Zawód trader - ujawniacie się ?

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.

Czy znajomi/rodzina wiedzą ,że grasz na forexie ?

Tylko rodzina
33
31%
Tylko znajomi
25
24%
Nikt nie wie
18
17%
Wszyscy
29
28%

Liczba głosów: 105

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

szulczas pisze:bliżsi znajomi zaczna sie zastanawiac po czasie czemu cale dnie przesiadujesz w chalupie
Planuje wynająć/kupić lokal jako biuro ,bo nie lubię siedzieć w domu i pracować.
Poza tym niby jak mają o tym wiedzieć ? Mnie nie śledzą całymi dniami :D Więc jest to raczej niemożliwe .

szulczas pisze:Boisz sie ze zaczna Ciebie nachodzi zebys ich uczyl itd?? nie ma problemu.... rzuc im na stol kilka ksiazek... powiedz niech zaloza demo... jak dadza rade utrzymac przez 3m-c konto w granicy zero (ale zeby tych transakcji troche natluki) to wtedy mozesz z nimi gadac.
Nadal nie rozumiesz. Mogę Ci dać swoje materiały ,z których się uczyłem i nadal do nich zaglądam. Są to moje materiały ,w których jest jasno punkt po punkcie jak wchodzę w pozycję. Dopracowałem sobie to tak ,by za dużo się nie głowić . Maksymalna prostota.Tylko linie trendu. Każdy głupi by to skumał. Oczywiście pozostaje jeszcze kwestia psychiki ,ale to idzie zrobić przecież. Chodzi o to ,że ja już przetarłem szlaki i znajomym będzie łatwiej jak zapytają o to jak ja gram . O to chodzi.Że ja już mam wypracowaną ,jasną strategię . Teraz tylko podpiąć doje i jechane.

Oczywiście materiałów Ci nie dam ,bo każdy musi sobie sam zapracować.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

Cadermo pisze:Mogę Ci dać swoje materiały
Cadermo pisze:czywiście materiałów Ci nie dam
mistrzostwo, ciekawe czy tak samo wyglada Twoj proces decyzyjny podczas wyboru kierunku trejdu :wink:

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

xpep pisze:
Cadermo pisze:Mogę Ci dać swoje materiały
Cadermo pisze:czywiście materiałów Ci nie dam
mistrzostwo, ciekawe czy tak samo wyglada Twoj proces decyzyjny podczas wyboru kierunku trejdu :wink:
Dobre, dobre... :P

Cadermo

xpep pisze:mistrzostwo, ciekawe czy tak samo wyglada Twoj proces decyzyjny podczas wyboru kierunku trejdu Wink
Chodziło o coś innego. Mówiąc mogę Ci pokazać moje materiały miałem na myśli ,że gdybyś je obejrzał i bym Ci pokazał jak ja gram dokładnie to są duże szanse ,że byś zaczął zarabiać.
By_żyło_się_lepiej pisze:Ale ludzie mają problemy ... Jak będziesz miał prawdziwą kasę, to bardziej się będziesz obawiał, że Ci prawdziwe bandziory dziecko porwą a nie rodziny czy sąsiadów.
Pisałem o tym kiedyś i jestem tego samego zdania jak Ty . Ale dużo osób z forum uznało ,że przesadzam :mrgreen:

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

U mnie akurat rodzina i znajomi wiedzą, że trejduje, ale do póki nie śmigam nowym porshe to gówno ich to obchodzi :)
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Dobrze jest być skromnym. Trudniej ją jednak zachować jeżdżąc Porsche. No chyba, że mowa o zdezelowanej 944'ce. :mrgreen:

Cadermo

Ral1n pisze:Dobrze jest być skromnym
Fakt . Ale jak zarabiasz dużo to kupisz sobie tani samochód ,tylko po to by się ukrywać? To po zarabiać :mrgreen:

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Wiesz, już pisałem - w temacie samochodzików, że gdybym miał pełne majty ... hehe pieniędzy - to kupiłbym sobie 6-7 letniego CL'a za 150K PLN mocna jednostką.

Wolałbym np. wnętrze mieszkania odświeżyć, tj domu. Z zewnątrz tez chyba bym nie szalał - co by miłośników łatwego łupu nie kusić...

Powiem Ci, że u mnie to kwestia wieku, kiedy zacząłem bardziej rozsądnie dorzeczy materialnych podchodzić. Wiem, że nawet grosika do grobu nie zabiorę a tylko to jakim byłem człowiekiem. Dlatego też mówiąc o sobie - staram się udoskonalić swoją pokorę. To na prawdę popłaca. Tisze budziesz, dalsze pajedziesz.

Kasę (odpowiednio dużą z FX) lepiej chyba ulokować z myślą o dzieciach, zapewnić im godne życie, zatroszczyć się o edukacje i żeby w razie co miały na start jak rodzice odchodzą. Przynajmniej ja tak myślę.

Rozumiem też (gdyby ktoś pytał) egzaltację chwilową dużymi wpływami z rynku. Trzeba się z tym szybko oswoić i być sobą.

Lol, trochę sie rozpisałem na tematu filozoficzne. Sorry.

:wink:

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: odkrywca »

Tez mialem ten problem na poczatku, mowic czy nie mowic znajomym i rodzienie? Gdy zaczynalem grac na pytanie czym sie zajmuje, odpowadalem ze mam "cos na boku", z czasem jak forex stal sie moim glownym zajeciem, otworzylem DG dzieki temu mialem ( wciaz mam) "finansowe alibi".

Pozdrawiam.

Ps. Siostra nadal uwaza ze fx to hazard.
gupiś.

Cadermo

odkrywca pisze:otworzylem DG
Mógłbyś jaśniej? :)

ODPOWIEDZ