Trolololowanie rynku.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Jaką masz minę przyjmując porażkę na klatę?

Dobrą
11
8%
Złą
12
9%
Kwaśną
30
22%
Pokerface
36
26%
Nie mam lustra
12
9%
Nie mam twarzy
35
26%

Liczba głosów: 136

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Cadermo pisze:Jeszcze mały komentarz co do Twojego stylu gry.
Nie wyobrażam sobie dziś grania na kilku parach walutowych .Pracując tak dzień w dzień to strasznie męczące .
To dlatego, że sygnały w tym systemie pojawiają się dość rzadko (średnio 1 dziennie). Stąd zostało mi zalecone granie na kilku parach.
Pracuję tylko na edku i to jest optymalne rozwiązanie - jedna para walutowa. Po drugie ,nie wyobrażam sobie tak dużych strat jakie Ty ponosisz. Mam stały i maksymalny SL ustawiony na poziomie 13 pips i to mnie aż tak nie boli jak strata np 40 pips..
Kwestia wielkości pozycji. Wolę mieć mniejszą pozycję niż mniejszy SL.
Po trzecie wydaje mi się ,że za dużo wymagasz od rynku .Za szybko się chcesz dorobić. To największy błąd ,bo przez takie zachowanie omijasz proste rozwiązania. Szukasz czegoś co przyniesie Ci ogromne zyski .A rozwiązanie stoi tuż obok..Nie wiem po co Tobie tyle pipsów. Lepiej zarabiać mniej rzędu 30 pips na dzień ,ale regularnie. Wtedy to ma sens.
Tak jak pisałem. Ostatnio nie jestem w stanie nawet 2:1 wyciągnąć. Gdybym zamykał 1:1 to miałbym 2 transakcje +30 zamiast BE i -10.
Co do poddawania się. Wielu już się poddało i trafność tej decyzji zweryfikuje czas. Bo naprawdę nie każdy się do tego nadaje. Na pytanie "czy jest sens dalej grać" musisz sobie jednak sam odpowiedzieć. Pozdrawiam
Nigdy nie wiesz, czy za następnym zakrętem nie ujrzysz celu. Ja sobie to powtarzałem już parę razy.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Stforex pisze:Po prostu czuję jakbym walił głową w mur i nic na to nie poradzę.
Głowa twardnieje, mur się wykrusza, cierpliwości ;-) Ja mam podobnie, ale próbuję, nie poddaję się, a Ty mnie demotywujesz...:-> Może za bardzo przeskakiwałeś między systemami? Polecam fale Elliotta i Price Action - do wyboru, bo to właściwie jedno i to samo ;-) Nie sądzę, żeby było coś skuteczniejszego. Załóż konto w Dukascopy Europe, $100, mikroloty i jedziemy dalej razem! Nowy dziennik, nowe analizy; coś jak niósł ślepy kulawego ;-)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Dukas nie ma mikrolotów w ofercie.
Ja mam podobnie, ale próbuję, nie poddaję się, a Ty mnie demotywujesz...
Kiedy pewien mój znajomy rezygnował, mówiłem mu podobnie, jak Ty mnie. Teraz mam więcej pokory niż wtedy.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Wirus pisze:Masz rację, tylko jak dla mnie EUR/USD jest przereklamowany Wink
Co rozumiesz przez słowo "przereklamowany"? :wink:
Wirus pisze:Stały SL nie wydaje mi się dobrym rozwiązaniem, bo co zrobisz, jak te 13 pips wypadnie Ci akurat przed S/R?
Nic . Mówi się trudno .Lubię proste rozwiązania. Gram tylko i wyłącznie linie trendu i na nic innego nie patrzę. Po co mam dodatkowo analizować ,skoro strategia ,którą obrałem jest dobra i co najważniejszy gram nią już długi czas i co najlepsze JESTEM JEJ PEWIEN.Oznacza to ,że wszelkie złe myśli na temat trafnego wejścia w pozycję uciekły w zapomnienie. Co od razu uprzyjemnia grę.
Stforex pisze:To dlatego, że sygnały w tym systemie pojawiają się dość rzadko (średnio 1 dziennie). Stąd zostało mi zalecone granie na kilku parach.
Ja byłem człowiekiem w gorącej wodzie kąpanym . W zasadzie nadal coś mi z tego zostało. Nie wyobrażam sobie jednego sygnału na dzień i to jeszcze może być stratny co powoduje dodatkowe złe nastawienie. Obecnie mam 3-4 sygnały na dzień .To jest dla mnie optymalne rozwiązanie. Nawet jak zaliczę 3 razy BE i raz SL lub TP. To jestem spokojny ,że system w ogóle daje jakieś sygnały.
Stforex pisze:Kwestia wielkości pozycji. Wolę mieć mniejszą pozycję niż mniejszy SL.
Zależy też od interwału. Ale w przyszłości jakbyś dalej grał to mniejsza strata mniej boli :wink:
Stforex pisze:Tak jak pisałem. Ostatnio nie jestem w stanie nawet 2:1 wyciągnąć. Gdybym zamykał 1:1 to miałbym 2 transakcje +30 zamiast BE i -10
Może pomyśl nad grą na mniejszych interwałach i z "lżejszym mm" ? Nie lubię grać na dużych interwałach ,mimo ,że to pewniejsze .2
Nigdy nie wiesz, czy za następnym zakrętem nie ujrzysz celu. Ja sobie to powtarzałem już parę razy.
Dlatego dobrze przemyśl sytuację . Najlepiej zrób se jakiś dzień lub dwa wolnego. A jak masz czas to i nawet więcej. Przemyśl na spokojnie i tyle.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Dzięki Cadermo. I dzięki pozostałym. :)

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Stforex pisze:Dukas nie ma mikrolotów w ofercie.
Jak nie ma, jak ma; przecież wiem w co gram ;-)
Mówisz o Dukascopy czy Dukascopy Europe? Może mylisz? No i mikrolot to 0,01 lota, czyli 1000 jednostek.
http://www.dukascopy.com/europe/english/home/

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

I tak na koniec :
Przemyśl całą swoją drogę na FX . Jeśli chcesz dalej się w to bawić to wróć do początku i od nowa zacznij planować . Ale weź na poprawkę 1/2 poprzedniego planu ,czyli wymagaj o 1/2 mniej niż wtedy :wink: Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Cadermo pisze:
Wirus pisze:Masz rację, tylko jak dla mnie EUR/USD jest przereklamowany Wink
Co rozumiesz przez słowo "przereklamowany"? :wink:
Wszyscy tylko edek i edek, a na innych instrumentach dzieją się ciekawsze rzeczy. EUR/USD, jak wejdzie w konsolę, to siąść i płakać, a często w tym czasie pary jenowe chodzą, aż miło ;-)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Wirus pisze:
Stforex pisze:Dukas nie ma mikrolotów w ofercie.
Jak nie ma, jak ma; przecież wiem w co gram ;-)
Mówisz o Dukascopy czy Dukascopy Europe? Może mylisz? No i mikrolot to 0,01 lota, czyli 1000 jednostek.
http://www.dukascopy.com/europe/english/home/
Rzeczywiście. Jakiś czas temu czytałem o nich na Forexclub i było coś o minilotach.
Przemyśl całą swoją drogę na FX . Jeśli chcesz dalej się w to bawić to wróć do początku i od nowa zacznij planować . Ale weź na poprawkę 1/2 poprzedniego planu ,czyli wymagaj o 1/2 mniej niż wtedy
Strasznie dużo tego myślenia będzie :D
Niedługo rok intensywnej gry stuknie :).
Faktycznie początkowo było dużo chciwości, potem dużo rozczarowania i skakanie z systemu na system, próba dopracowania, porażka i kolejny system. Masakra.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Stforex nie trac wiecej kasy , zaloz konto demo i dopracoj strategie . Jezeli masz jeszcze ochote na dalsza przygode z forex .
Pozdrawiam .
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

ODPOWIEDZ