Tak jak się spodziewałem.
Uciekłeś z Kiwi?
Trolololowanie rynku.
Heh narobiłem trochę głupstw dzisiaj. Konsole na dziennych widziałem już jakiś czas temu.
Co do obrony otwarcia, to nie przypisałem jej aż takiej wagi. Sądziłem, że otwarcie zostanie przebite. Te dwie S powinienem był zamknąć na BE, gdybym był przy komputerze wtedy.
PS. W załączniku druga para z dzisiaj
. Zostało 40% depo.
Co do obrony otwarcia, to nie przypisałem jej aż takiej wagi. Sądziłem, że otwarcie zostanie przebite. Te dwie S powinienem był zamknąć na BE, gdybym był przy komputerze wtedy.
PS. W załączniku druga para z dzisiaj

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ponieważ Admirale zmienili spread na kiwi i aud jpy z 2 do 3 pipsów, wywalam te pary z gry i wrzucam EUR JPY (lepiej trenduje niż EUR USD) oraz AUD USD (podobnie jak EJ ładniej trenduje). EUR USD zostawiam jako wskaźnik. Nie gram na nim ani nie robię analiz.
AUD JPY spread 3
EUR USD spread 1
NZD USD spread 3
----------------------------------
EUR JPY spread 3
AUD USD spread 2
Na razie ograniczę się do tych dwóch par.
AUD JPY spread 3
EUR USD spread 1
NZD USD spread 3
----------------------------------
EUR JPY spread 3
AUD USD spread 2
Na razie ograniczę się do tych dwóch par.
Trendy:EUROPEAN STOCKS: Major European bourses are initially seen trading modestly higher Thursday
http://www.youtube.com/watch?v=rnPMI4lO ... ure=relmfuW tradingu bardzo ważne jest, aby odróżnić opinie od faktów i spostrzeżenia od interpretacji. Trzeba podkreślić, że w istocie nie ma czegoś takiego jak trend. Trend to tylko koncepcja, opinia. Trend istnieje jedynie w umyśle tradera. Łatwo jest wskazać na wykresie trend. Jednak przechodząc na wyższy interwał dowiemy się, że trend jest przeciwny. Trend to tylko koncepcja. W odróżnieniu do trendu, daily high/low oraz weekly high/low, to są fakty. Są to obiektywne miejsca na wykresie.
Stforex niestety ale calą AT można by opisać w ten sposób, SR, LT FIBO itp itp
W FX czy inwestowaniu nie chodzi o to żeby grać tym co istnieje bo tak się nie da, natomiast trzeba inwestować i opierać sie na powtarzalności rynku, "skoro takie coś wystąpiło w przeszłości kilkukrotnie to jest większe prawdopodobieństwo że historia się powtórzy"
trendy hmm...
Spojrz na wykres, co z tego ze co TF to inny trend, taka oto magia rynku
ale popatrz uważniej.
na M1 cena podażą w danym kierunku przez X minut a potem zmienia kierunek
Na m30 cena podażą w danym kierunku przez X godzin a potem zmienia kierunek
na H4 cena podażą w danym kierunku przez X dni a potem zmienia kierunek
na D1 cena podażą w danym kierunku przez X tygodni a potem zmienia kierunek
I to jest właśnie trend
W FX czy inwestowaniu nie chodzi o to żeby grać tym co istnieje bo tak się nie da, natomiast trzeba inwestować i opierać sie na powtarzalności rynku, "skoro takie coś wystąpiło w przeszłości kilkukrotnie to jest większe prawdopodobieństwo że historia się powtórzy"
trendy hmm...
Spojrz na wykres, co z tego ze co TF to inny trend, taka oto magia rynku

na M1 cena podażą w danym kierunku przez X minut a potem zmienia kierunek
Na m30 cena podażą w danym kierunku przez X godzin a potem zmienia kierunek
na H4 cena podażą w danym kierunku przez X dni a potem zmienia kierunek
na D1 cena podażą w danym kierunku przez X tygodni a potem zmienia kierunek
I to jest właśnie trend