green7 pisze: Aaa... bo byłem ciekawy - i dowiedziałem się czegoś przy okazji. Tego tematu na razie nie będę rozwijał ...
Gren rozwiń koniecznie...
To są autentyczne Uniwersytety dla forumowiczów.../// w tym mnie...

///
green7 pisze:Ink. napisał:
Moim celem nie było oczernianie greena tylko uczepiliście sie bossy że nie mowia tego czy tamtego, ale popatrzcie na to obiektywnie jak zachowuje sie w tej sytuacji green, robi co chce i jest święty, dla mnie nie i jego słowa po tym wątku w kwestii bossy nic nie znaczą bo zmienia zdanie w zależności od sytuacji a to go dyskwalifikuje w moich oczach jako oskarżyciela.
A co ma gren udowodnić...?.Że nie jest wielbłądem?.
Pląci prowizje ,zawiera transakcje po cenie którą widzi na ekranie i tyle.
raposo pisze:Ink. napisał:
Mało wiem bo nie walczę z brokerem tylko z rynkiem, a co by broker nie zrobił przy solidnej strategii nie da sie przegrać, jestem na to świetnym przykładem, od jakiegoś czasu jestem chyba na DD u AM a i tak wygrywam a jak ktoś potrafi grać tylko przeciw brokerowi to niech sie nie dziwi że brok nie da sie skubać
Przeczysz sam sobie. Skoro broker wrzucił Cię do koszyczka klientów z DD to znaczy, że mu przeszkadzałeś więc de facto walczysz również z nim. To że mimo tego nadal zarabiasz sprawia jednak, że możesz nie optymalizować swojego wyniku. I znam masę przypadków, gdzie ktoś nie "oszukiwał", a mimo wszystko trafiał pod DD, bo broker przyjął inną politykę niż powinien.
Najgorsze jest to że nie wiemy według jakich kryteriów wylądowaliśmy w DD.
Ja to mam takiego pecha że gdzie nie pójdę ląduje w DD mimo że jestem inwestorem mułowatym tz, analizuję rynek minimum z 2-4 gogziny w oparciu o wykresy brokera ....,a potem broker powie jak zrobiłeś złą analizę to przyjmujemy zlecenie,a jak zrobiłeś dobrą analize to nie przyjmujemy...,rekwot,opóżnienia itp.....
Ja miałem podobne problemy, ale u innych brokerów, bo Bosse skreśliłem od razu z kilku powodów. Także potwierdzam, że problem istnieje i brokerzy cały czas to stosują przeciwko zyskownym traderom.
Zgoda, powinni to jednak powiedzieć na początku i określić kryteria...
Songo89K pisze:Ma Ci rozmowe miedzy pracownikami w Bossie nagrać"Ten Green to ten Green?o kur... dawaj go na DD " ?
......
Jest jeden duży pozytyw tej dyskusji....,Bossa pokrętnie przyznała się do DD..///tz. powiedziała że wybitni specjaliści opiekują się naszymi rachunkami...

////
Pozdrawiam.