Droga Susła

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Dlatego założenia autora biorą pod uwagę zaliczenie MC , osobiście moim zdaniem technika ciekawa lecz nie dla mnie bo za duże ryzyko MC a ja nie lubię tracić swoich pieniędzy :p ale jestem strasznie ciekawy jak to się rozwinie bo za każdym razem jak odpowiadałem w tym wątku to teoria była po stronie wygranej ;) sam nie mam za bardzo czasu na takie testy praktyczne calej tej teori ktora wypisywalem dlatego z ciekawościa śledzę wątek :)

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Cześć!

Wczoraj właściwie od pewnej godziny nic nie pisałem więc pora to teraz nadrobić. Przede wszystkim trochę się zdziwiłem, że 2 na 2 moje analizy się sprawdziły. Rzadko mi się to zdarza, bo tak jak mówiłem wolę wróżyć na podstawie poruszającego się wykresu odpowiadając sobie na pytanie - "co będzie za godzinę?" niż wybiegać za mocno w przód odpowiadając na pytanie - "co będzie jutro?"

W środę było dokładnie tak jak pisałem we wtorek wieczorem. Dzienna świeczka balansowała między 100-150 pipsami w obie strony ostatecznie nie wykonując żadnego większego ruchu ani w górę, ani w dół:

Obrazek

Ponadto sprawdziła się trochę wcześniejsza analiza dotycząca miejsca zatrzymania ewentualnych mocniejszych spadków w okolicach tej dolnej "szarej strefy" na 1.2925-1.2900.

Dziś sugerowałbym mieć na uwadze granice które wyznaczyła nam wczorajsza świeczka czyli yh i yl bo mogą sie okazać nie do przejścia. Dziś prawdopodobnie czeka nas niewiele ciekawych ruchów w skali dziennej w związku z czym żeby nie tracić nerwów sugerowałbym zejść na niższy TF i obrać jakąś krótkoterminową strategię tudzież zrobić sobie wolne. Zwłaszcza, że nie wykluczona jest jakaś mocniejsza korekta.

Obrazek

To tyle odnośnie tego co było wczoraj, co jest i co być może. Post niżej postaram się odpowiedzieć na wasze pytania etc.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

expedient warzywniaka pisze:Myślałeś o tym, aby powiedzmy po 30 pipsach zysku przestawiać profitujące pozycje na BE?
Ryzyko znacznie maleje. A w momencie gdy pojawi się długa świeca potęguje ona zyski maksymalnie.

Myślałem jednak wydaje mi się że taki scenariusz jaki ty tutaj zakładasz tj. ma rację bytu - może dawać zyski tylko w przypadku bardzo silnego ruchu w moją stronę. Kilku świeczek m15 niemal bez górnego cienia. Wtedy istotnie otwarte pozycje są super zabezpieczone jednak mam drobne wątpliwości co do tego jak takie przestawianie na be sprawdzi się na bardziej burzliwym rynku. Jakkolwiek dzięki za sugestię na pewno to wypróbuję, bo pomysł wydaje się być godnym uwagi.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Obrazek

Mamy ciekawą sytuację na H4 gdzie odbyło się małe czyszczenie stopów w niedawno rozpoczętej korekcie. Niewykluczone że na następnej świeczce, która otworzy się o godzinie 13 cena zostanie wywindowana w górę i jeszcze dziś będziemy mogli poszukać okazji do gry z głównym trendem na dalsze spadki :wink:

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Obrazek

Zamknięcie ostatniej h4 niestety pozostawia wiele do życzenia. Na ewentualny sygnał trzeba będzie prawdopodobnie poczekać miejmy nadzieję do jutra.

A i żebym pamiętał. W weekend podsumuję dotychczasowe zmagania, także te których tutaj nie opublikowałem bo miały miejsce przed założeniem dziennika, wyznaczę cele etc. etc..

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Kusi mnie S-ka ale nie chcę popełnić tego samego błędu co ostatnio i otworzyć za wcześnie pozycję.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nie zagrałem wczoraj S-ki, z czego jestem nie mniej dumny niż z jakiegoś świetnego wyniku. Zgodnie z moimi oczekiwaniami wczorajszy dzień zakończyliśmy między "ramami" określonymi przez świeczkę środową. Nie udało się przebić ani yh, ani yl. Jeżeli dzisiaj ma nastąpić jakiś większy ruch to raczej może to być odreagowywanie spadków z całego tygodnia. Jeśli jednak nie będzie odpowiedniej "siły", która wywoła korektę to bardzo prawdopodobne że dalej będziemy się bujać pomiędzy wcześniej wykreślonymi bandami.

Obrazek

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Podrzucę dziś statementy, tam gdzie mogę podepnę myfxbooka, napisze parę słów o celach itd. Piszę żeby poczuć się "zobowiązanym" :wink:

Tymczasem zobaczcie sobie fajny filmik: http://www.youtube.com/watch?v=ujMP41Rp ... re=related

Polecam!

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Okej, mam trochę wolnego czasu więc czas podsumować pierwsze rezultaty gry prezentowanym systemem. Na wstępie pragnę powiedzieć, że pierwsze poważne trade'y, nie próby na demo do szuflady tylko trade'y, miały miejsce w zeszły czwartek (8.12) stąd też od tego czasu zaczynam liczyć wyniki systemu i od tego czasu zamieszczam statementy.

Przez ten czas (7 dni) gra była trochę nieuporządkowana, grałem na przemian na dwóch kontach o rożnych depozytach, różnymi lotami, a co za tym idzie także z różnym ryzykiem. Raz nawet zdarzyło mi się nie ustawić TP :lol: . Ogólnie śmiesznie było. Ale teraz z tym koniec, wygospodarowałem już odpowiedni kapitał który podzielę na 10 równych części, wyznaczyłem sobie cele i od teraz dzielenie się z wami wynikami nie będzie odbywało się tak jak dziś "na wariata".

No ale do rzeczy. Zacznijmy najpierw od wyniku.

W ciągu ostatnich 7 dni gry (od jutra podsumowania będą się pojawiać w weekendy co 7 dni, za grę od pon. do pt.) udało mi się zgromadzić 1694 pipsy. Daje to bardzo ładną średnią 242 pipsów dziennie. Wszystkie wejścia z tego okresu są zaprezentowane na statementach, część pojawiła się już w temacie kiedy były jeszcze otwarte, a część jest do zweryfikowania za pomocą myfxbook podpiętego do jednego z wspominanych kont:

MYFXBOOK - CLICK!

Czemu tylko do jednego? Drugiego konta wolałbym nie podpinać do MYFXBOOK ponieważ nie potrafię ukryć depozytu, wolumenu itp. rzeczy, a nie chciałbym żeby wraz z historią tradeów związanych z tym tematem udostępniony został stan dużej części mojego kapitału oraz wcześniejsze trade'y, które nijak nie są związane z prezentowaną tutaj wizją gry.

Statementy poniżej. Hm.. co tu dużo pisać.. jest dobrze! :wink:

To tyle w kwestii podsumowań, czas przejść do celów.

W ostatnim temacie "Droga Susła" wspomniałem, że za cel stawiam sobie fajne, sportowe Porsche 911. Dziś będzie może trochę skromniej ale myślę że równie bardzo "obrazowo". Jako że jestem wielkim fanem piłki nożnej (nie ma tygodnia żebym nie obejrzał przynajmniej 5 meczów) proponuje przeciwnikom podważającym moje podejście do rynku mały mecz.. mały, bo do przewagi 10 bramek.

Pomnożenie jednego depozytu (100% "małego" konta) to bramka dla mnie, wyzerowanie jednego depozytu to bramka dla was. Wygram jeśli zdobędę przewagę 10 bramek czyli 10 razy uda mi się pomnożyć depozyt na jednym z 10 małych kont i podwoję kapitał początkowy, przegram kiedy stracę cały kapitał. Mam nadzieję, że wszyscy rozumieją.

Jeśli tak to zaczynamy. Wynik po pierwszym tygodniu to: 1-0 dla mnie. Zobaczymy jak będzie dalej.

Pozdrawiam!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Jeszcze jeden statment, ograniczona liczba załączników nie pozwoliła go dodać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ