Noo, może dzisiaj się trochę wyklaruje tam sytuacja. Muszę potrenować poranne wstawanie, kiedyś nie miałem z tym problemu ale dzisiaj za żadne skarby świata nie mogę się zwlec z łóżka kiedy akurat wieczorem posiedzę trochę dłużej.
Dzisiaj dobrze zapowiada się sytuacja na Edku. Pewnie gdybym nie wychodził to wraz z rozwojem sytuacji rozważałbym zagranie tego.
USD/CAD tak jak pisał Stforex wciąż niezdecydowany, wydaje mi się że nie ma sensu grać na nim wcześniej niż po odpowiednim zamknięciu świeczki D1:
Równie ciekawie co na edku jest na kablu. GBP/USD nie bardzo chciał iść do góry więc zaczął obierać sobie kierunek w dół.
Jeżeli ta H4 która zamknie się za 30 minut zamknie się pod dolną niebieską kreską to będzie to dla mnie niezły sygnał do grania S-ki o targecie około 90-80 pipsów. W ewentualnym spadku tylko pomóc mogą dzisiejsze dane dość korzystne dla dolara.
To by było na tyle z bieżącej, szybkiej analizy. Jak będę miał chwilę więcej czasu to przeanalizuje tu sytuacje na USD/CHF która miała miejsce po moim wyjściu pod kątem tego czy by mnie wyzerowało czy jednak pozwoliło odbić straty, a jeśliby mnie wyzerowało to czemu. Może uda się z tego wyciągnąć jakiś ciekawy wniosek. I od razu pokaże fajny setup który był ewidentnie wczoraj na EUR/USD, a którego nie wziąłem w związku z tym że nie miałem akurat dostępu do kompa.