Droga Susła

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Bardzo trójkątny ten USD/CAD :)

Może rzeczywiście okazać się że na konkretne spadki z tego trójkąta równoramiennego jakiś czas jeszcze poczekamy.

Obrazek
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Cały dzisiejszy dzień spędziłem będąc w trasie lub na uczelni. W związku z powyższym nie udało mi się nic zagrać. Jutro mam tylko jedne ćwiczenia więc powinno być lepiej, nawet pomimo faktu że po 13 wracam z powrotem do domu. Mam nadzieję że dzisiaj uda mi się chociaż trochę - między nauką, a oglądaniem NBA podrzucić jakąś analizę na jutro. Przynajmniej makro.

Na wszystkie zalegające mi w skrzynce PW, które już odczytałem, postaram się odpisać przed weekendem. Fajnie, ze ktoś interesuje się "Drogą Susła", zadaje pytania czy przesyła jakieś dobre słowa, z chęcią odpisałbym na wszystko od razu ale nie zawsze czas pozwala.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

USDCAD chyba wciąż niezdecydowany... :(

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Noo, może dzisiaj się trochę wyklaruje tam sytuacja. Muszę potrenować poranne wstawanie, kiedyś nie miałem z tym problemu ale dzisiaj za żadne skarby świata nie mogę się zwlec z łóżka kiedy akurat wieczorem posiedzę trochę dłużej.

Dzisiaj dobrze zapowiada się sytuacja na Edku. Pewnie gdybym nie wychodził to wraz z rozwojem sytuacji rozważałbym zagranie tego.

Obrazek

USD/CAD tak jak pisał Stforex wciąż niezdecydowany, wydaje mi się że nie ma sensu grać na nim wcześniej niż po odpowiednim zamknięciu świeczki D1:

Obrazek

Równie ciekawie co na edku jest na kablu. GBP/USD nie bardzo chciał iść do góry więc zaczął obierać sobie kierunek w dół.

Obrazek

Jeżeli ta H4 która zamknie się za 30 minut zamknie się pod dolną niebieską kreską to będzie to dla mnie niezły sygnał do grania S-ki o targecie około 90-80 pipsów. W ewentualnym spadku tylko pomóc mogą dzisiejsze dane dość korzystne dla dolara.

To by było na tyle z bieżącej, szybkiej analizy. Jak będę miał chwilę więcej czasu to przeanalizuje tu sytuacje na USD/CHF która miała miejsce po moim wyjściu pod kątem tego czy by mnie wyzerowało czy jednak pozwoliło odbić straty, a jeśliby mnie wyzerowało to czemu. Może uda się z tego wyciągnąć jakiś ciekawy wniosek. I od razu pokaże fajny setup który był ewidentnie wczoraj na EUR/USD, a którego nie wziąłem w związku z tym że nie miałem akurat dostępu do kompa.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Jeśli mogę wtrącić swoje 3 grosze. Co myślisz o tym?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Muszę sobie trochę doczytać odnośnie fal elliota, bo dość dawno przerabiałem ten materiał i szczerze mówiąc trochę mi się zapomniało :oops: . Na podstawie tego co pamiętam wydaje mi się że to całkiem realny scenariusz. Jak wrócę do domu to na pewno narzucę pattern zaproponowany tu wyżej przez Ciebie na moje wcześniejsze analizy i zobaczymy jak to się ze sobą pokrywa.

Nie wziąłem ani spadków na edku, ani spadków na kablu które jeszcze niedawno na dzisiaj prognozowałem ponieważ nie chciałem zostawiać pozycji bez opieki, a musiałem wyjść na ćwiczenia. Chyba Kazik ostatnio śpiewał że "Gdyby to najczęstsze słowo polskie..", no więc gdyby nie ostatni stratny trade i gdyby nie to że fabryka snów e2 może teraz wytrzymać mniej to pewnie grałbym przynajmniej edka. A tak dupa.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Ale by weszło co?

Obrazek

:cry: Mam nadzieję że chociaż ktoś z czytających wątek skorzystał z tej analizy.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Idealnie sprawdziła się też linia zatrzymania się potencjalnego ruchu:

Obrazek

Nic. Jutro też jest dzień.

Awatar użytkownika
sds
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sds »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 05 sty 2012, 20:19 przez sds, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sds
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sds »

Krzysiu89 pisze:zobaczymy co tu sie zaraz wydarzy na 5M ;) koncowka swieczki moze byc ciekawa ;) moze jednak troszke do gory pojdzie i jednak te spadki wychamują ;
Obrazek

ODPOWIEDZ