Nie żeby to było jakieś szczególne proroctwo i ogólnie powód do dumy, ale proszę. Sprawdziło się!Póki co pozycja nadal jest otwarta i choć trzeba być gotowym na najgorsze należy cały czas liczyć na najlepsze. Zwłaszcza, że dzienne ruchy w ostatnim czasie rozgrywają się na przestrzeni 50-60 pipsów i wystarczy lekkie szarpnięcie żeby ta patowa sytuacja obróciła się o 180 stopni!
Przed chwilą zamknąłem wszystkie otwarte pozycje i usunąłem zlecenia oczekujące. Ale po kolei.
Dziś rano, po przespaniu się z problemem stwierdziłem, że skoro wychodzę na zajęcia i będę na nich od 7:30 do 12:00 to głupio by było nie wziąć zadowalającego mnie w zaistniałej sytuacji profitu po jakimś potencjalnym wybiciu w moją stronę tylko to co z niego zostało o 12. Postanowiłem więc przestawić TP w otwartych już pozycjach na wysokość ceny po której miałem najbardziej stratne wejście tak aby w wypadku sprawdzenia się mojej analizy najgorsza pozycja wyszła na 0, a pozostałe dały profit.
Jako że przestawiałem te zlecenia około 6 nad ranem w przerwie między myciem zębów, a ubieraniem się to zapomniałem usunąć zlecenia oczekujące, które miały piramidować ewentualne zyski w związku z czym trochę się zdziwiłem kiedy wróciłem do mieszkania i w historii zobaczyłem pozycje zamknięte przez TP, a w handlu kolejne profitujące otwarte zlecenia. Zamknąłem je ręcznie bez czekania na TP ponieważ nie chciałbym popełnić wczorajszego błędu i przez brak analizy tego co aktualnie dzieje się na wykresie wpędzić się w kłopoty

Oczywiście nie chciałbym stwarzać złudnego wrażenia, że jestem zadowolony z tych tradeów ponieważ absolutnie tak nie jest. W dalszym ciągu uważam że popełniłem kilka błędów, które mogły się źle skończyć. Tylko dzięki konsekwencji i trzymaniu się zasad udało mi się wyrwać tutaj zysk.
No nic, może wieczorem / rano uda się usiąść i napisać coś więcej o tym jak widzę następne dni i pod co mw zamierzam grać. Teraz tylko wrzuce screeny i podsumuje wczorajszo-dzisiejszy trade.

+200 pipsów (+20% depozytu)
Podsumowanie transakcji w formie screena z terminala w MT4: TUTAJ
Podsumowanie transakcji na profilu "Fabryka Snów e02" myfxbook: TUTAJ
Wszystkie screeny związane z tym wejściem dostępne są także: TUTAJ
Pozdrawiam!