Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Re: AUDCHF

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

zbyszek_w pisze:
czerwinek pisze:Mógłbyś dać zrzut Zbyszek jak widzisz to formację motyla
Czerwinek, mów mi zbych :D

Proszę, ten trzeci fibs to 50 % zniesienia ostatniej dużej fali up.

Nie udzielam się na forum,
mam kryzys wewnętrzny tradera.. :oops:
------------------------------------------------------------------------
Ja wczoraj stracilem 3% dziele sie w bolu.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

nie mogę zrzutu dac ale ciakwie wygląda EUR/GBP chociaz nie cierpię tej pary.
Mamy fajny poziom, dywergencję, formację HT, kanał i SMA 150, oczywiście pisze o interwale D1.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

czerwinek pisze:nie mogę zrzutu dac ale ciakwie wygląda EUR/GBP chociaz nie cierpię tej pary.
Mamy fajny poziom, dywergencję, formację HT, kanał i SMA 150, oczywiście pisze o interwale D1.
Jesli bedziesz mial czas to zapodajcie HT na tej parze.

Daje swoj wykres W do potwierdzenia .
M bullish trend, ale jakos bez przekonania .

Pozdr.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

mniej więcej tak to widzę.
Formacja minimalnie naciągana moze ale jest :)
To znaczy początek ciężko wychwycić czy jest OK.
Poza tym reszta to co pisałem, oczywiście wejście jest bez potwierdzenia, zobaczymy co zrobią. Ale szanse według mnie są duże, tzw, confluency
a minusem na pewno brak ptowierdzenia, ale jak mam HT to wtedy dla mnie HT jest potwierdzeniem i próba załapania się na szczycie

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

czerwinek pisze:mniej więcej tak to widzę.
Formacja minimalnie naciągana moze ale jest :)
To znaczy początek ciężko wychwycić czy jest OK.
Poza tym reszta to co pisałem, oczywiście wejście jest bez potwierdzenia, zobaczymy co zrobią. Ale szanse według mnie są duże, tzw, confluency
a minusem na pewno brak ptowierdzenia, ale jak mam HT to wtedy dla mnie HT jest potwierdzeniem i próba załapania się na szczycie
Też mi ta para nie lezy, sprobuje na RET wiekszym sie zalapac, ustawiam PO na probe L.

Sprawdze jutro wieczorem . niech to bedzie taka proba charakteru ;-)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Jak widać cen ładnie zaregowała na tym poziomie poprzez confluency, ogólnie przestawiam na BE i już się nie martwię tym tradem (tzn. chciałbym się nie martwić :) )
Jak dojdzie do TP to OK, ogłnie zobaczę co do końca dnia zrobią.

Darek co to jest PO? Jakieś zlecenie oczekujące?

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

czerwinek pisze:Jak widać cen ładnie zaregowała na tym poziomie poprzez confluency, ogólnie przestawiam na BE i już się nie martwię tym tradem (tzn. chciałbym się nie martwić :) )
Jak dojdzie do TP to OK, ogłnie zobaczę co do końca dnia zrobią.

Darek co to jest PO? Jakieś zlecenie oczekujące?
Tak, przepraszam za te wstawki angielskie, ale tak sie nauczylem i tak mi zostalo PO = Pending order zlecenie oczekujące, BE = Break even , wyrównanie ;-)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

No i wycieli na BE :) chociaż ładnie się zapowiadało, harmonijka zadziałała ale nie był większego wsparcia.
Myślę, że mimo wszystko jest jeszcze szansa na shorta gdyż jesteśmy w ważnym miejscu dodatkowo jest kilka innych czynników na shorta.

Do Zbycha:
Pamiętasz jak zapodawałęś setup CHF/JPY zobacz już dzisiaj lub jutro dojdą do TP można była prawie 400 pestek wyciągnąć, podbnie ładnie cały czas idzie AUD/CHF.
Jednak jak znajdzie się formację głowy i ramion z D1 to widać, żę ma to potencjał, nie jest łatwo to znaleźć ale jak już się znajdzie to można kilkaset pestek wyciągnąć, Wsytarczyłoby na dwa takie się załpać w miesiącu i 600-700 pipsów bez stresu i nic więcej nie trzeba :)
U mnie najgorzej jest z tym ,ze częśto w tej konsoli na BE mnie wyrzuca a chciałbym na dłuższy ruch się załapać a jest ciężko ale jak widać można było czego przykładem jest CHF/JPY i AUD/CHF.

Dodatkowok wszedłem w EUR/JPY powstałą fajna formacja HT może zaraz wrzucę do HT, stąd uważam, że EUR może lekko opadać zarówno na EUR/GBP jak i EUR/JPY więc z moich analiz wygląda to na lekkie osłabienia EUR ale co zrobią to zobaczymy.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

czerwinek pisze:
Do Zbycha:
Pamiętasz jak zapodawałęś setup CHF/JPY zobacz już dzisiaj lub jutro dojdą do TP można była prawie 400 pestek wyciągnąć, podobnie ładnie cały czas idzie AUD/CHF.
Jednak jak znajdzie się formację głowy i ramion z D1 to widać, że ma to potencjał, nie jest łatwo to znaleźć ale jak już się znajdzie to można kilkaset pestek wyciągnąć, Wystarczyłoby na dwa takie się załapać w miesiącu i 600-700 pipsów bez stresu i nic więcej nie trzeba :)
U mnie najgorzej jest z tym ,ze często w tej konsoli na BE mnie wyrzuca a chciałbym na dłuższy ruch się załapać a jest ciężko ale jak widać można było czego przykładem jest CHF/JPY i AUD/CHF.
Masz rację, wiem, że z perspektywy AT widzę na rynku coraz więcej. Ale brak :
cierpliwości, czujności, dyscypliny. Wchodzę w overanalizing, overtrading itd.
Sporo pracy nad sobą przede mną, albo zniknę z rynku..

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

_/_/Dariusz_/_/ pisze:Niedlugo koniec miesiaca i na tych parach AUDCAD i AUDUSD widac PA pattern SS, oznaczaloby to zmiane trendu na spadkowy, wiec wg. mnie pozostalo pare dni na spore wybicie w gore z obecnej konsolidacji, ciekawe czy ten scenariusz sie sprawdzi. ? Poprzednie wejscie padlo na SL, ustawiam kolejny pending na AUDCAD. Teraz widze ze tak jest na wiekszosci par z AUD.

Jest jakies okreslenie polskie confluence = zbieznosc ?
Chyba ten film wchodzi do kina ;-) moze byc RET na 1.065 ale potem L

ODPOWIEDZ