Trolololowanie rynku.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Jaką masz minę przyjmując porażkę na klatę?

Dobrą
11
8%
Złą
12
9%
Kwaśną
30
22%
Pokerface
36
26%
Nie mam lustra
12
9%
Nie mam twarzy
35
26%

Liczba głosów: 136

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

Awatar użytkownika
Halflife
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Halflife »

Jakim cudem straciłeś na USDJPY jak masz stopa na 81.60 a cena doszła do 81.56? Jaki masz spread?
Ostatnio zmieniony 08 mar 2012, 11:17 przez Halflife, łącznie zmieniany 1 raz.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Ja popieram decyzję Stforex ,bo forex nie jest dla każdego .Lepiej odpuścić ,niż ciągle tracić i nie iść do przodu.. Pozdrawam

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Bo jeszcze nie wybiło. Posta napisałem, jak było 4 pkt od SL. Widzę, że teraz nieco odrobiło. :roll:

W każdym razie, oferta na sygnały dalej aktualna. :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

PaDo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PaDo »

Lepiej było piramidować na jednej parze ,zajełeś praktycznie wszystkie pozycje na umocnienie dolara w jednej fali a tu poszła jeszcze jedną fale osłabienia i tragedia
Szczyt impulsu nie jest szczytem fali
Nie widzisz z bliska spójrz z daleka
Strach jest zabójcą umysłu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Stforex pisze:Niestety, wygląda na to, że nie nadaję się do Forexa. Czas kończyć mości panowie.
A gdzie poznanie siebie...? Może chciałeś zacząć od pokonania, pomijając poprzednie etapy ;-) Jak dla mnie, to wróć do początku, nie poddawaj się! Spróbuj zrozumieć, zanim pokonasz.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Jeszcze mały komentarz co do Twojego stylu gry.
Nie wyobrażam sobie dziś grania na kilku parach walutowych .Pracując tak dzień w dzień to strasznie męczące . Pracuję tylko na edku i to jest optymalne rozwiązanie - jedna para walutowa. Po drugie ,nie wyobrażam sobie tak dużych strat jakie Ty ponosisz. Mam stały i maksymalny SL ustawiony na poziomie 13 pips i to mnie aż tak nie boli jak strata np 40 pips..
Po trzecie wydaje mi się ,że za dużo wymagasz od rynku .Za szybko się chcesz dorobić. To największy błąd ,bo przez takie zachowanie omijasz proste rozwiązania. Szukasz czegoś co przyniesie Ci ogromne zyski .A rozwiązanie stoi tuż obok..Nie wiem po co Tobie tyle pipsów. Lepiej zarabiać mniej rzędu 30 pips na dzień ,ale regularnie. Wtedy to ma sens.

Co do poddawania się. Wielu już się poddało i trafność tej decyzji zweryfikuje czas. Bo naprawdę nie każdy się do tego nadaje. Na pytanie "czy jest sens dalej grać" musisz sobie jednak sam odpowiedzieć. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Cadermo

Masz rację, tylko jak dla mnie EUR/USD jest przereklamowany ;-) Wolę chociażby GBP/USD albo pary jenowe. Myślę, że można próbować grać na 2, maksimum 3 instrumentach.
Stały SL nie wydaje mi się dobrym rozwiązaniem, bo co zrobisz, jak te 13 pips wypadnie Ci akurat przed S/R? 2-3 pipsy dalej transakcja może być uratowana.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

egon pisze:Lepiej było piramidować na jednej parze ,zajełeś praktycznie wszystkie pozycje na umocnienie dolara w jednej fali a tu poszła jeszcze jedną fale osłabienia i tragedia
Pewnie tak, masz rację.
A gdzie poznanie siebie...? Może chciałeś zacząć od pokonania, pomijając poprzednie etapy Jak dla mnie, to wróć do początku, nie poddawaj się! Spróbuj zrozumieć, zanim pokonasz.
Wierz mi że próbowałem wiele razy. Po prostu czuję jakbym walił głową w mur i nic na to nie poradzę. Przegrałem to, co mogłem przegrać. Szkoda mi już życia na to. Albo nie potrafię wykorzystać tego, czego się nauczyłem, albo to czego się nauczyłem to bezwartościowe śmieci. Efekt jest dość jasny. Kolejne konto powoli stoczyło się do 0.

Awatar użytkownika
Halflife
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Halflife »

Wirus pisze:Stały SL nie wydaje mi się dobrym rozwiązaniem, bo co zrobisz, jak te 13 pips wypadnie Ci akurat przed S/R?
Ja najczęściej gram stałym SL 35 pipsów najpierw wybieram bezpieczne miejsce na SL i od tego miejsca odmierzam 35 pipsów, tak więc nigdy nie wypada mi akurat przed S/R :) .
Stforex pisze: egon napisał:
Lepiej było piramidować na jednej parze ,zajełeś praktycznie wszystkie pozycje na umocnienie dolara w jednej fali a tu poszła jeszcze jedną fale osłabienia i tragedia

Pewnie tak, masz rację.
Nie polecam bawienia się w piramidowanie jeśli nie umiesz sobie poradzić z pojedynczą pozycją na piramidowaniu można dużo zarobić jak i dużo stracić.
Ostatnio zmieniony 08 mar 2012, 11:39 przez Halflife, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ