BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)
-
- Stały bywalec
Czy posiada Pan niezbite dowody, że Green łamie regulamin OTC?m_skiba[bossafx.pl] pisze:czyli posiada Pan niezbite dowody że mamy VD ? czy jedynie to co napisał green ?
W kwestii nie używania VD, mam pytanie jak w takim razie nazywa się plugin, który stosujecie i jaką ma funkcjonalność? Bo chyba nie chce Pan powiedzieć, że wszystkie rekwoty puszczacie przez dealera? Patrząc po numerach zleceń tych dealerów musiała by być mocna grupa.
Mikołaju,błąd:
Green napisał:
Mały przykład:
konto moje z VD
godz: 21:59:58:637 czas realizacji zlecenia 99953 milisekund czyli ponad 1.5 minuty!
konto kolegi: zlecenie odpalone 100 milisekund później: czas realizacji 516 milisekund (czyli pół sekundy)
Jak widać: konto, które nie podlega VD (DD czy czemukolwiek co tam jest po drugiej stronie) ma realizację prawie 200! razy szybszą.
Popiera słowo faktami,tymczasem ciężko wierzyć w to,że jaki kolwiek broker powie "Kurka,macie Nas! "
Reklamacja...ale jaki jest tego powód?że takie coś miało miejsce.Czy gdyby akcja nie rozegrała się na forum,też można by liczyć na reklamację?
Tym czasem pozostaje Nam śledzić ten fascynujący serial dalej !:)
Green napisał:
Mały przykład:
konto moje z VD
godz: 21:59:58:637 czas realizacji zlecenia 99953 milisekund czyli ponad 1.5 minuty!
konto kolegi: zlecenie odpalone 100 milisekund później: czas realizacji 516 milisekund (czyli pół sekundy)
Jak widać: konto, które nie podlega VD (DD czy czemukolwiek co tam jest po drugiej stronie) ma realizację prawie 200! razy szybszą.
Popiera słowo faktami,tymczasem ciężko wierzyć w to,że jaki kolwiek broker powie "Kurka,macie Nas! "
Reklamacja...ale jaki jest tego powód?że takie coś miało miejsce.Czy gdyby akcja nie rozegrała się na forum,też można by liczyć na reklamację?
Tym czasem pozostaje Nam śledzić ten fascynujący serial dalej !:)
Ja konkursowe konto wyczyscilam co prawda bardzo szybko, ale teraz jak patrzę na te transakcje i to co piszecie, zastanawiam się czy mnie tez nie wycięto. Na co zwrócić uwagę przy analizie tych wejść? Jest to gdzieś w logach?
Gdyby się okazało, ze Bossa używa Virtual Dealer to grozi im kara jak brokerom w USA? KNF dopuszcza w ogóle możliwość używania VD?
Jeśli to prawda, to mamy mega skandal...
Gdyby się okazało, ze Bossa używa Virtual Dealer to grozi im kara jak brokerom w USA? KNF dopuszcza w ogóle możliwość używania VD?
Jeśli to prawda, to mamy mega skandal...
Kwintesencja czego? Bo nie zrozumiałem ....m_skiba[bossafx.pl] pisze:green7 napisał:
ja tu piszę o sprawach dla nas (traderów), dużo ważniejszych niż łamanie regulaminu konkursu. Więc to czy gram na jednym czy dwóch kontach nie ma znaczenia.
no i to jest kwintesencja...
Nie. Ale chyba nie chce Pan powiedzieć, że gdybym to robił mielibyście prawo stosowania na moim koncie Virtual Dealera bądź innych wynalazków ?m_skiba[bossafx.pl] pisze:czy przy stosowaniu tej strategii łamie Pan regulamin OTC ?
Proszę mnie poprawić jeśli się: w wypadku łamania regulaminu macie prawo odstąpić od transakcji w ciągu 24 godzin. Przez tydzień handlu nie otrzymałem od Was takowego zgłoszenia. W zamian za to moim kontem "zaopiekował się" VD.
Który punkt Waszego regulaminu mówi o tym, że macie prawo traktować mnie inaczej niż innych klientów i opóźniać moje transakcje ?
A jeśli już o regulaminie mowa: par. 31 p.2
Czy może mnie Pan nakierować na wspomniane zarządzenie ? Nie udało mi się go odszukać (słabo szukałem). Czysta ciekawość... jakie dokładnie ten czas jest wg. rozporządzenia (choć jak sądzę dosyć długi).Maksymalny czas potwierdzenia Klientowi złożonych przez niego dyspozycji dotyczących danego instrumentu finansowego określa Zarządzenie Dyrektora DM BOŚ S.A.
Nie i nie ma to znaczenia. Trasa routingu jest dokładnie identyczna. Co więcej: jak bardzo Pan chce to łatwo można zamienić adresy IP - ten z konta tracącego będzie przyporządkowany kontu zarabiającemu i vice versa.m_skiba[bossafx.pl] pisze:czyli jak rozumiem zlecenia są z tego samego IP ?
Doskonale obaj wiemy, że niczego to nie zmieni - rzecz nie w adresach IP.
Jak już pisałem: nie chce mi się bawić w reklamacje. To niczego nie zmieni, póki na moim koncie działa plugin VD i tak nie mam szans z żadnym automatem.jestem otwarty na merytoryczną i szczerą rozmowę ale z obu stron. 2 minuty oczekiwania na potwierdzenie transakcji są niedopuszczalne i powinna w takim przypadku zostać zgłoszona reklamacja. Natomiast wybieranie jednej transakcji i mówienie że w takim standardzie działa bossafx jest moim zdaniem nadużyciem.
Mam wg. Pana reklamować 40, nieotwartych transakcji ? I jak niby mielibyście mi rozpatrzyć taką reklamacje? Gdyby konto działało normalnie zarobiłoby wczoraj kilkadziesiąt%. Dawałoby mi to miejsce nadal w pierwszej 3. Jak mam to zareklamować ?
Czy zwie się on VD, czy inaczej, czy może to dealing desk to pewnie się nie dowiemy bo przecież Pan nam nie powieczyli posiada Pan niezbite dowody że mamy VD ? czy jedynie to co napisał green ?

Chętnie jednak wysłucham: jaka według Pana może być przyczyna tego, że taka sama strategia działająca na 2 kontach, na tym samym komputerze otwiera w ciągu dnia w jednym wypadku 4 a w drugim 40 transakcji ?
Od strony prawnej można byłoby sie pobawić w postepowaniu cywilnym. Jednak green zbyt dobrze znam wiedze naszych sądów, abym mógł ci dac jakies szanse. A szkoda bo racja jest ewidentnie po twojej stronie. Mieli pecha bo trrafili na gościa który ma spory autorytet a do tego zna się na programowaniu. Jednym słowem bossafx spada nizej xtb.
Songo89K pisze:
Mało jeśli chodzi o reklamacje, pomijajac resztę? No chyba ze maja w umowie zapis powyzej 2 minutgreen7 pisze: godz: 21:59:58:637 czas realizacji zlecenia 99953 milisekund czyli ponad 1.5 minuty!

No ciekawie się dzieje... Panowie, piszcie wprost i nie powielajcie podejścia z początku obecności forum. Wtedy to "szarym" użytkownikiem jadącym po FxPro okazał się Pan Sebastian Z.
. Ach pamiętliwy ze mnie drań
.

Może 20 000 CHF zadośćuczynienia?green7 pisze:Dawałoby mi to miejsce nadal w pierwszej 3. Jak mam to zareklamować ?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Ten sam sebastian, który teraz tak sie mądrzy? A czego on nie obiecywał na konferencji Wall Street. Fiu fiu. Niestety przy obecnej wiedzy sądów, polskim systemie prawnym green ma niewielkie szanse na wyrwanie tych 20 koła frnków jako zadośćuczynienia. Sędzia na pierwszej rozprawie pewnie chciałby przesłuchac tego kluczowego świadka FOREX.
Niepokoiłoby go to niezbyt polskie nazwisko.