Wirus pisze:Masz rację, tylko jak dla mnie EUR/USD jest przereklamowany Wink
Co rozumiesz przez słowo "przereklamowany"?
Wirus pisze:Stały SL nie wydaje mi się dobrym rozwiązaniem, bo co zrobisz, jak te 13 pips wypadnie Ci akurat przed S/R?
Nic . Mówi się trudno .Lubię proste rozwiązania. Gram tylko i wyłącznie linie trendu i na nic innego nie patrzę. Po co mam dodatkowo analizować ,skoro strategia ,którą obrałem jest dobra i co najważniejszy gram nią już długi czas i co najlepsze JESTEM JEJ PEWIEN.Oznacza to ,że wszelkie złe myśli na temat trafnego wejścia w pozycję uciekły w zapomnienie. Co od razu uprzyjemnia grę.
Stforex pisze:To dlatego, że sygnały w tym systemie pojawiają się dość rzadko (średnio 1 dziennie). Stąd zostało mi zalecone granie na kilku parach.
Ja byłem człowiekiem w gorącej wodzie kąpanym . W zasadzie nadal coś mi z tego zostało. Nie wyobrażam sobie jednego sygnału na dzień i to jeszcze może być stratny co powoduje dodatkowe złe nastawienie. Obecnie mam 3-4 sygnały na dzień .To jest dla mnie optymalne rozwiązanie. Nawet jak zaliczę 3 razy BE i raz SL lub TP. To jestem spokojny ,że system w ogóle daje jakieś sygnały.
Stforex pisze:Kwestia wielkości pozycji. Wolę mieć mniejszą pozycję niż mniejszy SL.
Zależy też od interwału. Ale w przyszłości jakbyś dalej grał to mniejsza strata mniej boli
Stforex pisze:Tak jak pisałem. Ostatnio nie jestem w stanie nawet 2:1 wyciągnąć. Gdybym zamykał 1:1 to miałbym 2 transakcje +30 zamiast BE i -10
Może pomyśl nad grą na mniejszych interwałach i z "lżejszym mm" ? Nie lubię grać na dużych interwałach ,mimo ,że to pewniejsze .2
Nigdy nie wiesz, czy za następnym zakrętem nie ujrzysz celu. Ja sobie to powtarzałem już parę razy.
Dlatego dobrze przemyśl sytuację . Najlepiej zrób se jakiś dzień lub dwa wolnego. A jak masz czas to i nawet więcej. Przemyśl na spokojnie i tyle.
Pozdrawiam