Trolololowanie rynku.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Jaką masz minę przyjmując porażkę na klatę?

Dobrą
11
8%
Złą
12
9%
Kwaśną
30
22%
Pokerface
36
26%
Nie mam lustra
12
9%
Nie mam twarzy
35
26%

Liczba głosów: 136

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Nic nie rozumiem co się dzieje na tym rynku...
:roll:

To już jest męczące. Jak koszmarny sen, w którym człowiek przed czymś ucieka i mu nogi miękną, nie może złapać tchu, biec... I budzi się człek z takiego snu cały zlany potem i wcale nie ma ochoty znowu zasypiać, choć już nie bardzo pamięta o co tam chodziło.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Czemu pozwoliłeś żeby zysk zamienił się w stratę?

Może czas zacząć stosować automatyczny mechanizm zabezpieczający (EA)?

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Ponieważ celowałem w ruch rzędu 10-13 pkt. Zawrócenie po 5 punktach odczytywałem jako korektę breakout'u, dlatego nie zamknąłem na 0. Sądziłem po prostu, że to pullback do źródła ruchu.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Stforex głowa do góry :D hehe mi ostanio też pozycje na minimum +9p potrafi zamknąć na -5p :D postanowiłem ustawić 25p tp a na BE już nie przestawiam bo co przestawiłem to wykosiło i uderzyło minimum w TP :) sporym %tem grasz nie lepiej zmniejszyć lota, ja sądzę że jeśli na 0,01 mi będzie dobrze szło to podobnie będzie i przy wyższych stawkach :) Powodzenia, byś się szybko dokopał do tych diamentów :)
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Darkey pisze: ja sądzę że jeśli na 0,01 mi będzie dobrze szło to podobnie będzie i przy wyższych stawkach
Zależy od tego czy gra na kilku lotach i tracenie kilku stówek w ciągu kilku sekund nie jest dla Ciebie problemem to ok. Jak te "większe stawki" będą dla mnie małym obciążeniem kapitału to ok.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

A co ma piernik do wiatrak? Mi chodzi o fakt że gdy szukasz systemu nie ma co szaleć jak już znajdziesz i jesteś w stanie nim zarabiać zwiększa się ilość środków na depo to po pierwsze można zwiększyć stawkę by w dalszym stopniu ryzykować % który był na początku a jak już sobie ktoś zda sprawę że jest zajebisty w tym co robi może zwiększyć ryzyko względnie powiększyć depo własnymi większymi środkami.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Stforex pisze:Nic nie rozumiem co się dzieje na tym rynku..
Musisz się poważnie zastanowić nad tym

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Darkey pisze:jak już sobie ktoś zda sprawę że jest zajebisty w tym co robi może zwiększyć ryzyko względnie powiększyć depo własnymi większymi środkami.
Jak ktoś wie na co go stać i jest jak to nazwałeś zajebisty to większego ryzyka unika jak ognia. ,,małym" lotem też mozna zdziałać wiele,a rynek jest jak panna
grymaśna,że ja pier...le 8) .pzdr

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

klonmarcin pisze:
Stforex pisze:Nic nie rozumiem co się dzieje na tym rynku..
Musisz się poważnie zastanowić nad tym
To nic nie szkodzi że nie wiesz co się dzieje na rynku.
Nikt tego nie wie dokładnie.

Natomiast większym problemem jest to że sam nie wiesz co zrobisz za 30 minut czy +- 10 pipsów.

Czytając te pojawiające się ostatnio jak grzyby po deszczu tematy o losowości rynku i robiąc własne analizy statystyczne na rożnych danych wyciągnąłem zupełnie inne wnioski od ich autorów.

Owszem rynek trudno nazwać przewidywalnym jednak często większa losowość jest w nas samych.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Mr.T pisze:Jak ktoś wie na co go stać i jest jak to nazwałeś zajebisty to większego ryzyka unika jak ognia. ,,małym" lotem też mozna zdziałać wiele,a rynek jest jak panna
grymaśna,że ja pier...le
Mr.T to dopiero w 3 etapie jak już się zdobędzie wystarczającą ilość gotówki czas wyluzować zmniejszyć ryzyko i cieszyć się z tego co się dokonało do tej pory. Mi się tak przynajmniej wydaje po pierwsze się naucz, po drugie zdobądź odpowiednie środki a na końcu 3 czyli luz bo ryzykując nie wiele % jesteś w stanie kosić znaczne ilości na tym etapie to już gotówki :) Jestem na pierwszym etapie, to że tak powiem o 2 i 3 nie mam pojęcia, one dopiero przede mną byle szybciej niż dalej nastąpiły.

ODPOWIEDZ