WitajROA pisze:Witam wszystkich

Mały stop nie musi iść w parze z ograniczaniem zyskówROA pisze:stąd staram się wyszukiwać miejsca z potencjalnie najmniejszym ryzykiem na transakcje 5-6p. Przez to niestety często ograniczam zyski..

Pzdr.
WitajROA pisze:Witam wszystkich
Mały stop nie musi iść w parze z ograniczaniem zyskówROA pisze:stąd staram się wyszukiwać miejsca z potencjalnie najmniejszym ryzykiem na transakcje 5-6p. Przez to niestety często ograniczam zyski..
heheh mi też zawsze wypadnie wyjść w najlepszym momencieRAY of Sunshine pisze:gdybym akurat nie wyszedł za potrzebą
Nie omijam, ale zawsze sprawdzam kiedy są i jestem ich świadom. Nie wchodzę nigdy przed danymi, jakieś 10 - 20 minut, bo wtedy zazwyczaj zmniejsza się prędkość, ludzie czekają na info. Ale jeżeli sytuacja jest klarowna wykorzystuję dane do szybkich pipsów, tak jak dzisiaj (wykres 1,2) gdzie cena poszybowała w górę tak szybko że nie zdążyłem nawet dopasować SLRAY of Sunshine pisze:Właśnie pytanie do kolegi Thoreza: czy omijasz tak jak ja okolice danych macro, czy nie przejmujesz się nimi zbytnio?
Brawo, tak mówi prawdziwy traderKeleris pisze:Dobre nastawienie to podstawa