Najlepsze strategie
- profession
- Pasjonat
Dzięki Panowie. Ja wiem, że tam są systemy i czytam te fora od lat FF, TDS, WorldvideInvest Itp. Po prostu stwierdzam, że te systemy nie są rewelacyjne. Często bardzo wiele pozostaje do uznaniowości tradera. Jeśli ktoś ma duże doświadczenie, może grać przy pomocy kilku średnich i będzie zarabiał. Jednak bardzo trudno znaleźć system który zarabia regularnie, bez pozostawiania decyzji czynnikowi ludzkiemu. Ciężko znaleźć coś co naprawdę działa samo w sobie bez twoich interwencji.
Forów powstaje bardzo dużo, dobrze byłoby rozruszać nasze. Bo przecież po to jest dział systemy? Wiele osób nie wchodzi tutaj zaglądając własnie na FF itp. Może to i dobrze bo jest tam więcej informacji. Ale wciąż dziwi mnie tysiąc tematów o aspektach prawnych, rozliczaniu dochodów, śmiesznych zdjęciach itp gdy kulejemy w systemach ... które są podstawą. Przecież naszym głównym celem jest zarabianie pieniędzy, a dopiero potem rozrywka, rozliczenia itp.
pozdrawiam
Forów powstaje bardzo dużo, dobrze byłoby rozruszać nasze. Bo przecież po to jest dział systemy? Wiele osób nie wchodzi tutaj zaglądając własnie na FF itp. Może to i dobrze bo jest tam więcej informacji. Ale wciąż dziwi mnie tysiąc tematów o aspektach prawnych, rozliczaniu dochodów, śmiesznych zdjęciach itp gdy kulejemy w systemach ... które są podstawą. Przecież naszym głównym celem jest zarabianie pieniędzy, a dopiero potem rozrywka, rozliczenia itp.
pozdrawiam
- bartek1916
- Pasjonat
- profession
- Pasjonat
Jest wiele systemów które analizuje. Nie chodzi o to byś mnie przypierał do muru i kazał się tłumaczyć. Nie mam zamiaru tu występować w takiej roli.Dagu pisze:napisz jakimi systemi grales na powaznie i nie zarobiles na nich pieniedzy
Stwierdzam po prostu, że większość systemów z którymi mamy do czynienia zarabia dzięki czynnikowi ludzkiemu. Przykłady?
Weźmy najlepsze tematy z FF:
Chronos system, Taniec ze średnimi. - świetny system, jednak pozostawia zbyt wiele do decyzji traderowi. Ma dużo fałszywych sygnałów których osoby z ff nie chcą zauważać.
I wiele innych. To tylko przykład. Pokażcie mi system które sygnały wejściowe są BEZDYSKUSYJNE a tp i sl z góry określone. Niestety nie ma takich systemów z zadowalającą stopą zwrotu w ogólnodostępnym internecie.
Większość systemów to skutek obycia się z daną metodą,indykatorem, a sygnały są niejednoznaczne.
tu nie chodzi o czynnik ludzki, obycie z indykatorem, metoda czy inne
sekretem sa 2 rzeczy
price action
price movement
wiem ze sa rozne szkoly i opnie
ale moim zdaniem ciezko wybic sie ponad "zarabiam wiecej niz trace"
bez znajomosci powyzszych
zaznaczam ze to tylko moje zdanie ale z tego co tutaj obserwuje mam inne podejscie do rynku wiec nie wyrywam sie wiecej przed szereg, zycze wszytskim oby odnalezli wlasna sciezke do tortu i skrobali z niego ile dusza zapragnie
pozdrawiam i powodzenia wszytskim
sekretem sa 2 rzeczy
price action
price movement
wiem ze sa rozne szkoly i opnie
ale moim zdaniem ciezko wybic sie ponad "zarabiam wiecej niz trace"
bez znajomosci powyzszych
zaznaczam ze to tylko moje zdanie ale z tego co tutaj obserwuje mam inne podejscie do rynku wiec nie wyrywam sie wiecej przed szereg, zycze wszytskim oby odnalezli wlasna sciezke do tortu i skrobali z niego ile dusza zapragnie
pozdrawiam i powodzenia wszytskim
- profession
- Pasjonat
Zgadzam się z Tobą, price action i price movement są bardzo przydatne. Ale ja cały czas mówię o systemie. Jeśli w systemie są zawarte inne warunki do otworzenia pozycji - to wówczas nie jest mi potrzebne ani PA ani PM. Bo system sam w sobie powinien działać. W końcu do tego jest stworzony?
Zróbcie prosty test. Przebadajcie sygnały wejściowe systemów. I zobaczcie ile z nich jest trafnych? Jeśli 50% to to rzut kością a nie system.
Mógłby powiedzieć: Pokaż mi swoje sygnały wejściowe a powiem Ci kim jesteś.
Zróbcie prosty test. Przebadajcie sygnały wejściowe systemów. I zobaczcie ile z nich jest trafnych? Jeśli 50% to to rzut kością a nie system.
Mógłby powiedzieć: Pokaż mi swoje sygnały wejściowe a powiem Ci kim jesteś.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.
Dagu mógłbyś napisać, który wątek o PA czytasz?Dagu pisze:sekretem sa 2 rzeczy
price action
price movement
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/