No chyba zgłupieję. Nie dość że nasz ECN/STP korzysta z VD, to jeszcze ingeruje w historię zleceń. Co prawda edytowali sam komentarz, ale sam fakt że zacierają ślady!
Porównajcie jak wyglądała historia tej samej transakcji w czwartek, a jak dzisiaj:
FXsalt , www.fxsalt.com
Miałem podobną sytuację przed chwilą , cena przeszła spokojnie SL ustawiony 5 pips powyżej kupna i ku mojemu zduminiu nie zamkła zlecenia , doszło praktycznie do zera i wtedy pięknie się zrealizował SL . Przy próbie zamknięcia z palca ---- ,, cena nie rynkowa '' Do d......y z taki brokiem , te przeskoki cen mimo ,że nie ma luk to standart . Dziady i tyle
Te komentarze wystawiane są przez VD? Czy to jakaś pomyłka była? Przejrzałem swoją historię dokładnie i widzę że u mnie również ceny nie zamykają się dokładnie zwłaszcza jak przestawiam SL na BE, to zdarza się że pozycja jest na minus, i teraz nie wiem czy nie wystąpiła taka cena i zamknęli po gorszej czy VD mnie skalpuje 
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.
Na majorsach też spread lubi szaleć.MrYogi pisze: Spread na egzotykach lubi szaleć, zwłaszcza w piątek wieczorem.
80 pipsów spreadu to nic nadzwyczajnego jak na taką godzinę dla par z PLN w dodatku w piątek.
Zrobiłem test porównawczy : FXSalt z innym brokerem. Te same transakcje.
Wychodzi ca 30 % mniej zysku w FXSalt. Główną przyczyną poza poślizgami jest bardzo wysoka prowizja. Prowizja 10$/Lota jest najwyższą prowizją na rynku.
Sumując prowizje i spread na płynnym rynku na EURUSD koszta często wychodzą powyżej 2pip.
Ostatnio zmieniony 14 gru 2011, 08:59 przez NiceFox, łącznie zmieniany 1 raz.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.
raposo, goły MT4 na zamknięciu pokazuje [sl], a dopiero po użyciu VD przy zamknięciu z poślizgiem pokazuje [sl/gap]. Mój wcześniejszy post nie miał na celu narzekania na poślizg przy zamknięciu, ale zwrócenie uwagi na praktyki brokera. Zresztą raposo, skoro to [sl/gap] jest takie niewinne, to dlaczego broker się wstydzi i wymazuje to z historii?
NiceFox prowizja nie jest taka duza, przynajmniej na starych kontach. do tego spread ostatnimi czasy trzyma sie 0.6pipsa a nawet czesto jest ujemny tylko ze niestety na ujemnym nie da sie ani otworzyc ani zamknac zlecenia ;-)
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway