BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)
BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)
Dyskusja na temat problemów z konkursem Bossa Fx
Wymoderowano - Cyb
Wymoderowano - Cyb
Myslalem o wzieciu udzialu w tym konkursie, jednak ze wzgledu na fakt, ze handel automatyczny nie jest mozliwy w konkursie glownym olalem bosse...
troche szkoda, bo konkurs na realu odsiewa wiekszosc wiecznych demowiczow....
Wynik jaki na razie osiagnales nie jest moze czyms oszalamiajacym, ale jest na prawde dobrym wynikiem na realu.... lec tak dalej i ... zobaczymy czy uda ci sie utrzymac ten poziom wzrostu - trzymam kciuki !!!
tak czy owak - taki konkurs to dobry test strategii... .
PS
nie przejmuj sie szczegolnie szczekaniem stada przesmiewcow i zazdrosnikow....
i tak jak Tig3r pisze - zastanow sie nad doborem strategii do konkursu.... moze warto cos zmienic ?
A tak na marginesie - zdaje sie, ze jest watek dot. konkursu BossyFX ?
Moze warto to przeniesc, to nie zginie
troche szkoda, bo konkurs na realu odsiewa wiekszosc wiecznych demowiczow....
Wynik jaki na razie osiagnales nie jest moze czyms oszalamiajacym, ale jest na prawde dobrym wynikiem na realu.... lec tak dalej i ... zobaczymy czy uda ci sie utrzymac ten poziom wzrostu - trzymam kciuki !!!
tak czy owak - taki konkurs to dobry test strategii... .
PS
nie przejmuj sie szczegolnie szczekaniem stada przesmiewcow i zazdrosnikow....
i tak jak Tig3r pisze - zastanow sie nad doborem strategii do konkursu.... moze warto cos zmienic ?
A tak na marginesie - zdaje sie, ze jest watek dot. konkursu BossyFX ?
Moze warto to przeniesc, to nie zginie
A mogę zapytać dlaczego nie otworzył Pan rachunku w Rankingu Automatów? Czy mam rozumieć że kwota 20,000 CHF należy jeszcze do tych po które nie warto się "schylać", czyli załatwiać formalności związanych z umowami i zapuszczać robota na nowym koncie? Z naszej strony wyjaśnię że nagroda jest taka dlatego, że automaty są jednak wciąż niszą i trudno je traktować cały czas jako tzw. mainstream technik inwestycyjnych (niestety), a zatem główną kategorię konkursową. Takie są nasze obserwacje na rachunkach rzeczywistych i to mimo faktu że najsilniej w tym kraju promujemy automatyzację handlu. Dodatkowo powiem, że jak dotąd stopy zwrotu w tym rankingu są ok. 2 razy niższe niż w głównym konkursie, więc jest łatwiejCoVal pisze:Myslalem o wzieciu udzialu w tym konkursie, jednak ze wzgledu na fakt, ze handel automatyczny nie jest mozliwy w konkursie glownym olalem bosse...

Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
s_zadora
Nikt nie kazał wam rozdzielać kategorii na ręczne i dowolne(niby automaty ale ręcznie można też inwestować), trzeba było zrobić jeden ranking i pozwolić na dowolną technikę inwestowania.
Sam się zastanawiałem czy wziąć udział - ostatecznie się skusiłem, ale rozumiem CoVal'a.
Z drugiej strony jest niefajnie, bo na koncie automatów można grac manualnie a na koncie manualnym nie można grać automatami. Więc konto "automatów" to pic na wodę.
Niepotrzebnie dwa osobne konta..
Nikt nie kazał wam rozdzielać kategorii na ręczne i dowolne(niby automaty ale ręcznie można też inwestować), trzeba było zrobić jeden ranking i pozwolić na dowolną technikę inwestowania.
Sam się zastanawiałem czy wziąć udział - ostatecznie się skusiłem, ale rozumiem CoVal'a.
Z drugiej strony jest niefajnie, bo na koncie automatów można grac manualnie a na koncie manualnym nie można grać automatami. Więc konto "automatów" to pic na wodę.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Tig3r pisze:trzeba było zrobić jeden ranking i pozwolić na dowolną technikę inwestowania.
Pracując z Klientami zdążyłem się przyzwyczaić do tego że nigdy oczekiwań literalnie wszystkich nie będziemy w stanie spełnić. Po prostu, w naturalny sposób jedni chcą jednego, a inni drugiego i czasami zdarza się tak (choć oczywiście nie zawsze), że jedno i drugie się wyklucza. Wtedy trzeba podjąć decyzję, co jest ważniejsze. Ale rzadko zdarza mi się słyszeć wyraz sprzecznych oczekiwań z ust jednego z Klientów...Tig3r pisze:Z drugiej strony jest niefajnie, bo na koncie automatów można grac manualnie a na koncie manualnym nie można grać automatami

Choć nie ukrywam że bardzo miło mi, że Pan nim jest.
Co do mieszania kategorii automatów i inwestorów grających manualnie to myślę że nasze stanowisko jest znane - dotyczy dodatkowych możliwości, wciąż niestety niedostępnych na masową skalę wszystkim interesującym się forexem.
Chętnie jednak usłyszę dodatkowe argumenty bezpośrednio od CoVala, myślę że nie raz bossa pokazała że wsłuchujemy się w potrzeby Klientów i na nie odpowiadamy - jeśli tylko jest to w zakresie naszych możliwości.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Więc chyba dlatego konto automatów ma niższą nagrodę:) dlatego jesli ktoś gra ręcznie to ma wyższą nagrode natomiast ktoś nawet grając manualnie ale wspomaga sie automatami to niższą ponieważ automaty dają jakąś przewage dla mnie jak najbardziej logiczne stanowiskoTig3r pisze:

Jakoś tej przewagi nie widać i cała teoria upadła.Ink. pisze:ponieważ automaty dają jakąś przewage dla mnie jak najbardziej logiczne stanowisko Smile
W mojej wypowiedzi nie ma żadnej sprzeczności:s_zadora pisze:Ale rzadko zdarza mi się słyszeć wyraz sprzecznych oczekiwań z ust jednego z Klientów..
1. trzeba było zrobić 1 ranking to jedna wypowiedz
2. jak już jest jak jest to trzeba to było odpowiednio zrobić, jeśli nie można automatami na jednym to ręcznie na drugim.
Wsio.
======================================================
Dziekuje za odpowiedz.
niestety mam odmienne zdanie na temat podzialu handlu na reczny i automatyczny - uwazam ze obecnie recznie handluja juz tylko albo stare dinozaury, nie bedace w stanie nadazyc za wspolczesnym tempem zycia, albo poczatkujacy traderzy ktorzy nie dysponuja jeszcze odpowiednimi narzedziami - nawet ci ktorzy z wyboru chca recznie kontrolowac pozycje podpieraja sie roznymi skryptami do otwierania pozycji, ustawiania sl czy tp, czy tez korzystaja z alarmow czy ts.
wy podzieliliscie swoich klientow na lepszych i gorszych. czyzby jakas wstepna proba selekcji tego jedynego wlasciwego zwyciezcy ?
A moze obawa ze ktos zrobi zbyt dobry wynik ?
przeciez to byloby chyba dla was dobrze - jesli waszym ...jesli waszym zyskiem jest prowizja a nie przegrana klienta.
niestety mam odmienne zdanie na temat podzialu handlu na reczny i automatyczny - uwazam ze obecnie recznie handluja juz tylko albo stare dinozaury, nie bedace w stanie nadazyc za wspolczesnym tempem zycia, albo poczatkujacy traderzy ktorzy nie dysponuja jeszcze odpowiednimi narzedziami - nawet ci ktorzy z wyboru chca recznie kontrolowac pozycje podpieraja sie roznymi skryptami do otwierania pozycji, ustawiania sl czy tp, czy tez korzystaja z alarmow czy ts.
wy podzieliliscie swoich klientow na lepszych i gorszych. czyzby jakas wstepna proba selekcji tego jedynego wlasciwego zwyciezcy ?
A moze obawa ze ktos zrobi zbyt dobry wynik ?
przeciez to byloby chyba dla was dobrze - jesli waszym ...jesli waszym zyskiem jest prowizja a nie przegrana klienta.
A ja nie mówiłem o przewadze przyrostu tylko o tym że można handlować i tak i tak a mając automat przynoszący chociaż 5% tygodniowo to już jest przewaga jak handlujemy też manualnie, przykład? a proszęTig3r pisze:Jakoś tej przewagi nie widać i cała teoria upadła.Ink. pisze:ponieważ automaty dają jakąś przewage dla mnie jak najbardziej logiczne stanowisko Smile
1. trejder ma +30 % w tydzien
2 trejder ma +30 % i puszczony automat + 5%

Nie chodzi o przewagę w osiąganej stopie zwrotu, bo automaty nie muszą być lepsze i innych tego typu rzeczy tylko o przewagę możliwości.
Druga sprawa nie widzę w ogole sensu w wahaniu sie przy starcie w konkursie z autmoatami, dla mnie top jest poza logika

Masz automat ktory przynosi zysk, znów 2 scenariusze:
1. masz automat który przynosi zysk i sobie grasz mając jakiś % jesteś szcęśliwy

2. masz automat ktory przynosi zysk i sobie grasz mając jakiś % jesteś szcęśliwy a gdy twoj automat okaże sie najlepszy masz prócz szczęścia 20k franków

proszę o argument za opcją 1 bo dla mnie to jest zupełnie poza logiką

Dlatego na jednym jest większa nagroda na drugim mniejszaTig3r pisze:[
2. jak już jest jak jest to trzeba to było odpowiednio zrobić, jeśli nie można automatami na jednym to ręcznie na drugim.
Wsio.