Droga Susła
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Cześć, dopiero wstałem ale obserwuję H4 na USD/CHF już od wczoraj, bo spodziewałem się że dobiją do tego poziomu na samej górze. A że mamy tam dość ciekawe SD to mogą być z tego spadki, jednak widzę tutaj trzy podstawowe problemy.
1. Mimo wszystko jesteśmy w trendzie wzrostowym z D1.
2. H4, która miałaby dać nam sygnał do spadków jeszcze się nie zamknęła. Osobiście marzyłoby mi się żeby jeszcze raz na tej świeczce cena wróciła na samą górę (w okolicę 0.0) przed godziną 13. I żeby znów zaczęła spadać.
Może na m1 super by było gdyby to wyglądało tak:

3. Mamy piątek. Na tej parze to nienajlepszy dzień na większe TP
Nie chciałbym dać się znów złapać w pozycji na weekend.
1. Mimo wszystko jesteśmy w trendzie wzrostowym z D1.
2. H4, która miałaby dać nam sygnał do spadków jeszcze się nie zamknęła. Osobiście marzyłoby mi się żeby jeszcze raz na tej świeczce cena wróciła na samą górę (w okolicę 0.0) przed godziną 13. I żeby znów zaczęła spadać.

Może na m1 super by było gdyby to wyglądało tak:

3. Mamy piątek. Na tej parze to nienajlepszy dzień na większe TP

Nie chciałbym dać się znów złapać w pozycji na weekend.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
- Good Will Hunting
- Pasjonat
- Good Will Hunting
- Pasjonat

Z jednej strony może martwić brak górnego cienia w obecnej spadkowej miejmy nadzieję H4, a z drugiej cieszy. Czasem kiedy ma być mocniejszy ruch H4 lubi nie zrobić cienia tylko polecieć niemal od razu. Prawdopodobnie będę wchodził jeśli nic się nagle nie stanie, a M15 przejdzie przerywana linie.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Ja to widzę tak. Zwłaszcza, że EUR/DOL ma jescze ok 120 pips miejsca na spadki. Trochę mylący jest też ten najwyższy poziom więc przy S trzeba zachować ostrożność bo cena może zmierzać właśnie do niego. Przy najniższym i środkowym S powinno się szukać naprawdę mocnego potwierdzenia.
To takie tylko wywody demowca:)
Ps. super dziennik. Wiele cennych info

Uploaded with ImageShack.us
To takie tylko wywody demowca:)
Ps. super dziennik. Wiele cennych info

Uploaded with ImageShack.us
Spiesz się powoli.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Cześć, no to dziś mam nadzieję że będzie okazja trochę popostować i wzbogacić journal. Bardzo mi miło że okazuje się on dla kogoś pomocny i zawiera "wiele cennych info", takie posty tylko zachęcają mnie do pracy i dzielenia się wiedzą
. Szkoda tylko, że powoli sama gra schodzi na dalszy plan. Chociaż może to przez trochę trudniejszy tydzień? Uciekło mi kilka naprawdę dobrych trade'ów, o których później, a kiedy już nie było nic równie fajnego do gry wolałem nie szukać wejścia na siłę. Zresztą nieważne.
Czy ktoś z was jeszcze pamięta post mw ze środka TEJ strony? 29 grudnia 2011? Wrzuciłem tam taką analizę:

Cena była w okolicach 1.29, dzisiaj cena zbliża się do 1.27. Screena wrzucam na tym samym patternie żeby lepiej zobrazować jak fajna to była / jest analiza. Czemu jest? Bo wciąż można pod nią grać. Jak, dokąd itd. postaram się w ciągu weekendu podanalizować. Może zamiast w słowie pisanym lepiej byłoby zrobić to w formacie wideo i wrzucić na youtube?

Czy ktoś z was jeszcze pamięta post mw ze środka TEJ strony? 29 grudnia 2011? Wrzuciłem tam taką analizę:

Cena była w okolicach 1.29, dzisiaj cena zbliża się do 1.27. Screena wrzucam na tym samym patternie żeby lepiej zobrazować jak fajna to była / jest analiza. Czemu jest? Bo wciąż można pod nią grać. Jak, dokąd itd. postaram się w ciągu weekendu podanalizować. Może zamiast w słowie pisanym lepiej byłoby zrobić to w formacie wideo i wrzucić na youtube?