Droga Susła

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Póki co pozycja nadal jest otwarta i choć trzeba być gotowym na najgorsze należy cały czas liczyć na najlepsze. Zwłaszcza, że dzienne ruchy w ostatnim czasie rozgrywają się na przestrzeni 50-60 pipsów i wystarczy lekkie szarpnięcie żeby ta patowa sytuacja obróciła się o 180 stopni!
Nie żeby to było jakieś szczególne proroctwo i ogólnie powód do dumy, ale proszę. Sprawdziło się!

Przed chwilą zamknąłem wszystkie otwarte pozycje i usunąłem zlecenia oczekujące. Ale po kolei.

Dziś rano, po przespaniu się z problemem stwierdziłem, że skoro wychodzę na zajęcia i będę na nich od 7:30 do 12:00 to głupio by było nie wziąć zadowalającego mnie w zaistniałej sytuacji profitu po jakimś potencjalnym wybiciu w moją stronę tylko to co z niego zostało o 12. Postanowiłem więc przestawić TP w otwartych już pozycjach na wysokość ceny po której miałem najbardziej stratne wejście tak aby w wypadku sprawdzenia się mojej analizy najgorsza pozycja wyszła na 0, a pozostałe dały profit.

Jako że przestawiałem te zlecenia około 6 nad ranem w przerwie między myciem zębów, a ubieraniem się to zapomniałem usunąć zlecenia oczekujące, które miały piramidować ewentualne zyski w związku z czym trochę się zdziwiłem kiedy wróciłem do mieszkania i w historii zobaczyłem pozycje zamknięte przez TP, a w handlu kolejne profitujące otwarte zlecenia. Zamknąłem je ręcznie bez czekania na TP ponieważ nie chciałbym popełnić wczorajszego błędu i przez brak analizy tego co aktualnie dzieje się na wykresie wpędzić się w kłopoty :wink: . Zwłaszcza, że mam jeszcze trochę nauki, a rynek mimo dzisiejszego wybicia wciąż moim zdaniem pozostaje bardzo kapryśny.

Oczywiście nie chciałbym stwarzać złudnego wrażenia, że jestem zadowolony z tych tradeów ponieważ absolutnie tak nie jest. W dalszym ciągu uważam że popełniłem kilka błędów, które mogły się źle skończyć. Tylko dzięki konsekwencji i trzymaniu się zasad udało mi się wyrwać tutaj zysk.

No nic, może wieczorem / rano uda się usiąść i napisać coś więcej o tym jak widzę następne dni i pod co mw zamierzam grać. Teraz tylko wrzuce screeny i podsumuje wczorajszo-dzisiejszy trade.

Obrazek

+200 pipsów (+20% depozytu)

Podsumowanie transakcji w formie screena z terminala w MT4: TUTAJ

Podsumowanie transakcji na profilu "Fabryka Snów e02" myfxbook: TUTAJ

Wszystkie screeny związane z tym wejściem dostępne są także: TUTAJ

Pozdrawiam!
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Jesteśmy własnie w okolicach 1.3130 czyli 20 pipsów do mojego wczorajszego TP. Zamiast 200 pipsów dziś mogło być 800 albo i więcej. Szkoda trochę ale trzeba będzie wyciągnąć wnioski z tej sytuacji. Postaram się w przypływie czasu coś więcej o niej napisać.

Ktoś może orientuje się czemu myfxbook po całkowitej weryfikacji nie chce wyświetlać wyników?

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Witaj!

Gratuluję doskonałego wyniku. Moim zdaniem pójście pełną parą w długą było bardzo odważne :) - jak widać, do odważnych świat należy :D

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Trzeba sobie przede wszystkim odpowiedzieć na pytanie czy zielone świeczki w trendzie spadkowym są okazjami do wejścia wysoko w S czy grania na nich L :p

A tak poza tym piękna piramidka :)

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki za miłe słowa :wink: . Zrobiłem sobie ostatnimi czasy wolne w związku ze świętami. Trzeba było się trochę pokręcić po sklepach za prezentami, wrócić do domu itd. itd., myślę że przez święta - do sylwestra co jakiś czas będę starał się tutaj napisać co jakiś czas parę rzeczy o systemie, co jak i dlaczego. Myślę że będzie całkiem ciekawie.

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Good Will Hunting pisze:zapomniałem usunąć zlecenia oczekujące
Good Will Hunting pisze:trochę się zdziwiłem kiedy wróciłem do mieszkania i w historii zobaczyłem pozycje zamknięte przez TP, a w handlu kolejne profitujące otwarte zlecenia. Zamknąłem je ręcznie bez czekania na TP
Good Will Hunting pisze:Tylko dzięki konsekwencji i trzymaniu się zasad udało mi się wyrwać tutaj zysk.
Będę wredny przed świetami :evilbat: o jakiej konsekwencji Ty piszesz skoro sam napisałeś, że miałeś farta...

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Hm, najpierw wypadałoby sobie odpowiedzieć na pytanie czemu miałem farta. Ano miałem farta dlatego że byłem konsekwentny, trzymałem się zasad i zamiast uciekać ze stratą zaufałem swojej analizie i pozwoliłem sobie mieć tego farta. Wiesz o co mi chodzi. Gdybym nie trzymał się zasad i nie był konsekwentny to nie mógłbym mieć farta.

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Good Will Hunting pisze:zaufałem swojej analizie
Good Will Hunting pisze: i przez brak analizy tego co aktualnie dzieje się na wykresie wpędzić się w kłopoty
to jest analiza czy jej nie ma... ;) nie to, żebym się czepiał....
Good Will Hunting pisze:Gdybym nie trzymał się zasad i nie był konsekwentny to nie mógłbym mieć farta.
dobrze wiesz, że mógłbyś... każdy prawdopodobnie miał i może mieć...
Ostatnio zmieniony 24 gru 2011, 00:46 przez Ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Owszem, to był błąd. Zwłaszcza, że cena uderzyła w TP. Ja uznałem że kolejny dzień nie będę mógł śledzić sytuacji, bo muszę się trochę pouczyć i wolałem nie kusić losu. Staram się unikać podejścia w stylu "albo TP albo MC". Tym razem trochę mnie zawiodło, bo z trade'a było do wyjęcia około 1000 pipsów zamiast 200 które wziąłem. Ale co zrobić. Następnym razem będzie jeszcze lepiej! :wink:

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Oczywiście że jest analiza. Analiza długoterminowa którą zrobiłem i uznałem że idą w górę. Brakowało natomiast takiej analizy "on spot" czyli bieżącej analizy tego co dzieje się na rynku kiedy miałem otwarte pozycje. Nie mogłem jej prowadzić ponieważ byłem zajęty innymi sprawami więc zdecydowałem że biorę pieniądze i uciekam.

Rozumiesz co mam na myśli? Była analiza, że będą rosnąć, której się trzymałem od początku i konsekwentnie oraz nie było analizy bieżącej przez co trochę zgłupiałem :wink:

ODPOWIEDZ