Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

A więc sytuacja na OIL D1 wygląda tak:

Obrazek

Wejście pod engolfem, SL 100 pips powyżej
Price Action w książkowym wydaniu!
Mam co do tego setupu długoterminowe plany (patrz... W1) ale co z tego wyjdzie...? Zobaczymy!

Nowy tydzień nowe możliwości.

Zbliżamy się do ciekawego miejsca na GBPNZD

-Korekta w trendzie spadkowym
-wzorcowy S/R
-TL i 61.8 fibbs.
A to wszystko zbiega się w jednym miejscu. Może się coś wykluć!

Obrazek
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

brawo commax
nie ma nic więcej do dodanie, książkowe wejście na oil tak naprawdę to jest to co każdy powinien szukać i co przekazywał również nam ASMO
przy takich tradach trudno tracić :)
tylko trzeba mieć dobre oko oraz cierpliwość :)
Jeszcze raz gratulacje i pozdrawiam
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Lunaris
Stały bywalec
Stały bywalec

Gold

Nieprzeczytany post autor: Lunaris »

Witajcie, witaj Commax!

Ja polecam przyjżeć się złotu:

Obrazek

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Witaj lunaris

Też obserwuję Gold od zeszłego tygodnia i sytuacja puki co (według mnie) wygląda tak:

Widać że cena respektuje S/R, taki lichy trochę ale to z tego względu, że w bezpośrednim pobliżu mamy okrągłe 1700.00, 38.2 fibbs i przyspieszoną TL. wygląda jakby cena nie mogła się zdecydować co jest dla niej ważniejsze. Na razie zdecydowana reakcja na 1700.0 czyli S/R. Na większe spadki bym nie liczył. Myślę że cena skonsoliduje na tym poziomie i spróbuje przetestować przyspieszoną TL wtedy będzie można poszukać ewentualnego wejścia.
Puki co I'm waiting.

Obrazek

czerwinek pisze:nie ma nic więcej do dodanie, książkowe wejście na oil tak naprawdę to jest to co każdy powinien szukać i co przekazywał również nam ASMO
przy takich tradach trudno tracić
tylko trzeba mieć dobre oko oraz cierpliwość
Jeszcze raz gratulacje i pozdrawiam
Dzięki czerwinek :)

No sygnał idealny ale rynek to rynek jak wiesz. Puki co Oil lata jak mucha w kiblu, ale ja się nastawiłem na long term więc na razie spoooooko Obrazekczekamy.

EDIT:

Ten AUDCAD mnie drażni! Spójrz na niego przeleciał jak burza przez wszystkie poziomy, ale teraz jesteśmy na najlepszym wsparciu w tym układzie.

Porządny S/R
61.8 fibbs
Można się doszukać ukrytej dywergencji.

Obrazek

Pozdrawiam
Niech Price Będzie z Wami!

EDIT:
Teraz zauważyłem że na AUDCAD w tym miejscu jest niezłe zgrupowanie fibbsów Obrazek

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

No to czas na podsumowanie tygodnia..

Oil
Poziom 95.00 okazał się bardzo silny i był testowany trzykrotnie. wciąż cena konsoliduje na przestrzeni 300 pipsów miedzy 0.9500 i 0.9800. takie zachowanie ma przyczynę fundamentalną i wynika z niepewności co do sytuacji w Iranie.
Ja nastawiłem się na long term więc pozostaje mi czekać.

GBPNZD:
Sytuacja na tej parze była testem na naszą cierpliwość. Piszę naszą bo moją i czerwinka. Techniczna sytuacja na wykresie D1 zapowiadała zdecydowany zwrot akcji a tymczasem rynek nie był tak zdecydowany do określenia kierunku jak ja z czerwinkiem do zajęcia pozycji.Obrazek
Moje wejście po przebiciu i reteście przyspieszonej TL .

Obrazek

Gold
Przez cały tydzień rysował ładny trójkąt pytanie brzmiało w którą stronę nastąpi wybicie. Dzisiaj nastąpiło wybicie dołem, plan był taki żeby wejść podobnie jak w przypadku GBPNZD po reteście. ale Gold na H1 wystrzelił jak z armaty i z setupu nici

Obrazek

AUDCAD
Wszedł w konsolidację na wyznaczonym S/R i puki co nie sygnalizuje niczego.

Jednym słowem wyraźnie widoczna ogromna niepewność na rynku. Obrazek

Pozdrawiam
Niech Price Będzie z Wami

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

na ac faktycznie rozpoczela sie konsolidacja ale trend spadkowy nadal obowiazuje, plus to ze dzis narysowal sie drugi szczyt, mozna raczej obstawiac dalsze spadki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Gold

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Przyłączam się do dyskusji o złocie, tym bardziej, że na forum wrócił commax, którego wkład jest bezcenny.

Rozważam dwie hipotezy.

1. Zejście w rejon 1645-1640 i ruch 200 dolarowy w górę w ramach szerokiego trendu bocznego. W tym przypadku możliwy byłby scenariusz z gigantyczną formacją Gartleya.
2. Przebicie wsparcia i dopełnienie 2 gigantycznej fali spadkowej w rejon 1400..
Ten wariant oznaczałby ostateczne pęknięcie na złocie bańki spekulacyjnej, a na rynku wszystko jest możliwe..

Innych hipotez nie rozważam, co nie znaczy, że nie są możliwe, ale tylko te dwie teoretycznie mnie interesują, choć na ten moment nie będę grał.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

ka7 pisze:na ac faktycznie rozpoczela sie konsolidacja ale trend spadkowy nadal obowiazuje, plus to ze dzis narysowal sie drugi szczyt, mozna raczej obstawiac dalsze spadki
Witaj ka7

Piszesz ac , rozumiem, że chodzi o AUDCAD a jeżeli tak to na wszystkich parach AUD obowiązuje silny trend wzrostowy, chociażby z tego powodu, że cena AUD jest ściśle zależna od ceny złota. Rozumiem, że patrzyłeś na niskie interwały więc może się wtedy wydawać, że sytuacja jest odwrotna. wystarczy jednak spojrzeć trochę szerzej i wszystko staje się jasne.
Widzimy, że cena wciąż respektuje TL i do tego jesteśmy na silnym wsparciu. które pokrywa się ze zgrupowaniem fibbsów. Techniczna sytuacja na tej parze sugeruje raczej wzrostową tendencje chyba że nastąpi znaczące przełamanie TL. jednak sytuacja wygląda na niepewną dopóki nie pojawi się konkretny sygnał. Dlatego na razie patrzeć nie dotykać Obrazek

Obrazek

================================

EDIT:

Teraz zobaczmy jak wygląda GOLD

Wcześniej już pisałem o tym http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... ht=#381748 Sytuacja rozwinęła się tak jak opisałem.
Gold wyrysował przez ostatni tydzień ładny trójkąt, nastąpiło wybicie dołem i test przyspieszonej TL, ta okazała się dość silna i obserwowaliśmy szybki powrót do górnego ograniczenia. Do puki cena pozostaje w strefie trójkąta gdzie przyspieszona czyli żółta linia pełni teraz rolę dolnego ograniczenia sytuacja jest niejasna.

Obrazek

=========================
zbyszek_w pisze:1. Zejście w rejon 1645-1640 i ruch 200 dolarowy w górę w ramach szerokiego trendu bocznego. W tym przypadku możliwy byłby scenariusz z gigantyczną formacją Gartleya.
2. Przebicie wsparcia i dopełnienie 2 gigantycznej fali spadkowej w rejon 1400..
Ten wariant oznaczałby ostateczne pęknięcie na złocie bańki spekulacyjnej, a na rynku wszystko jest możliwe..

Odważna hipoteza zbyszek

W przypadku wybicia dołem następny target ustawił bym w okolicach 1640-1610 gdzie jest 61.8 fibbs ostatniej fali wzrostowej i widoczny S/R a następnym silnym oporem będzie właściwa TL

A co do Gartleya to uważam że to przedwczesna prognoza. na Twoim screenie cena jeszcze nie dotarła do potencjalnego C point a Ty już określasz położenie D point. Trochę za wcześnie Zbyszek. Ta formacja jeszcze nie istnieje.

Pozdrawiam
Niech Price Będzie z Wami

PS: Widać wyraźnie jak GOLD i AUDCAD rysuje podobne wykresy.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

W przypadku wybicia dołem następny target ustawił bym w okolicach 1640-1610 gdzie jest 61.8 fibbs ostatniej fali wzrostowej i widoczny S/R a następnym silnym oporem będzie właściwa TL
Jest tam także 200 SMA.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

zbyszek_w pisze:1. Zejście w rejon 1645-1640 i ruch 200 dolarowy w górę w ramach szerokiego trendu bocznego. W tym przypadku możliwy byłby scenariusz z gigantyczną formacją Gartleya.
Spełnienie wariantu drugiego wariantu wymagałoby dalszej aprecjacji dolara w połaczeniu z mega- promocyjną wyprzedaża złota np.przez bankrutujące Włochy (posiadające jednak jedne z najwyzszych na swiecie rezerwy złotego kruszcu) a może też przez Grecję czy MFW. Premierem tego kraju został człowiek zdolny do tego (kto dużo czyta ten rozumie i wie że jezdził na "spędy" :D "iluminowanych" i mozna tylko wspołczuć Włochom sytuacji w jakiej sie znalezli. Gordon Brown minister skarbu który zasłynał ze sprzedaży brytyjskiego złota w samym dołku (ok,. 250 USD) został pozniej przez "onych" nagrodzony i objął nawet tekę premiera.

Wydaje się to mało realne ale wiadomo ze chłopaki z Wall Street i londynskiego City lubią ostre jazdy w niemal niemozliwe terytoria a pomocne im w wyrzuceniu przestraszonych tłumów z rozpędzającej się złotej Lokomotywy i nie można całowicie wykluczyć takiego scenariusza. Długotermonowe goldbugi nie przejmują się takimi fluktuacjami.
Ostatnio zmieniony 26 lis 2011, 20:19 przez bigben, łącznie zmieniany 3 razy.

ODPOWIEDZ