Okej, mam trochę wolnego czasu więc czas podsumować pierwsze rezultaty gry prezentowanym systemem. Na wstępie pragnę powiedzieć, że pierwsze poważne trade'y, nie próby na demo do szuflady tylko trade'y, miały miejsce w zeszły czwartek (8.12) stąd też od tego czasu zaczynam liczyć wyniki systemu i od tego czasu zamieszczam statementy.
Przez ten czas (7 dni) gra była trochę nieuporządkowana, grałem na przemian na dwóch kontach o rożnych depozytach, różnymi lotami, a co za tym idzie także z różnym ryzykiem. Raz nawet zdarzyło mi się nie ustawić TP

. Ogólnie śmiesznie było. Ale teraz z tym koniec, wygospodarowałem już odpowiedni kapitał który podzielę na 10 równych części, wyznaczyłem sobie cele i od teraz dzielenie się z wami wynikami nie będzie odbywało się tak jak dziś "na wariata".
No ale do rzeczy. Zacznijmy najpierw od wyniku.
W ciągu ostatnich 7 dni gry (od jutra podsumowania będą się pojawiać w weekendy co 7 dni, za grę od pon. do pt.)
udało mi się zgromadzić 1694 pipsy. Daje to bardzo ładną średnią
242 pipsów dziennie. Wszystkie wejścia z tego okresu są zaprezentowane na statementach, część pojawiła się już w temacie kiedy były jeszcze otwarte, a część jest do zweryfikowania za pomocą myfxbook podpiętego do jednego z wspominanych kont:
MYFXBOOK - CLICK!
Czemu tylko do jednego? Drugiego konta wolałbym nie podpinać do MYFXBOOK ponieważ nie potrafię ukryć depozytu, wolumenu itp. rzeczy, a nie chciałbym żeby wraz z historią tradeów związanych z tym tematem udostępniony został stan dużej części mojego kapitału oraz wcześniejsze trade'y, które nijak nie są związane z prezentowaną tutaj wizją gry.
Statementy poniżej. Hm.. co tu dużo pisać.. jest dobrze!
To tyle w kwestii podsumowań, czas przejść do celów.
W ostatnim temacie "Droga Susła" wspomniałem, że za cel stawiam sobie fajne, sportowe Porsche 911. Dziś będzie może trochę skromniej ale myślę że równie bardzo "obrazowo". Jako że jestem wielkim fanem piłki nożnej (nie ma tygodnia żebym nie obejrzał przynajmniej 5 meczów) proponuje przeciwnikom podważającym moje podejście do rynku mały mecz.. mały, bo do przewagi 10 bramek.
Pomnożenie jednego depozytu (100% "małego" konta) to bramka dla mnie, wyzerowanie jednego depozytu to bramka dla was. Wygram jeśli zdobędę przewagę 10 bramek czyli 10 razy uda mi się pomnożyć depozyt na jednym z 10 małych kont i podwoję kapitał początkowy, przegram kiedy stracę cały kapitał. Mam nadzieję, że wszyscy rozumieją.
Jeśli tak to zaczynamy. Wynik po pierwszym tygodniu to:
1-0 dla mnie. Zobaczymy jak będzie dalej.
Pozdrawiam!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.