Trolololowanie rynku.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Jaką masz minę przyjmując porażkę na klatę?

Dobrą
11
8%
Złą
12
9%
Kwaśną
30
22%
Pokerface
36
26%
Nie mam lustra
12
9%
Nie mam twarzy
35
26%

Liczba głosów: 136

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Stforex a może mnisi z Ciebie jaja robią i pozamieniali sygnały sell/buy. Przekręć system i powinno być OK !
Chyba że nie trzymasz się zasad..
Wydaje mi się, że wszystko robię, jak trzeba. Mnisi mają dużo większe doświadczenie, w końcu od zarania dziejów studiują tajne księgi, więc może taki prosty człek jak ja, coś źle zinterpretował...
Stforex nie trac wiecej kasy , zaloz konto demo i dopracoj strategie . Jezeli masz jeszcze ochote na dalsza przygode z forex .
Na razie zrobię sobie przerwę i przemyślę ewentualną dalszą grę.

Pozdrawiam serdecznie
M.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Spróbuj tego:

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 563#429563

Zauważ, że to prosta zasada -wg. mnie grałeś dzisiaj to co chciałeś widzieć - chciałeś widzieć górkę i odwrócenie tendencji na spadkową. Powinieneś grać to co widzisz - a widać było co robi cena - idzie do góry.

Pozwolę sobie zacytować:
By_żyło_się_lepiej pisze:Madins napisał:
A SKĄD JA MOGĘ WIEDZIEĆ CZY TO BĘDZIE SZCZYT CZY NIE?

n
Gramy to co widzimy a nie to co chcemy widzieć ... Większość chce jednak uparcie coś tam zobaczyć ... Jakiś szczyt, górkę, dołek ... Nie przewidujemy ale gramy ... Jak idzie UP, gramy UP ... Jak spada gramy S ...

I mała podpowiedź ... Ponieważ naszym głównym zadaniem jest zwiększać prawdopodobieństwo, to zadam pytanie ... Załóżmy, że mamy Fibo ... Wystarczy kilka kresek, bo na kreskach samych można zarabiać jeśli się jest konsekwentnym i ceirpliwym oraz ma się dobry MM ... Jakie jest prawdopodobieństwo UP a jakie DOWN? Tzn kiedy jest większe biorąc pod uwagę narysowaną świeczkę wyjściową i rysującą się nową?

Proste?

Dlatego 3 lata piszę ... JAK SIĘ TWORZĄ ŚWIECE? Jak się to zrozumie, to człowiekowi nie pozostaje zrobić nic innego tylko rozpędzić się i walić barana o ścianę z radości ... Śmiech jest taki, że się nie da opisać ...

A jeśli ktoś ma problemy, to niech sobie świeczki zzoomuje n maksa i popatrzy ... Niech sobie narysuje dwie linie tak jak pisze Madins i zobaczy co się będzie działo ... Niech połączy to chociażby z Fibo i zobaczy kiedy cena zawraca w większości przypadków a kiedy nie ... Nie da się tego opisać, to trzeba zobaczyć na wykresie ... Nie przewidywać, nie szukać dołków ani górek ... Nie zakładać z góry, że tu albo tu będzie koniec korekty lub konsolidacji ... Jak będzie, to cena o tym powie i poleci ... Naszym zadaniem jest się jej uczepić jak zasrany rzep i nie puścić do momentu kiedy się nie zesramy ze strachu jak ktoś nie pociśnie za dużo albo do momentu kiedy cena powie ...

Dla motywacji:

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0

i kolejne kontynuacje w 7LS.

pozdrawiam Marcin
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

klonmarcin pisze:wg. mnie grałeś dzisiaj to co chciałeś widzieć - chciałeś widzieć górkę i odwrócenie tendencji na spadkową. Powinieneś grać to co widzisz - a widać było co robi cena - idzie do góry.
Zauważyłem po sobie, że bardzo trudno jest otworzyć oczywistą transakcję z trendem; znacznie łatwiej przeciwko trendowi, na odbicie. No i chyba łatwiej sell niż buy ;-) Właśnie pracuję nad sobą, żeby grać wyłącznie na odbicia korekty trendu lub po prostu na kontynuację, tak bez sygnałów: świeca siup! no to chlup! ;-)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Wirus pisze:Zauważyłem po sobie, że bardzo trudno jest otworzyć oczywistą transakcję z trendem; znacznie łatwiej przeciwko trendowi, na odbicie. No i chyba łatwiej sell niż buy Wink Właśnie pracuję nad sobą, żeby grać wyłącznie na odbicia korekty trendu lub po prostu na kontynuację, tak bez sygnałów: świeca siup! no to chlup! Wink
Dokładnie - jest takie uczucie: przecież tyle już urosło - musi spadać - nie ma rady, żeby dalej rosło - a tutaj zonk.

Jak to się zrozumie to....... :shock: :D 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

To mi dzisiaj podesłała moja żona ;)

Obrazek

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

No i może ma rację :D Przemyśl jeszcze!

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

Stforex, bardzo sugestywny ten obrazek, powodzenia.
Sky is the limit

Awatar użytkownika
Halflife
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Halflife »

Stforex pisze:To mi dzisiaj podesłała moja żona
Żona nie ma nic przeciwko, że siedzisz godzinami przed wykresami? Taka żona to skarb :D.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Cadermo pisze:No i może ma rację :D Przemyśl jeszcze!
mryko pisze:Stforex, bardzo sugestywny ten obrazek, powodzenia.
Dzięki Wam.

Co do przemyśliwania, to kolega KlonMarcin zaoferował mi swoją pomoc. Analizujemy póki co różne możliwości.

Poza tym zastanawiam się nad tymczasowym inwestowaniem bez dźwigni. Zobaczymy co z tego wyjdzie. :)
Halflife pisze:
Stforex pisze:To mi dzisiaj podesłała moja żona
Żona nie ma nic przeciwko, że siedzisz godzinami przed wykresami? Taka żona to skarb :D.
Tak. Potwierdzam. Mam problemy z tym, żeby ją odpowiednio docenić ;).

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

Moja także jest mocno wyrozumiała, chociaż czasami nie do końca mnie rozumie jak mogę gapić się godzinami w jak ona to nazywa ZYGZAKI :D
Sky is the limit

ODPOWIEDZ