BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

Dziękuję koledze green7 za informacje nt. bossy - od dłuższego czasu analizowałem opinie klientów nt. tego brokera celem założenia u niego konta przeznaczonego do gry z automatem... W świetle powyższych wpisów poważnie się zastanowię...

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

green7 pisze:
Mighty Baz pisze:green7 pokaz te transakcje, to są powazne zarzuty, one dyskwalifikują brokera jako potencjalnego dostawcy usługi fx...więc warto je udokumentować
Nie wiem czy mi się chce w to brnąć .... to trochę jak kopanie się z koniem. No ale może zbiorę się (nie obiecuję) i opiszę wraz z wykresikami ku potomności. Aczkowiek nie w czasówkach..
dajesz chłopie, bo nie jestem jakims entuzjastą tego konkursu, co zreszta dobitnie wyrazalem w wątku konkursowym.
Przynajmniej uchronisz niewinnych leszczy od zakładania konta, gdzie nie daja "hedgowac" :wink:
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

matka pisze:
Ink. pisze:jeśli tak to uzasadnij
Po prostu nie pisz w kółko wciąż tego samego bo rzeczywistości to nie zmienia. Nie zarzucaj dużo bardziej doświadczonym kolegom, że to oni nie rozumieją. Masz swój punkt widzenia? W porządku ale nie trzeba o tym aż tyle pisać.
Wiesz dlaczego mimo pytań nikt na nie nie odpowiedział i ty też nie? bo odpowiedz nie nie marudził bym stawia znak zapytania na całą tą dyskusje,
Doświadczeni w trejdowaniu? być może ale w zarządzaniu, kierowaniu duża firmą, wiedzą potocznie zwaną życiową wątpię, walka na argumenty trwa jeśli druga strona też jakieś ma a nie argumenty z typu "absurdalne" "emocjonalne" "bo nie" a postem wyżej uświadamiasz mi że masz właśnie taki typ charakteru gdzie zamiast merytorycznej dyskusji robi sie kłótnia, bo czujesz sie lepszy od innych, tyle osob wypowiadało sie w tym wątku, mogli mieć moje zdanie nawet gdzieś ale przynajmniej widać kulturę w ich wypowiedziach, nikt nikomu nie zarzuca "jesteś gorszy nie wypowiadaj się" natomiast ty tak zrobiłęs pokazując poziom jaki reprezentujesz odkąd dołączyłeś do dyskusji widze że nie tylko ja odniosłem wrażenie że obrażasz... pomyśl nad tym i wyciągnij wnioski
mikolaj2 pisze:Dziękuję koledze green7 za informacje nt. bossy - od dłuższego czasu analizowałem opinie klientów nt. tego brokera celem założenia u niego konta przeznaczonego do gry z automatem... W świetle powyższych wpisów poważnie się zastanowię...
Jeśli masz automat skaplujące niestety musisz pomyśleć razcej nad ECN niż MM, broker MM jak i każda firma musi przynosić zyski, skaplując dośc intensywnie nie dajesz możliwość brokerowi MM a jak dorzucisz do tego automat walący nie kiedy setkami zleceń masz gotową odpowiedz dlaczego tak robią, przynosisz firmie straty, zdaje sobie sprawe że wszyscy by chcieli utopijnego borkera/firme ktora działa aby sprawiać przyjemność klientą nie bacząc na rachunek ekonomiczny
Ostatnio zmieniony 19 paź 2011, 13:00 przez Ink., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Ja mam pytanie. Nie znam się dobrze na MT4 wie pytanie może głupie ale tam jest "włącz maksymalne odchylenie od kwotowanej ceny" ma to odfajkowane i maksymalne odchylenie na 10 pkt czy to jest tak, że w granicach ruchu 10 pipsów od naciśnięcia sprzedaj/kup do momentu realizacji transakcji nie dostanę rekwotowania? Jeśli tak to w ogóle to działa bo ja odnoszę wrażenie że nie?

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

Ink. pisze: wiedzą potocznie zwaną życiową wątpię,
kolega spadl z kanapy u psychoanalityka?
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Mighty Baz pisze:
Ink. pisze: wiedzą potocznie zwaną życiową wątpię,
kolega spadl z kanapy u psychoanalityka?
Lubie cięte ukryte dowcipy :) chociaż jak czytam wypowiedzi matki to sam zaczynam w to wierzyć :)

Dzieki temu wiem że moje posty są czytane :p

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Ink może ja i odpowiem,co np mnie trochę zdziwiło.

Są 2 rankingi: to jest ok.
Na jednym można wykazać się grą ręczną,na drugiej automaty-ok.

Tylko skoro sam Pan Zadora Twierdzi,że gra ręczna daje 2 razy lepsze rezultaty,to w jakim celu gra ręczna,jest dopuszczona w konkursie automatów?To się przecież mija z celem,bo defacto ta sama strategia może dać wygraną na obu konkursach.

Potem gdy Green piszę,o 2 min oczekiwaniu na zlecenie,dla Pana z Bossy,ważniejsze jest w tym czasie,czy on przypadkiem nie gra na 2 kontach.
Itd.
W ten sposób mamy bardzo ciekawą dyskusję,więc nie przeszkadzam już ;)

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

Panie Skiba moze niech pan juz nie brnie z panem Zadorą. Rozmawialismy na Wall Stret w Zakopanym i jakos inaczej przedstawialiście warunki funkcjonowania waszej platformy. :wink: Wtedy wszystko wyglądało cacy. A tymczasem gdy czyta się Greena i innych kolegów to az włoś na głowie sie ...
Daliście sobie solidnego minusa. A tymczasem na rynku akcyjnym jesteście debeściakami. Dlatego na powaznie zstanawiałem sie czy nie skorzystac z waszej oferty na fx. Jednak zrezygnuję.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Songo89K pisze:Ink może ja i odpowiem,co np mnie trochę zdziwiło.

Są 2 rankingi: to jest ok.
Na jednym można wykazać się grą ręczną,na drugiej automaty-ok.

Tylko skoro sam Pan Zadora Twierdzi,że gra ręczna daje 2 razy lepsze rezultaty,to w jakim celu gra ręczna,jest dopuszczona w konkursie automatów?To się przecież mija z celem,bo defacto ta sama strategia może dać wygraną na obu konkursach.

Potem gdy Green piszę,o 2 min oczekiwaniu na zlecenie,dla Pana z Bossy,ważniejsze jest w tym czasie,czy on przypadkiem nie gra na 2 kontach.
Itd.
W ten sposób mamy bardzo ciekawą dyskusję,więc nie przeszkadzam już ;)
No masz racje, troszke dziwne to podejscie bossy dlatego zaproponowałem w przyszłym rankingu zamiast ranking automatów nazwać ranking mix manual + automaty, dla mnie w ogole jest dziwny konkurs auto u brokera MM ale co ja tam wiem, druga sprawa to mozliwości techniczne w sprawdzeniu czy uczestnik gra tylko auto ale na tym też sie nie znam :)

co do greena to rzeczywiście sprawa nie jest zbyt kolorowa

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

Aby móc wyrobić sobie opinię konieczne jest przedstawienie dowodów przez Greena oraz ustosunkowanie się do nich przez Pana Zadorę

ODPOWIEDZ