Blog który prowadził Asmo został zablokowany pewnie z powodu braku nowych wpisówzbyszek_w pisze:W nawiązaniu do pytań o Asmo - mam niedobre przeczucia.
Obawiam się, że coś naszemu koledze się przydarzyło.
Przykre jest to , że jeżeli tak jest w istocie - być może nigdy się tego nie dowiemy.
Taki jest charakter internetowych kontaktów.
Ostatnią wiadomość od Asmo otrzymałem 29-05 -2011.
Wspominał, że zajęty jest innymi, bardziej przyjemnymi sprawami niż forex, ale niebawem wróci, nakręci parę filmów, by ktoś mógł z tego skorzystać..
Minęło 8 miesięcy i cisza.
Price Action - Asmodeus8 Journal
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Czerwinekczerwinek pisze:Ja narazie siedzę w S więc mam nadzieję, że L nie będzie, dzisiaj według mnie przebili linię szyi, mogą teraz zrobić cofkę i pojadą dalej w dół, takie jest moje zdanie tylko w tym wypadku ciężko mi zarządza się pozycją
Postaram się wrzucić wieczorem screena.
Ale ogólnie nie ma przesłanek do L, przynajmniej na dziennym.
Z tego co widze to masz racje, ale niewatpliwie jest konsolidacja D,W czyli realizacja zysków i nowe wejscia.
Osobiscie naginam nieco fakty wiadomo brak obiektywizmu i wiadomo dlaczego ;-) Przynajmniej wiem ile moge stracić

Pozdrawiam.
Wrzucam screen jak ja to widzę, nie lubię niepewności i zgarnąłem co moje, jak poleci od razu w dół to moja strata. Księguję 148 pipsów i liczę teraz na lekką korektę i ewentualnie ponowwne wejście z wąskim SL, i TP tak jak widać zobaczymy co z tego będzie. Według mnie przebili linię szyi a z tego wynika, że jest do wzięcia jeszcza kilkaset pipsów
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czy to znaczy, ze Asmo sie juz nie udziela na tym forum/wątku ?szarki pisze:Blog który prowadził Asmo został zablokowany pewnie z powodu braku nowych wpisówzbyszek_w pisze:W nawiązaniu do pytań o Asmo - mam niedobre przeczucia.
Obawiam się, że coś naszemu koledze się przydarzyło.
Przykre jest to , że jeżeli tak jest w istocie - być może nigdy się tego nie dowiemy.
Taki jest charakter internetowych kontaktów.
Ostatnią wiadomość od Asmo otrzymałem 29-05 -2011.
Wspominał, że zajęty jest innymi, bardziej przyjemnymi sprawami niż forex, ale niebawem wróci, nakręci parę filmów, by ktoś mógł z tego skorzystać..
Minęło 8 miesięcy i cisza.
AUDCHF
Gdyby, Czerwinku, twoja hipoteza się sprawidziła to wejście w nowe L-ki mogłyby się realizować w wzrostowej formacji motyla..czerwinek pisze:Wrzucam screen jak ja to widzę, nie lubię niepewności i zgarnąłem co moje, jak poleci od razu w dół to moja strata. Księguję 148 pipsów i liczę teraz na lekką korektę i ewentualnie ponowwne wejście z wąskim SL, i TP tak jak widać zobaczymy co z tego będzie. Według mnie przebili linię szyi a z tego wynika, że jest do wzięcia jeszcza kilkaset pipsów
Gratuluję zarobków!
Elegancko
Asmo po prostu zniknął... i tutaj i na swoim blogu, z którym wiązał spore nadzieje.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Niedlugo koniec miesiaca i na tych parach AUDCAD i AUDUSD widac PA pattern SS, oznaczaloby to zmiane trendu na spadkowy, wiec wg. mnie pozostalo pare dni na spore wybicie w gore z obecnej konsolidacji, ciekawe czy ten scenariusz sie sprawdzi. ? Poprzednie wejscie padlo na SL, ustawiam kolejny pending na AUDCAD. Teraz widze ze tak jest na wiekszosci par z AUD.
Jest jakies okreslenie polskie confluence = zbieznosc ?
Jest jakies okreslenie polskie confluence = zbieznosc ?
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
AUDCHF
Czerwinek, mów mi zbychczerwinek pisze:Mógłbyś dać zrzut Zbyszek jak widzisz to formację motyla

Proszę, ten trzeci fibs to 50 % zniesienia ostatniej dużej fali up.
Nie udzielam się na forum,
mam kryzys wewnętrzny tradera..

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.