Faktycznie może czasem mylę pojęcia zamiast inside bar , można napisać pin bar zgodny z trendem, zamiast pin bar można napisać mother bar.
Fakt, chyba mylę szczególnie inside bar z pinbarem....... Muszę doprecyzować pojęcia , którymi się posługuję..
Punktem wyjścia jest Nison, ale nial Fuller też ma na mnie niesamowity wpływ w AT (szkoda, że mniejszy w kwestii dyscypliny, zarządzania ryzykiem i psychologią) ...
Ale zamiast szczegółowych odpowiedzi na wątpliwości zadam dwa kluczowe pytania :
1. czy pasują wam horyzontalne poziomy, które proponuję na EURUSD,
oraz
2) czy pojawiające się w okolicy tych poziomów sygnały PA na ogół działają czy też nie działają?
Ja odpowiadam na te pytania pozytywnie i dlatego dałem te wykresy..
Zupełnie mi nie przeszkadza, ze są to wykresy historyczne.. Mój problem to taki, że większość odbić miałem rozrysowaną na wykresach, tylko... brakowało śmiałości i w ogóle głowę mam do bani..
Nie rozumiem argumentu , by nie rysować historycznych reakcji ceny - zupełnie tego nie rozumiem... więc .. będę rysował te reakcje, by w podobnych sytuacjach w przyszłości mieć szansę na podjęcie dobrych decyzji sell lub buy.
Odnośnie tej kobiety, Darku, to sądzę, że to jest ściema, by gnębić prostaczków i wyciągnąć od nich pieniądze za cudowne systemy..
To trochę w duchu Włodzimierza Lenina, ze w państwie komunistycznym zarządzanie będzie tak proste, ze nawet kucharka da radę...
Mogę się oczywiście mylić, a jeżeli kobieta stabilnie zarabia na forex godząc to z pracą, opieką nad wnukami czy dziećmi, to ja jej tylko mogę pogratulować.
Sam mam coraz mocniejsze przekonanie, że forex jest banalnie prosty, dla tych, którzy przezwyciężą swoją naturę, opartą na chciwości i lęku..
We mnie jest sporo i jednego i drugiego..

Pozdrawiam