Droga Susła

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Good Will Hunting pisze:Okej, mam trochę wolnego czasu więc czas podsumować pierwsze rezultaty gry prezentowanym systemem. Na wstępie pragnę powiedzieć, że pierwsze poważne trade'y, nie próby na demo do szuflady tylko trade'y, miały miejsce w zeszły czwartek (8.12) stąd też od tego czasu zaczynam liczyć wyniki systemu i od tego czasu zamieszczam statementy.

No ale do rzeczy. Zacznijmy najpierw od wyniku.

W ciągu ostatnich 7 dni gry (od jutra podsumowania będą się pojawiać w weekendy co 7 dni, za grę od pon. do pt.) udało mi się zgromadzić 1694 pipsy. Daje to bardzo ładną średnią 242 pipsów dziennie. Wszystkie wejścia z tego okresu są zaprezentowane na statementach, część pojawiła się już w temacie kiedy były jeszcze otwarte, a część jest do zweryfikowania za pomocą myfxbook podpiętego do jednego z wspominanych kont:

MYFXBOOK - CLICK!

Czemu tylko do jednego? Drugiego konta wolałbym nie podpinać do MYFXBOOK ponieważ nie potrafię ukryć depozytu, wolumenu itp. rzeczy, a nie chciałbym żeby wraz z historią tradeów związanych z tym tematem udostępniony został stan dużej części mojego kapitału oraz wcześniejsze trade'y, które nijak nie są związane z prezentowaną tutaj wizją gry.
Może źle zrozumiałem, pokazujesz z konta real statmenty a z demo myfxbook?
W tym temacie : http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... c&start=20

Kerimb pokazał jak na myfxbook wyglądają różnice między real a demo, u Ciebie widzę więc demo - chyba, że coś pokręciłem, sory też mam z tym kłopoty bo dla mnie czarna magia i nie związana z tradingiem pierdoła. Ale jak proponujesz meczyk to trzeba to doprecyzować żeby potem gadania nie było. Mecz jak rozumiem w oparciu o MFB, a za real porszawka. Nie kręci mnie piłka ale lubię fajne autka, jak kupisz daj się karnąć :wink: Powodzenia!
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Pokazałem statementy z obu kont na których grałem. Na jednym jest tylko 10% ugrane, a myfxbook jest tylko do zweryfikowania transakcji i prawdziwości statementu. Drugie konto to konto na którym gram od paru ładnych miesięcy więc nie podpinam pod nie myfxbook z przyczyn które opisałem powyżej. Prawdziwość transakcji publikowanych w statemencie z tamtego konta jest do zweryfikowania poprzez moją działalność w tym temacie gdzie na bieżąco wklejam wszystkie wejścia wraz z numerami transakcji wskazującymi że jest to oczywiście konto real.

Wszystkie "meczowe" zagrania będą oczywiście publikowane "na żywo" tutaj, na nowych kontach myfxbook które będę na tę okazję zakładał oraz w statementach które będę udostępniał. Jeszcze dzisiaj powinno pojawić się w tym temacie nowe konto myfxbook z 1/10 kapitału początkowego.

Mecz będzie na podstawie wszystkich zagrań publikowanych tutaj. "Porszawka" jeśli w ogóle będzie to będzie za ewentualne zwycięstwo :wink:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Tak jak pisałem powyżej:

MÓJ PROFIL NA MYFXBOOK
AKTUALNE ZMAGANIA - FABRYKA SNÓW E02

"Fabryka Snów e02" to otwarte specjalnie na potrzeby tematu nowe konto zawierające 1/10 kapitału początkowego. Jest to oczywiście konto real.

Przypomnę jeszcze tylko zasady gry:
+100% konta daje 2:0 dla mnie
-100% konta daje 1:1

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Uprzedzam pytania - konto nie zostało jeszcze zweryfikowane i wygląda na demo ponieważ nie mogę go zweryfikować kiedy rynek jest zamknięty. Zasady weryfikacji kont znajdują się tutaj:

http://www.myfxbook.com/help#help_35

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Szybka analiza na przyszły tydzień. Napisałbym o niej coś więcej ale mam trochę mało czasu więc będzie dużo obrazków i stosunkowo mało tekstu. Ogólnie wszystko zanosi się na delikatną korektę. Pierwszy screen w formie linku ponieważ jest za duży i rozjechałby trochę ramki forum: http://i.imgur.com/yMWHQ.gif

Powyższy screen przedstawia analizę wykonaną na podstawie dziennego wykresu pary EUR/USD. Tutaj w przybliżeniu:

Obrazek

i jeszcze większym przybliżeniu

Obrazek

Potencjalna korekta wzrostowa zostanie potwierdzona kiedy przejdziemy górne ograniczenie poziomu wyznaczonego przez świeczkę z 14. grudnia i powinna mieć zakres przynajmniej 115 pipsów (pierwsza czerwona, przerywana linia) lub więcej (druga czerwona, przerywana linia)

Obrazek

W zależności czy dojdziemy do pierwszej czy do drugiej linii tygodniowy scenariusz powinien wyglądać tak:

Obrazek

Na potrzeby tej analizy założyłem że dojdziemy tylko do pierwszej linii. Na delikatną wzrostową korekte mogą wskazywać również takie czynniki jak:

1) fibonacci
Obrazek

2) odległość około 200 pipsów od lwma 21 (żółta średnia)

Obrazek

3) prognozowana przeze mnie już kilka dni temu reakcja na dolne ograniczenie wstęgi bollingera

Obrazek

Początek tygodnia, jeśli chodzi o dane makro wydaje się być spokojny, kluczowym dniem dla całego tygodnia może okazać się czwartek i wystąpienie szefa ECB. Dane fundamentalne na ten tydzień: http://www.macronext.com/makro

Analiza, taka jak powyższa powinna być podstawą dla każdego kto poważnie myśli o grze prezentowanym przeze mnie systemem. Niekoniecznie należy opierać się o wskaźniki których ja sam używam jednak dla samego treningu warto co weekend przyjrzeć się temu co w przyszłym tygodniu może nas czekać.

Wszystkie screeny wykorzystane w tym poście dostępne są także TUTAJ

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Bawią mnie ludzie, którzy z Forum zrobili sobie jakiś konkurs przechwałek. I teraz jedni się chwalą ile procento-milionów natłukli, a drudzy fanatycznie tropią konta demo ubrane w płaszczyk rzeczywistego. Tak, jakby to wszystko miało znaczenie :).

PS. Nie mówię tutaj o Tobie GWH, bo statementy w dzienniku się nie liczą za przechwałki. ;)

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nic na razie nie gram, bo rynek chodzi jak chodzi ale chciałem tylko napisać że konto na którym będą publikowane trade'y zostało zweryfikowane przez myfxbook co można sprawdzić klikając TUTAJ. Tak jak już mówiłem jest to oczywiście konto real.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

No to pora spróbować zagrać zgodnie z wczorajszymi analizami na wzrosty EUR/USD. Mam tylko nadzieję że informacje płynące z Korei nie zainteresują nikogo w Stanach na tyle aby w jakiś drastyczny sposób umacniać dolara. No nic, zobaczymy!

Obrazek

Obrazek

Dokładne informacje o pozycjach znajdują się TUTAJ

Wszystkie prezentowane screeny dostępne są także TUTAJ

Pozycje możecie również śledzić przy pomocy mojego myfxbook TUTAJ

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

A i "tradingu na żywo" nie będzie ponieważ muszę się uczyć :oops:

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Krótka analiza na koniec dzisiejszego dnia. Przede wszystkim oto jak prezentuje się sytuacja:

KLIKNIJ ABY ZOBACZYĆ WYKRESJ

Na wykresie - w pozycjach zaszły pewne zmiany. Zmieniłem rozstawienie siatki ponieważ w okolicach 1.3 wydawała mi się trochę za gęsta. Wszystkie te zmiany ponadto że są widoczne na prezentowanym wykresie będą do prześledzenia i na myfxbook i w statementach.

Nie muszę mówić że bywało lepiej. Niestety popełniłem dziś kilka znaczących błędów. Zaczynając od tego że wkalkulowałem sobie zbyt głęboką korektę na którą później grałem, a kończąc na tym że zapomniałem o kalendarzu. Tydzień przed świętami Bożego Narodzenia to nigdy nie jest dobry czas na inwestycje. Wiadomo, że czasem uda się wyszarpać całkiem ładny wynik jednak co by nie mówić rynek podczas ostatnich miesięcy roku zachowuje się dość specyficznie. Powoli zaczyna brakować siły, która dawałaby widoki na jakieś większe ruchy. Póki co wydaje się że na dobrze utknęliśmy w ramach które już jakiś czas temu w tym temacie naznaczyłem.

Nic, dałem się złapać. Oczywiście mógłbym uciekać z tej pozycji tracąc te około 20% konta ale doszedłem do wniosku że to nie na tym rzecz polega. Na początku tematu ustaliłem zasady według których gram i teraz powinienem się ich trzymać do momentu w którym te zasady nie zawiodą mnie do tego stopnia że będzie trzeba je zmienić.

Póki co złapałem się w pułapkę, którą przed otwarciem trade'u dostrzegałem, a co gorsza nie doceniłem rynku. W tak specyficznym okresie powinienem był pilnować trade'u i po kolejnych nieudanych próbach odwrócenia dziennej świeczki w kierunku wzrostowym powinienem był reagować niezwłocznie biorąc te około 50 pipsów zysku które wtedy miałem.

Póki co pozycja nadal jest otwarta i choć trzeba być gotowym na najgorsze należy cały czas liczyć na najlepsze. Zwłaszcza, że dzienne ruchy w ostatnim czasie rozgrywają się na przestrzeni 50-60 pipsów i wystarczy lekkie szarpnięcie żeby ta patowa sytuacja obróciła się o 180 stopni! :wink:

ODPOWIEDZ