Droga Susła

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Co prawda też szorciłem ten ruch dziś ale na taką jazde bez trzymanki jak ty sie nie odwarzyłem i może dlatego wynik 4x mniejszy :p

+233 pipki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Super wynik, czemu nie trzymałeś do jednego miejsca tylko tak otwierałeś i zamykałeś po trochę? Nie miałeś obranego targetu?

Bardzo fajnie że pojawiają się pierwsze screeny, które nie są mojego autorstwa. Miałem jeszcze dzisiaj pisać - choć nie wiem czy znajdę czas, że zachęcam wszystkich zainteresowanych tym stylem gry do testowania go na demo / małych kontach real po 100$ i wklejania screenów z Waszych zmagań :wink:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

No teraz żałuje że nie przetrzymałem :p ale mam jeszcze 3 sele otwarte + 70 i + 30 i +10 :p

ale musze sie jeszcze przyczepić do twojej strategii, a mianowicie zaczynając od MC=1000 pipek każde zlecenie sell limit w tym przydadku zmniejsza ilosć pipek potrzebnych do MC i tak jak na początku dziennika wspominałem troszkę mnie martwi częstotliwość dokładania zleceń, jak wdać na screenie w pewnym momencie potrzeba było tobie 125 pipek do MC licząc do kompletnego 0 a pewnie 100 pipek gdyby broker zamknął sam wszystkie zlecenia, a 100 pipek w złym kierunku trafi sie dużo dużo częściej trafia niz odwrócenie trendu i to w sumie nie odwrócenie trendu, czyli może cie przy takim sposobie gry załatwić większa korekta :p

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

Good Will Hunting pisze:Zwłaszcza, że tutaj osiągnąłem te ponad 800 pipsów w sytuacji w której najbardziej profitowa pozycja wynosiła zaledwie +120.
nie zapomnij że zasada działania jest identyczna w kierunku przeciwnym do otwartych przez Ciebie pozycji, przeglądałem Twoją ostatnią siatkę zleceń i sytuacja jaka miała miejsce na tej parze, wykrzaczyła by Cię grubo przed górnymi sell limitami, następnym razem radzę użyć kalkulatora ;) oczywiście odnoszę się do rzekomego SL osiągającego wartość niby 1000 pipsów.
moim skromnym zdaniem taka gra jaką prezentujesz jest do dupy, czysty hazard, gra na jedną kartę.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Ink. tak tak, to jest to co sam też zauważyłem. W tej sytuacji winą jest to że za wcześnie wszedłem w pozycje. Wybrałem zły moment i przez to po drodze nałapałem tyle limitów. Teraz to zeszło na dalszy plan w świetle rezultatu który osiągnąłem ale jak najbardziej masz racje - na pozycji już zaczynało robić się gorąco ponieważ weszło mi aż 7 zleceń które miały tylko zabezpieczać pozycję, to tak o 3 stanowczo za dużo niestety :wink: . Biorę to pod uwagę i następnym razem będę szukał lepszego wejścia do otwarcia pozycji niż to dzisiaj. Zresztą gdybym złapał ten ruch pierwszym wejściem nieco wyżej to i rezultat w pipsach byłby lepszy.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

no i jeszcze 2 trejdy z piramidki, zostawiłem ostatni, a niech sobie leci :p

( edit/ no i poleciało 3 trejd BE :p )

+80
+35

a sam edek + 348 ;p na dziś starczy wrażeń :) lubie jak coś sie wali, w tym przypadku europa :p
Ostatnio zmieniony 13 gru 2011, 21:50 przez Ink., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

imperator_wszechswiata zdawałem sobie sprawę że nie mam prawa dojść do górnych sell limitów. Szczerze powiedziawszy to są one tam gdzie są tylko i wyłącznie dlatego że nie używałem kalkulatora, a sell limity po prostu rozkładałem tak wysoko jak tylko mi się to "uwidziało", nie zakładałem że dojdziemy akurat do tego na wysokości 1.xxxx, a do tego na wysokości 1.yyyyy już nie, po prostu je rozłożyłem i jak rasowy "hazardzista" stwierdziłem że jeśli się mylę to stracę 10% kapitału i puściłem zlecenie - jak już mówiłem - bez użycia kalkulatora.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

No właśnie tak myślałem dlatego nie zwracałem uwagi na sell limity "wyżej" po co sie ograniczać skoro rynek zweryfikuje sam najwyższy możliwy sell limit bez kalkulatora, a samo rozkładanie trwa o wiele szybciej niż wyliczanie dokładnie gdzie powinno sie przestać :)

Wieć + odemnie za logiczne podejście do tematu GWH :)

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Krótki rzut oka na to co czeka nas jutro:

Sytuacja na wyższych TF-ach jest mocno pro spadkowa jednak doświadczenie podpowiada, że "oni" po ostatnich spadkach muszą teraz trochę odpocząć. Już dzisiaj w rozmowie z Mateuszem zwracaliśmy uwagę na to że o ile dwa mocno spadkowe dni pod rząd zdarzają się dość często to z trzema takimi dniami pod rząd sprawa wygląda już znacznie ciężej. Osobiście nie negowałbym dalszych spadków zgodnie z wcześniej określonym trendem jednak byłbym ostrożny z zawieraniem jutro pozycji krótkich.

Dobrym miejscem do szukania S-ek powinny być okolice mojego dzisiejszego targetu czyli 1.31/3120 jednak sam nie jestem przekonany co do ewentualnego zakresu ruchu. Szczerze mówiąc nie byłbym zdziwiony gdyby jutrzejsza świeczka na wykresie dziennym nie przekroczyła w swoim zasięgu 100-150 pipsów. Odpoczynek jest potrzebny, bo jeśli rzeczywiście ruszymy z dalszymi spadkami to do końca 2011 możemy zobaczyć okolice 1.27, a nawet 6.

To tyle w kwestii tego co może zdarzyć się jutro i tego czego bym oczekiwał. Od razu zaznaczam, że analiza ta (jak i cały system ponoć :wink:) może być do d*py i się nie sprawdzić. Szczerze mówiąc znacznie bardziej wolę oceniać sytuacje "na bieżąco" niż "na zaś".

A i jeszcze, żebym nie zapomniał, ciekawa sytuacja na wykresie dziennym się pojawiła jeśli spojrzymy na nią przez pryzmat wstęgi bollingera (zakres roczny)

Obrazek
Obrazek

Czyżby zbliżające się dolne ograniczenie miało niedługo wieszczyć koniec trendu spadkowego albo chociaż jakąś mocniejsza korektę?

manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

Good Will Hunting,
zauważyłem ze grasz siatką w dwie strony (SELL LIMIT i SELL STOP) , jeśli tak to czym to się róźni od ustawienia jednego grubego z lecenia z TP=SL ?
a może coś nie zajarzyłem dobrze :roll:

ODPOWIEDZ