Panowie (i panie) nie wiecie czasami który to wskaźnik wyrysowywuje takie ładne graficznie wskazania pivotów/zigzagów ?.Keleris pisze:MM to jest już indywidualna kwestia

Chętnie dorzuciłbym sobie ten wskaźnik do listy moich wskaźników.....
leszczu jest weekend, cena nie lata w górę i w dół, więc na spokojnie możesz spojrzeć na wykres, bez obawy że ucieknie wejście.leszczu pisze:Mówicie, że wystarczy tylko wykres i trzeba nauczyć się go czytać i że nie da się tego opisać. Ale na coś uwagę musicie zwracać, bo nie wierzę, żeby było to na zasadzie olśnienia i przypływu jakiejś tajemniczej mocy, która właśnie teraz powiedziała wam, że czas kupić.
Tego to i ja nie rozumiem, ale ja to jestem taki mądry inaczej...Thorez pisze:Odpal parę na której grasz z wykresem D1. Nanieś na wykres siedem linii pionowych na każdą świecę
Bo dużo poczatkujacych traktuje te koncepcje jako system, sztywny system gdzie jakis tam uklad pokaze dokladnie w ktorym miejscu wejsc, rozwiazanie problemu polega na tym aby popatrzec na to wszystko jak na calosc --- ruch wlasciwy --- korekta - tutaj lezy rozwiazanie, po glebszym zglebieniu tematu wystarczylby nawet wykres liniowyKeleris pisze:Poczytałem trochę tematu i widzę, że wiele osób ciągle rozpatruje tę metodę w kwestii setupu złożonego z 2 świeczek