FXsalt , www.fxsalt.com

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

No chyba zgłupieję. Nie dość że nasz ECN/STP korzysta z VD, to jeszcze ingeruje w historię zleceń. Co prawda edytowali sam komentarz, ale sam fakt że zacierają ślady!
Porównajcie jak wyglądała historia tej samej transakcji w czwartek, a jak dzisiaj:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

TABAZA
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TABAZA »

Miałem podobną sytuację przed chwilą , cena przeszła spokojnie SL ustawiony 5 pips powyżej kupna i ku mojemu zduminiu nie zamkła zlecenia , doszło praktycznie do zera i wtedy pięknie się zrealizował SL . Przy próbie zamknięcia z palca ---- ,, cena nie rynkowa '' Do d......y z taki brokiem , te przeskoki cen mimo ,że nie ma luk to standart . Dziady i tyle

marcinx64
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcinx64 »

Te komentarze wystawiane są przez VD? Czy to jakaś pomyłka była? Przejrzałem swoją historię dokładnie i widzę że u mnie również ceny nie zamykają się dokładnie zwłaszcza jak przestawiam SL na BE, to zdarza się że pozycja jest na minus, i teraz nie wiem czy nie wystąpiła taka cena i zamknęli po gorszej czy VD mnie skalpuje :roll:
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

To nie VD wystawia te komentarze tylko sama platforma MT4 (a raczej jej konfiguracja po stronie administratora).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

raposo pisze:(a raczej jej konfiguracja po stronie administratora).
czyli VD :mrgreen:

lubie takie objawienia hehe :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

No nie do końca... :)
Ale może też ma taką funkcjonalność... :D
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

MrYogi pisze: Spread na egzotykach lubi szaleć, zwłaszcza w piątek wieczorem.
80 pipsów spreadu to nic nadzwyczajnego jak na taką godzinę dla par z PLN w dodatku w piątek.
Na majorsach też spread lubi szaleć.

Zrobiłem test porównawczy : FXSalt z innym brokerem. Te same transakcje.
Wychodzi ca 30 % mniej zysku w FXSalt. Główną przyczyną poza poślizgami jest bardzo wysoka prowizja. Prowizja 10$/Lota jest najwyższą prowizją na rynku.
Sumując prowizje i spread na płynnym rynku na EURUSD koszta często wychodzą powyżej 2pip.
Ostatnio zmieniony 14 gru 2011, 08:59 przez NiceFox, łącznie zmieniany 1 raz.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

raposo, goły MT4 na zamknięciu pokazuje [sl], a dopiero po użyciu VD przy zamknięciu z poślizgiem pokazuje [sl/gap]. Mój wcześniejszy post nie miał na celu narzekania na poślizg przy zamknięciu, ale zwrócenie uwagi na praktyki brokera. Zresztą raposo, skoro to [sl/gap] jest takie niewinne, to dlaczego broker się wstydzi i wymazuje to z historii?

Awatar użytkownika
Vilde
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Vilde »

NiceFox pisze: Prowizja 100$/Lota
Chyba trochę przesadziłeś z tą prowizją... jedno zero za dużo.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

NiceFox prowizja nie jest taka duza, przynajmniej na starych kontach. do tego spread ostatnimi czasy trzyma sie 0.6pipsa a nawet czesto jest ujemny tylko ze niestety na ujemnym nie da sie ani otworzyc ani zamknac zlecenia ;-)
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

ODPOWIEDZ