ależ oczywiście, dlatego przed danymi nie otworzyłbym pozycji , ta pozycja co mi wycieło BE otwarta była z samego rana - przy gwałtownym ruchu, przy publikacji danych mój SL by nie wytrzymał ok 6-8 pips . Generalnie chodziło mi że przy typowym DT , analiza fundamentalna w moim odczuciu nie ma sensu, a przed ważnymi danymi idziemy na spacer:-)skco pisze:Należy odróżnić używanie AF (np długoterminowe modele makro) od "gry pod dane"
Droga Susła
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Proszę. Oto statement. Wybacz że nie podliczałem ale robi to za mnie myfxbook, który jest TUTAJ. Wszystkie trade'y ze statementu masz w historii transakcji. Ty i Twój mistrz możecie wgryzać się w niego przez całą dzisiejszą noc i całą niedzielę jakby było wam mało 
Gdybyś miał jeszcze jakieś wątpliwości co do mojej uczciwości to mogę podesłać Ci "wnętrze" myfxbooka żebyś mógł sprawdzić numer rachunku, "wnętrze" gabinetu inwestora w AM, screen platformy.. moge wysłać Ci nawet skan dowodu osobistego na potwierdzenie, że naprawdę mam na imię Konrad ale kolego jedna sprawa - nie mierz ludzi swoją miarą. Nie każdy tu kręci.

Gdybyś miał jeszcze jakieś wątpliwości co do mojej uczciwości to mogę podesłać Ci "wnętrze" myfxbooka żebyś mógł sprawdzić numer rachunku, "wnętrze" gabinetu inwestora w AM, screen platformy.. moge wysłać Ci nawet skan dowodu osobistego na potwierdzenie, że naprawdę mam na imię Konrad ale kolego jedna sprawa - nie mierz ludzi swoją miarą. Nie każdy tu kręci.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2012, 21:24 przez Good Will Hunting, łącznie zmieniany 1 raz.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Widzisz, między nami jest jednak jedna - drobniuteńka różnica. Mi Twoja obecność tu zupełnie nie przeszkadza, z całym szacunkiem ale nie jesteś w stanie wytknąć mi ani braku wiedzy, ani tymbardziej braku uczciwości. To Ty za wszelką cenę jeszcze niedawno chciałeś pozbyć się swoich postów ze swojego tematu, dla mnie Twoje to jedynie szansa na udzielenie Ci odpowiedzi w sposób tak cholernie szczery i wyczerpujący żeby każdy czytający to użytkownik wiedział że nie ma tu ani grama fałszu. Jesteś tu niezwykle mile widziany Vinci.
Witaj 
dzisiaj tak dosc na szybko sobie przegladalem wykres USD/CAD i gdzies czytalem ze na procentach fibo trend lubi sie odwracac czesto na 50%, 61.8% i 78,6%, wczoraj cena przebila 50% i doszla do 61,8%. Patrząc po naszym trójkącie i patrząc na procenty fibo to idealnym momentem jest 78,6%
i oczywiscie fala E wychodzila by wlasnie w tym miejscu
i tam zamierzam wlasnie wejsc w pozycje na S
jeszcze nie przeglądałem fundamentów ale licze ze wszystko moze pojsc zgodnie z planem, co o tym sadzisz?
sorki ze na twoim temacie pisze zamiast w analizach danej waluty ale wiem ze wlasnie Ty ostatnio jestes dosc mocno zainteresowany tymi Dolarkami
pozdrawiam

dzisiaj tak dosc na szybko sobie przegladalem wykres USD/CAD i gdzies czytalem ze na procentach fibo trend lubi sie odwracac czesto na 50%, 61.8% i 78,6%, wczoraj cena przebila 50% i doszla do 61,8%. Patrząc po naszym trójkącie i patrząc na procenty fibo to idealnym momentem jest 78,6%

sorki ze na twoim temacie pisze zamiast w analizach danej waluty ale wiem ze wlasnie Ty ostatnio jestes dosc mocno zainteresowany tymi Dolarkami

pozdrawiam

- Good Will Hunting
- Pasjonat
Chciałbym tutaj widzieć jak najwięcej postów obok których nie pojawia się twarz Matta Damona
. Wszystkie analizy są mile widziane. Ja jutro niewykluczone że nakręcę jakąś krótką analizę sytuacji właśnie na USD/CAD gdzie na pewno odniosę się do tego co tutaj wkleiłeś.

Good Will Hunting pisze:Chciałbym tutaj widzieć jak najwięcej postów obok których nie pojawia się twarz Matta Damona Wink
To Ja Twoje życzenie spełnię

Pytam bo np. w książce "Droga Żółwia" ciągle pisze się o inwestowaniu w przewadze - a zwłaszcza trade na EUR/USD był łatwy do przewidzenia.
Pozdrawiam
Krzysiu, wyrysować można wszystko, mnie wyszło jak w załączniku ;-) Często sprawdzającym się poziomem fibo jest 70,7.
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Miałem podrzucić filmik z analizami na jutro jednak niestety nie wyrobiłem się ze wszystkim dzisiaj i filmiku nie będzie. Ogólnie w styczniu - w związku głównie z sesją - będę zmuszony ograniczyć swoją aktywność na forum. Nie znaczy to rzecz jasna że nie będę tradeował, mogą jednak zdarzyć się takie dni - im bliżej lutego tym pewno będzie ich więcej, że nie będę mieć ani czasu, ani "głowy" do tego żeby rzucić oko na wykresy i otworzyć jakąś pozycję. Może się okazać że do lutego ograniczę się głównie do daytradingu w myśl zasady: forex forexem, ale prawo wypadałoby skończyć
Pozdrawiam i liczę w tym czasie na wzmożoną aktywność innych użytkowników. Ja też w miarę możliwości będę starał się coś wrzucać i odpowiadać na wasze posty.

Pozdrawiam i liczę w tym czasie na wzmożoną aktywność innych użytkowników. Ja też w miarę możliwości będę starał się coś wrzucać i odpowiadać na wasze posty.