJPY.

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Esco pisze:A wiecie dlaczego AUD tak trenuje a EURUSD jest tak chaotyczne?

Podobnie jak na USDJPY.
Mam dokładnie podobne zdanie. Kiedy ruchy wynikają z logicznego postępowania ma to sens.

Dodano po 3 minutach:
Darkst pisze:
pawelklos pisze:
Ja wole trend nr1.

na trendach nr.2 nie umiem widocznie grać.

Obrazek
Trend 2 - w ciemno obstawiam, że to wykres liniowy kabla. :)
Co do trendu to faktycznie brałem pod uwagę konkretne pary walutowe i obrazy jakie mi pozostały w głowie które wynikają z długiego czasu obserwowania królowej tradingu czyli eur/usd i im podobnych :lol:

Wczoraj krach i usa zniszczone bombą atomową a dzisiaj już hossa bo nic się nie stało. itd :lol:

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

pawelklos pisze:
Esco pisze:A wiecie dlaczego AUD tak trenuje a EURUSD jest tak chaotyczne?

Podobnie jak na USDJPY.
Mam dokładnie podobne zdanie. Kiedy ruchy wynikają z logicznego postępowania ma to sens.
Jednak nie popadajmy tez w skrajności. Dobrze wiadomo ze giełda to nie bankomat. Jak by nie było zawsze większość będzie tracić.

Nawet chyba na tym tym forum czytałem o grupie graczy z większym kapitałem którzy ściągali Stop Lossy na mniej popularnych parach w okresach zmniejszonej płynności. Pewnie gdybym miał takie możliwości robiłbym tak samo.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2012, 16:17 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Halflife
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Halflife »

pawelklos pisze: Wczoraj krach i usa zniszczone bombą atomową a dzisiaj już hossa bo nic się nie stało. itd
A kto powiedział, że wszystko musi wynikać z fundamentów? Maja zlecenia do realizacji po danej cenie to je realizują bez zwracania uwagi na wykres czy fundamenty. Temu ma służyć w założeniu interbank do wymiany walut miedzybankami po najkorzystniejszych w danym momencie cenach, a ludzie dorabiają do rynku jakieś dziwne teorie.

Piotr_P
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotr_P »

Esco pisze:

Będąc skutecznym spekulantem po prostu skutecznie odbierasz pieniądze innym nic w zamian nie dając.
W przypadku zysków u Market Makera odbieram pieniadze brokerowi, w przypadku brokera ECN/STP innym uczestnikom rynku.
W pierwszym przypadku doję brokera, w drugim wlascicieli pozycji przeciwstawnych.
Nie zgadzam się ponadto ze stwierdzeniem,że "odbierając pieniądze innym nic w zamian nie daję" - jest to uogólnienie. To czy nic w zamian nie daję, zależy tylko wyłącznie ode mnie, co zrobię z pieniędzmi zarobionymi na spekulacji, wyrwanych od brokera czy od innych osób fizycznych , banków czy instytucji.
Jeżeli część pieniędzy przeznaczę na cele charytatywne np. pomoc dzieciom z Domów Dziecka czy dla dzieci umierajacych w hospicjach to takze stwierdzisz, że nic w zamian nie dałem.
Nie ma bardziej szlachetnej rzeczy niż odbieranie pieniędzy bogatym i przeznaczanie ich dla biednych, którzy nie mają nadziei na przeżycie jutra. Mi osobiście taki styl filozofii i sensu tradingu pasuje, w tym celu się uczyłem i uczę handlować i ten mój sposób "janosikowania" będę powoli wcielał w życie wraz z postępami w handlu na rynku walutowym. :!:

Dodam jeszcze że jezeli każdy z zarabiajacych nauczy się dzielić z innymi, zniknie wewnętrzne poczucie winy (że odbieram innym pieniadze), rekompensatą jest wlasnie wewnętrzna satysfakcja z wykonania szlachetnego zadania pomocy uboższym od siebie.

Trzeba to tylko poczuć w sobie, z włąsnego doswiadczenia napiszę, ze zarabianie jest od razu prostsze 8)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Piotr_P pisze:Nie ma bardziej szlachetnej rzeczy niż odbieranie pieniędzy bogatym i przeznaczanie ich dla biednych, którzy nie mają nadziei na przeżycie jutra.
Tak sam też może się prostytutka tłumaczyć przed samą sobą. :D
Nie mogłem się powstrzymać. Sorry.
Nie twórzmy jakichś ideologi tam gdzie ich nie ma panowie, litości, plizzzz.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

daromanchester pisze:Tak sam też może się prostytutka tłumaczyć przed samą sobą. Very Happy
He, he, tyle że żadna tak nie robi bo to głupie.;)
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Piotr_P
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotr_P »

daromanchester pisze:
Piotr_P pisze:Nie ma bardziej szlachetnej rzeczy niż odbieranie pieniędzy bogatym i przeznaczanie ich dla biednych, którzy nie mają nadziei na przeżycie jutra.
Tak sam też może się prostytutka tłumaczyć przed samą sobą. :D
Nie mogłem się powstrzymać. Sorry.
Nie twórzmy jakichś ideologi tam gdzie ich nie ma panowie, litości, plizzzz.
Nie o to mi chodziło

:wink:

Jak pisałem łatwiej mi się zarabia na FX, gdy czesc zysków mam w planie przeznaczyc nie tylko dla siebie, ale takze dla biedniejszych ode mnie, lub bardziej potzrebujacych. Wysmiewanie tego uwazam za nietaktowne i niestosowne :?

Każdy zrobi z zarobiona kasa z rynku co uważa :!:

vicki
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: vicki »

Ale ten mechanizm [ja wygrywam to ktos musi byc w plecy] jest w całej gospodarce wolnorynkowej - normalna sprawa ze przetrwa najlepszy.Jest miasteczko i 4 piekarnie , ty zakładasz biznes - swoja piekarnie , ludzie nie zaczną nagle jesć po 2 bułki na sniadanie - ktoraś z piekarni bedzie musiala zwinąc interes lub wszystkim spada obroty. Albo jest cała grupa sklepikow - wchodzi na rynek duze TESCO - wiadomo - mali zwijają interes.Dlaczego wiec jakiekolwiek wyrzuty sumienia ze zarabiasz to ktos musi stracic? To mechanizm ogolnorynkowy.W przypadku forex nawet mniej naganny etycznie bo ludzie grają zazwyczaj nadwyzkami finansowymi a w przypadku sklepiku prawie zawsze jest to jedyny żywiciel rodziny ....

ODPOWIEDZ