Droga Susła

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Krótka, bardzo krótka analiza EUR/USD. Widzę ciekawą sytuację więc no po prostu muszę coś o niej wspomnieć.

Mamy tu super poziom SR:

Obrazek

Bardzo mocny, szczególnie fajnie widać to nad strzałką. Cena odskoczyła jak poparzona :wink:

Obrazek

Target potencjalnej L-ki jest dość fajny, bo 180 pipsów:

Obrazek

Jedyne co może martwić to spotkanie na szczycie UE:Sarkozy - Merkel:

Obrazek
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Ożywię trochę temat.

Pisałem wcześniej w dyskusji z kimś że prezentowany tutaj sposób to nie jest metoda którą na co dzień gram i zarabiam. To bardziej pomysł na zbudowanie gdzieś tam z boku fajnego kapitału, który niedługo pewnie bardzo się przyda. Tzn. przynajmniej mam taką nadzieję. Jakkolwiek gdyby kogoś interesowało jak gram na co dzień to ostatnio gram bardzo prosto. Rysuję jedną kreskę i gram.

Wejście sprzed chwili, wrzucam bo akurat pokazywałem kolegom na skypie:
OTWARTE
ZAMKNIĘTE

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Zauważyłem że zamknąłeś swoją piramidkę na usdchf chyba w najgorszym możliwym momencie :p

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel2907 »

po fakcie kazdy wie ktory moment byl najgorszy

zauwazylem ze jestes niesmaowity w udzielaniu dobrych rad innym, koszisz setki jak nie tysiace pips tygodniowo z tego co piszesz to czemu jak jestes taki hojrak napisales kiedys ze przez przypadek otworzyles 10 lotów to o mało zawału nie dostałes

skoro jestes tak dobry i tak pewny tego co robisz nie rozumiem jak mozesz byc niepewny systemu ktorym kosisz tyle pips - rynek nie wie ze gdzies tam jakis ink w Polsce otwiera zlecenie za 0,1 lota czy 1 czy 5. Loty są w twojej głowie - a skoro w glowie jest strach to cos jest nie tak - bo strach jest wynikiem niepewnosci a niepewnosc wynikiem niepowodzen - no ale pzeciez Ty zawsze wygrywasz i wiesz kiedy są najlepsze i najgorsze momenty na zamkniecie otwarcie transkacji to o co biega ?
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nie gram przelewarowanymi pozycjami wiec przy takim błędzie strach jest był i zawsze bedzie nie ważne jaki pro bym nie był :p druga sprawa lubię coś od czasu do czasu napisać :p a twoja krytyka skierowna w moja osobę osobiście mnie cieszy bo wydaje mi się ze chyba mi zazdroscisz hehe ;)

Ale podoba mi się twój opis trejdingu ,jak jestes pro to graj max możliwa pozycja ... :)

Taka kolejna rada ode mnie których tak bardzo nie lubisz :p MM to podstawa w tym zawodzie ;)

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

:lol:

to nie była krytyka tylko zapytanie wysuniete na podstawie tego co piszesz eh

kompletnie odwrociles kota ogonem

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nie zauważyłem pytania tylko krytykę mojej osoby ;) ale skoro odnosiła się do mojej poprzedniej wypowiedzi to juz wyjaśniam mój zawily i bardzo skomplikowany tok myślenia :p dawno nie byłem na forum a ten dziennik i ten sposób gry przez GWH bardzo mnie zaciekawil, wiec sprawdziłem myfxbook i skąd ta strata, wyszło mi ze zamknął w dołku a skoro gra bez SL pozycja chwile pózniej mogła byc zyskowna, stad szacun za analizę ze bedzie up i ironiczny komentarz ze dał ciała przy zamknięciu :p a gdzie ty tu rady się dopatrzyles to mnie nie pytaj :p

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

kazdy widzi to co chce zobaczyc

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:Nie zauważyłem pytania tylko krytykę mojej osoby ;)
kazdy widzi to co jego podswiadomosc chce zobaczyc

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:Zauważyłem że zamknąłeś swoją piramidkę na usdchf chyba w najgorszym możliwym momencie :p
Cóż i tak bywa. Wiesz gdybym notował same idealne wejścia i wyjścia to nie siedziałbym tutaj na forum tylko patrzył się gdzieś tam na Pacyfik :wink: . Ogólnie złe decyzje zdarzają się każdemu, na każdym etapie zaawansowania. Poziom "zawodowstwa" w tradingu określa częstotliwość takich wypadków - im rzadziej tym lepiej i czas potrzebny nam żeby odpowiednio zareagować. Jakkolwiek - zdarza się.

ODPOWIEDZ