No chyba zgłupieję. Nie dość że nasz ECN/STP korzysta z VD, to jeszcze ingeruje w historię zleceń. Co prawda edytowali sam komentarz, ale sam fakt że zacierają ślady!
Porównajcie jak wyglądała historia tej samej transakcji w czwartek, a jak dzisiaj:
FXsalt , www.fxsalt.com
Miałem podobną sytuację przed chwilą , cena przeszła spokojnie SL ustawiony 5 pips powyżej kupna i ku mojemu zduminiu nie zamkła zlecenia , doszło praktycznie do zera i wtedy pięknie się zrealizował SL . Przy próbie zamknięcia z palca ---- ,, cena nie rynkowa '' Do d......y z taki brokiem , te przeskoki cen mimo ,że nie ma luk to standart . Dziady i tyle
Te komentarze wystawiane są przez VD? Czy to jakaś pomyłka była? Przejrzałem swoją historię dokładnie i widzę że u mnie również ceny nie zamykają się dokładnie zwłaszcza jak przestawiam SL na BE, to zdarza się że pozycja jest na minus, i teraz nie wiem czy nie wystąpiła taka cena i zamknęli po gorszej czy VD mnie skalpuje 

Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.
To nie VD wystawia te komentarze tylko sama platforma MT4 (a raczej jej konfiguracja po stronie administratora).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
No nie do końca... 
Ale może też ma taką funkcjonalność...

Ale może też ma taką funkcjonalność...

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Na majorsach też spread lubi szaleć.MrYogi pisze: Spread na egzotykach lubi szaleć, zwłaszcza w piątek wieczorem.
80 pipsów spreadu to nic nadzwyczajnego jak na taką godzinę dla par z PLN w dodatku w piątek.
Zrobiłem test porównawczy : FXSalt z innym brokerem. Te same transakcje.
Wychodzi ca 30 % mniej zysku w FXSalt. Główną przyczyną poza poślizgami jest bardzo wysoka prowizja. Prowizja 10$/Lota jest najwyższą prowizją na rynku.
Sumując prowizje i spread na płynnym rynku na EURUSD koszta często wychodzą powyżej 2pip.
Ostatnio zmieniony 14 gru 2011, 08:59 przez NiceFox, łącznie zmieniany 1 raz.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.
raposo, goły MT4 na zamknięciu pokazuje [sl], a dopiero po użyciu VD przy zamknięciu z poślizgiem pokazuje [sl/gap]. Mój wcześniejszy post nie miał na celu narzekania na poślizg przy zamknięciu, ale zwrócenie uwagi na praktyki brokera. Zresztą raposo, skoro to [sl/gap] jest takie niewinne, to dlaczego broker się wstydzi i wymazuje to z historii?
NiceFox prowizja nie jest taka duza, przynajmniej na starych kontach. do tego spread ostatnimi czasy trzyma sie 0.6pipsa a nawet czesto jest ujemny tylko ze niestety na ujemnym nie da sie ani otworzyc ani zamknac zlecenia ;-)
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway