Trolololowanie rynku.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Jaką masz minę przyjmując porażkę na klatę?

Dobrą
11
8%
Złą
12
9%
Kwaśną
30
22%
Pokerface
36
26%
Nie mam lustra
12
9%
Nie mam twarzy
35
26%

Liczba głosów: 136

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

+35 pips (B) na EUR JPY. Teraz czekam na pullbacki.
Stforex, spróbuj przekonać się, żeby grać z trendem...
Hahaha, dzięki kapitanie oczywistość ;) :wink:

Któryś konkretny trend masz na myśli? ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Stforex pisze:Służę uprzejmie. Grałem pod fibo, czyli pod prąd - w sensie, pod dzisiejszy prąd. Ale widzę, że wydarzenia sporo namieszały.
Nie tylko ty w tych miejscach tracileś. Plotki rynkowe głosza że ten ruch był spowodowany właśnie głownie przez short squezze.

Ja tez sie załapałem.Dlatego dziś juz czas na odpoczynek.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Dzięki Marcinie.

Wyszło tak, ponieważ grałem poziomy Fibo na kontynuację zeszłego tygodnia. Ustawiłem rano limit i jak wróciłem popołudniu to tak wyszło. Niestety takie życie :). Nie bardzo wiem, gdzie tu "gra tego co się chce zobaczyć". Raczej typowy, traderski pech. Sam wiesz, że te poziomy równie dobrze mogły zostać przełamane, gdyby Bernanke powiedział co innego, a dane z EZ wypadły gorzej z rana. I wszyscy psioczyliby, że poniedziałek... a tak to tylko ja zabawny obrazek wstawiłem :). I trolujemy dalej, tym razem już w ustalonym (mam nadzieję) kierunku. :D

Teraz grałem buy, ale zasięgi powoli się wyczerpują i czekam na pullback'i. Bardzo możliwe, że to będzie tydzień spadków dolara po takim poniedziałku.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Dzięki Esco za informację. Dobrze wiedzieć, że to nie mój "klucz" dał plamę.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Stforex pisze:
Stforex, spróbuj przekonać się, żeby grać z trendem...
Któryś konkretny trend masz na myśli? ;)
Hm, odnoszę wrażenie, że się ze mnie nabijasz ;-) Więc spytam tylko, czy 30 pipsów chcesz ugrać w trendzie na D1?

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Trochę tak, bo napisałeś oczywistą oczywistość. ;)
Problem w tym, że o wyznaczaniu trendu są całe książki. Są teorie, że trendu nie wyznaczamy poniżej weekly czy monthly.

Nie. Nie grałem na 30 pipsów. Impuls 1 => korekta => impuls 2. Ilość pipsów do zgarnięcia zależy od impulsu 1 i korekty. Z tego czytasz długość kolejnego impulsu. Bezpiecznie jest grać pod poprzedni dołek. Przy dobrym momentum można się pokusić o impuls 1 = impuls 2.

Na każdym interwale masz ten schemat - rynek jest fraktalem. Na każdym interwale możesz mieć inny kierunek impulsu. Jak wtedy się zachować? Napisać "idź z trendem" jest łatwo, ale to absolutnie nic nie znaczy.

Wieczorkiem coś jeszcze napiszę :).

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Stforex pisze:Napisać "idź z trendem" jest łatwo, ale to absolutnie nic nie znaczy.
Dla mnie znaczy, no ale ja się nie znam ;-)
Uważam, że obowiązujący trend należy brać z interwału, na którym się gra - otwiera i zamyka transakcje. A ten interwał zależy od tego, ile pipsów chcę ugrać. Ustalam z grubsza kierunek i S/R na H1, następnie obserwuję na M15 lub M5 i jak się coś dzieje, przechodzę na M1 celem dokładniejszego wejścia; wchodzę na odbicie korekty trendu. TP np. 60 pipsów, ale kontroluję sytuację i mogę wyjść w każdej chwili, podobnie jak wchodziłem.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Piszesz:
Uważam, że obowiązujący trend należy brać z interwału, na którym się gra - otwiera i zamyka transakcje.
A następnie:
Ustalam z grubsza kierunek i S/R na H1, następnie obserwuję na M15 lub M5 i jak się coś dzieje, przechodzę na M1 celem dokładniejszego wejścia
;)

Ja ustalam kierunek na interwale na którym wyznaczam poziomy. Fibo kreślę na H4 i H1 (w zależności od sytuacji). Jeśli pozycję robię z palca to H1 lub M15, w zależności jaki poziom i czy siedzę przy komputerze czy ustawiam oczekujące.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

EUR JPY z nocy zamknięty na +24. Wczorajsze straty odrobione z malutką nadwyżką.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

EJ -12 pips, kangur na BE. Wygląda, że byki się zmęczyły. Czekamy na odpowiedź niedźwiedzi.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Czyżby "V" ? No to może być głębsza korekta, albo powrót do impulsów z wyższych interwałów.

ODPOWIEDZ