Albo do niej dochodzą, zatrzymują się i ostro przebijają.Good Will Hunting pisze:Rysujesz linię trendu i albo do niej dochodzą co daje Ci setup, albo do niej nie dochodzą i setupu nie ma.
Droga Susła
- Good Will Hunting
- Pasjonat
No tak, setup może zakończyć się albo na plus albo na minus, oczywiście. Jak ją przebiją to łapiesz SL-a i próbujesz dalej. Oczywistość taka.
Ogólnie warto opierać swoją grę o strategie stwarzające nam matematyczną przewagę, o strategię dającą 6 zyskownych wejść na 10 przykładowo, a przy tym dbać o odpowiedni R:R.
Ogólnie warto opierać swoją grę o strategie stwarzające nam matematyczną przewagę, o strategię dającą 6 zyskownych wejść na 10 przykładowo, a przy tym dbać o odpowiedni R:R.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Sygnał do longa już jeden był, na odbicie od LT na m15. Teraz trzeba śledzić co się stanie, żeby w odpowiedniej chwili wyjść, bo mogą jeszcze zejść głębiej do LT na H1. Co mam na myśli, jeśli z tej LT nie będzie super ruchu w górę, a wszystko na to wskazuje to około 13 możemy znaleźć się w pobliżu LT z H1 i wtedy odpalić. Póki co z LT na m15 odbili na 20-kilka pipsów już.
hmmm mysle ze jednak narazie lekko w gore jezeli by sie utworzyla taka swieczka na 1H jak teraz potem mozliwe ze pojdziemy jeszcze w dol... moze na otwarcie sesji w stanach albo o 14 jak US forex wejdzie badz 14:30 jak dane z US o handlu wejda
masz racje moim zdaniem zjazd dzis do 27400 calkiem prawdopodobny wystarczy przebic 27800 i lecimy
masz racje moim zdaniem zjazd dzis do 27400 calkiem prawdopodobny wystarczy przebic 27800 i lecimy
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Nie wiem kolego i szczerze mówiąc to nie zastanawiałem się nad tym kiedy i jak. Jestem już dzisiaj "zarobiony" więc po prostu rzucę pare lotów kiedy spełni się warunek postawiony na H1:
platforma

Mam nadzieję że cień z nowej H4 dojdzie do mojej LT z H1, to wszystko
platforma

Mam nadzieję że cień z nowej H4 dojdzie do mojej LT z H1, to wszystko

- Good Will Hunting
- Pasjonat
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Ten screen u góry to dodam tylko że jest to opinia znanego i cenionego mentora Zicmara
.
Coś nie chcą iść w górę, mógłbym to zamknąć z fajnym profitem ale zagram trochę "życzeniowo" żeby położyć dziś jakąś fajną wisienkę na torcie. Czuje że dobry dzień dziś mam.

Coś nie chcą iść w górę, mógłbym to zamknąć z fajnym profitem ale zagram trochę "życzeniowo" żeby położyć dziś jakąś fajną wisienkę na torcie. Czuje że dobry dzień dziś mam.

- Good Will Hunting
- Pasjonat

Słabo

Ostatnio zmieniony 14 sty 2012, 12:57 przez Good Will Hunting, łącznie zmieniany 1 raz.