Ja to rozumiem i w miarę możliwości i na ile mi moja wiedza pozwala, staram się odpowiadać na pytania, chociaż sam zacząłem je zadawać dopiero po pół roku od momentu rozpoczęcia nauki ZL, wcześniej non-stop czytałem nawigatora i kreslika i sam próbowałem to rozkminiać jak to działa. Mój post był podyktowany głównie pytaniem o skuteczność, co jest prawie równoznaczne z pytaniem o wysokość depozytu. Gentlemeni nie rozmawiają o pieniądzach, oni je mają pieniądze
leszczu pisze:Mówicie, że wystarczy tylko wykres i trzeba nauczyć się go czytać i że nie da się tego opisać. Ale na coś uwagę musicie zwracać, bo nie wierzę, żeby było to na zasadzie olśnienia i przypływu jakiejś tajemniczej mocy, która właśnie teraz powiedziała wam, że czas kupić.
Przecież przy każdym tradzie jaki wrzucam zaznaczam też linie które pokazały mi kierunek, Thorez robi to samo. Zapodam jeszcze jeden wykres EUR/USD H4, to są linie na które zwracamy uwagę. To jest tak proste, reszta leży w głowie tradera.
Thorez pisze:Keleris dzięki za ten post Sam czasami mam ochotę napisać trochę ostrzej, ale na ile potrafię staram się być wyrozumiały, bo jeszcze doskonale pamiętam jak to było kiedyś ze mną.
Widzę że jako jeden z niewielu w tym wątku rozumiesz czym się chleb smaruje - tak trzymaj
Nie ma sprawy, odwalasz tu kawał dobrej roboty i to ja powinienem Tobie podziękować

98% czekanie, 1% wejście, 1% wyjście.