BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

Ink. pisze:
Raposo brok wrzucił mnie najprawdopodobniej na DD bo zacząłem ostro skalpować i mu się nie dziwie dlatego nie mam do niego pretensji, a chodziło mi o to że osoby ktore "tylko" potrafią grać przeciw systemowi niech sie zastanowią nad swoją strategia, i dalej utrzymuje że solidna strategia i ogarnięcie to wszystko i raczej brok czy z DD czy bez nie ma wiele do gadania
A skąd wiesz że jesteś na DD?
Też mam wrażenie że nie łapiesz o co w tym fx chodzi.
i jeszcze ostro skalpujesz :509: :509:
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

xmmm
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xmmm »

Ink widzę że bardzo zależy Ci na dowodach ale tylko od Greena natomiast dowody od Bossy na to że Green łamie regulamin nie są potrzebne, a wystarczą domysły.
Poniżej cytuje własny post z tego wątku z którego wynika jak "obiektywnie patrzysz na sprawę" i to kto musi udowadniać a kto nie.
xmmm pisze:
Ink. pisze:Z tego co sie orientuje to trzeba dowodzić winy a nie udowadniać ze jest się niewinnym więć jeśli to green robi oskarżenia to nie bossa powinna sie bronić tylko green to udowodnic taka chyba jest norma, chociaż nie wiem czy w polsce :p
czyli tu Green7 jako oskarżający ma przedstawić dowody winy bossy
Ink. pisze: Oj brak słów Wink przecież od początku trzymam się stwierdzenia ze green dostał się na DD a o dowody mi chodzi takie ze nie gra pod opóźnienia co zarzucili panowie z bossy i jesli tak to moim zdaniem mieli prawo skoro chciał ich okroic Smile jesli nie ma dowodów to niech nie oskarża i juz , koniec kropka
a tu jako oskarżony także ma przedstawić dowody swojej niewinności, a nie panowie z bossy którzy zasugerowali (oskarżyli) o granie na opóźnienia ( Green zaprzeczył temu wiele stron temu).

Nie jestem prawnikiem więc już sam nie wiem jak to w Polsce jest z tym kto ma przedstawiać dowody.

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

NiceFox pisze:
NiceFox pisze:
j_piróg(bossafx) pisze:Warszawa, 9 listopada 2011 r.

Oświadczenie

Komisja Konkursowa sprawująca nadzór nad przebiegiem konkursu Forex BossaFx, po wysłuchaniu analizy przedstawionej przez pracowników DM BOŚ odpowiedzialnych za przeprowadzenie ww. konkursu, podjęła decyzję o wykluczeniu z niego pięciu uczestników startujących w Rankingu Automatów.

W opinii Komisji, działania wykluczonych uczestników naruszyły § 44 ust. 7 Regulaminu świadczenia usług wykonywania zleceń przez Dom Maklerski Banku Ochrony Środowiska S.A. w obrocie Instrumentami Finansowymi oraz prowadzenia rachunków i rejestrów związanych z tym obrotem – rynek OTC i w konsekwencji § 5 ust. 12 Regulaminu Konkursu Forex BossaFX .

Zapisy ww. Regulaminów miały zagwarantować równy dostęp uczestników Konkursu do danych i notowań przekazywanych za pośrednictwem platformy bossafx i zabraniały korzystania z zewnętrznych źródeł danych (w szczególności informacji o cenach instrumentów). Wykluczeni uczestnicy złamali ten zakaz i wykorzystując milisekundowe opóźnienia w notowaniach, osiągnęli niezgodną z zasadami konkursu przewagę nad pozostałymi.

Główną przesłanką podjęcia przez Komisję Konkursową omawianej decyzji było wyrównanie szans pozostałych uczestników stosujących się do ww. Regulaminów.

W związku z podejmowanymi dalszymi działaniami, Dom Maklerski BOŚ zobligowany jest do nieprzekazywania pozostałych szczegółów dotyczących sprawy do wiadomości publicznej.

Komisja Konkursowa
Konkurs Forex BossaFx
Kij ma dwa końce. Czy Bossa przetrzymując realizacje zlecenie po kilka - kilkanaście sekund ( w tym czasie występuje różnica ceny na rynku- daje dla klienta nie aktualne ceny z poślizgiem) nie okrada klienta?
A może Pan Pirug z Bossa odpowie na moje wcześniejsze pytanie.
I dodatkowe.
1.Czy zawieranie transakcji po aktualnej rynkowej cenie jest zarezerwowane wyłącznie dla bossa.
2.Czy zawieranie transakcji po aktualnej cenie rynkowej jest zabronione klientom bossa? ( tak wynika z decyzji bossa)
Jeszcze raz przytoczę wypowiedz Pana Piruga, może się ośmieli i odpowie.

Co do równych szans dla wszystkich uczestników, to równy dostęp do platformy dla wszystkich z doskonałą egzekucją zleceń dla wszystkich kont.
A jak Pan chce wyrównywać swoje szanse lub bossy to można zastosować DD.
A jeżeli chce Pan takich samych warunków dla konkursantów to wsadź ich Pan do ciurmy, daj im liczydła i młotek i niech wystukują morsem w parapet.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

NiceFox pisze:
Ink. pisze:
Raposo brok wrzucił mnie najprawdopodobniej na DD bo zacząłem ostro skalpować i mu się nie dziwie dlatego nie mam do niego pretensji, a chodziło mi o to że osoby ktore "tylko" potrafią grać przeciw systemowi niech sie zastanowią nad swoją strategia, i dalej utrzymuje że solidna strategia i ogarnięcie to wszystko i raczej brok czy z DD czy bez nie ma wiele do gadania
A skąd wiesz że jesteś na DD?
Też mam wrażenie że nie łapiesz o co w tym fx chodzi.
i jeszcze ostro skalpujesz :509: :509:
Oj wiem o co chodzi, chociaż nie do końca :)

a na DD jestem bo green mnie nauczył jak to rozpoznać :) długi czas egzekucji zleceń :p

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Zrób sobie statystykę i sprawdź na ile broker wali w rogi.
Jaka jest różnica między ceną w momencie wysłania zlecenia, a ceną po jakiej broker realizuje zlecenie i jaki jest czas egzekucji.
Przy skalpie okaże się że broker na poślizgach, więcej ukradnie niż zdołasz zarobić.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

green7 pisze: Aaa... bo byłem ciekawy - i dowiedziałem się czegoś przy okazji. Tego tematu na razie nie będę rozwijał ...
Gren rozwiń koniecznie...
To są autentyczne Uniwersytety dla forumowiczów.../// w tym mnie... :oops: ///
green7 pisze:Ink. napisał:
Moim celem nie było oczernianie greena tylko uczepiliście sie bossy że nie mowia tego czy tamtego, ale popatrzcie na to obiektywnie jak zachowuje sie w tej sytuacji green, robi co chce i jest święty, dla mnie nie i jego słowa po tym wątku w kwestii bossy nic nie znaczą bo zmienia zdanie w zależności od sytuacji a to go dyskwalifikuje w moich oczach jako oskarżyciela.
A co ma gren udowodnić...?.Że nie jest wielbłądem?.
Pląci prowizje ,zawiera transakcje po cenie którą widzi na ekranie i tyle.
raposo pisze:Ink. napisał:
Mało wiem bo nie walczę z brokerem tylko z rynkiem, a co by broker nie zrobił przy solidnej strategii nie da sie przegrać, jestem na to świetnym przykładem, od jakiegoś czasu jestem chyba na DD u AM a i tak wygrywam a jak ktoś potrafi grać tylko przeciw brokerowi to niech sie nie dziwi że brok nie da sie skubać

Przeczysz sam sobie. Skoro broker wrzucił Cię do koszyczka klientów z DD to znaczy, że mu przeszkadzałeś więc de facto walczysz również z nim. To że mimo tego nadal zarabiasz sprawia jednak, że możesz nie optymalizować swojego wyniku. I znam masę przypadków, gdzie ktoś nie "oszukiwał", a mimo wszystko trafiał pod DD, bo broker przyjął inną politykę niż powinien.
Najgorsze jest to że nie wiemy według jakich kryteriów wylądowaliśmy w DD.
Ja to mam takiego pecha że gdzie nie pójdę ląduje w DD mimo że jestem inwestorem mułowatym tz, analizuję rynek minimum z 2-4 gogziny w oparciu o wykresy brokera ....,a potem broker powie jak zrobiłeś złą analizę to przyjmujemy zlecenie,a jak zrobiłeś dobrą analize to nie przyjmujemy...,rekwot,opóżnienia itp.....

Ja miałem podobne problemy, ale u innych brokerów, bo Bosse skreśliłem od razu z kilku powodów. Także potwierdzam, że problem istnieje i brokerzy cały czas to stosują przeciwko zyskownym traderom.
Zgoda, powinni to jednak powiedzieć na początku i określić kryteria...

Songo89K pisze:Ma Ci rozmowe miedzy pracownikami w Bossie nagrać"Ten Green to ten Green?o kur... dawaj go na DD " ?
...... :P

Jest jeden duży pozytyw tej dyskusji....,Bossa pokrętnie przyznała się do DD..///tz. powiedziała że wybitni specjaliści opiekują się naszymi rachunkami... :P ////

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

NiceFox pisze:Zrób sobie statystykę i sprawdź na ile broker wali w rogi.
Jaka jest różnica między ceną w momencie wysłania zlecenia, a ceną po jakiej broker realizuje zlecenie i jaki jest czas egzekucji.
Przy skalpie okaże się że broker na poślizgach, więcej ukradnie niż zdołasz zarobić.
Zrob sobie z moich danych statystyka jaką chcesz ale pare pipsów na zleceniu w tą czy w drugą stronę mi różnicy nie robi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Większość z Nas,pewnie jest na dd(skoro nawet ja jestem w admiralu,mimo że nie zarabiam),myślisz że korzystam z jakichś zewn.danych ? Laughing
Songo89K pisze:Dobra jest to chore ale mają na to pkt w regulaminie,ok...więc pytanie teraz,jak oni do tego doszli?Chyba że wciskają każdego zarabaijącego na DD,i liczą że się przyzna,powie coś nie tak i można go wtedy usunąc.
Myślę że wreszcie dzięki tej dyskusji z Kolegami się świetnie zrozumiemy....
Najwyższy czas aby w polsce powstał bank ECN z najwyższą jakością usług...
Dla mnie to rozwiązuje temat...

Pozdrawiam.

Dodano po 3 minutach:
Ink. pisze: Zrob sobie z moich danych statystyka jaką chcesz ale pare pipsów na zleceniu w tą czy w drugą stronę mi różnicy nie robi
Teraz nie,a w innej sytuacji... powiedzmy za rok dwadzieścia rekwotów pod rząd.... i płynne wchodzenie w rynek na staratach.... na pewno zrobi...

Dodano po 1 minutach:
zz pisze:i płynne wchodzenie w rynek na staratach.... na pewno zrobi..
A jeszcze lepiej... na lukach i stratach... :P
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Sam siebie cytujesz przyjacielu :)

A broker mi nic nie zrobi, a jeśli chodzi o rekwoty mam przy każdym zleceniu teraz rekwot wiec mi to różnicy też nie zrobi w przyszłości :p

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Ink ale skoro Tobie nie robi,to nie znaczy że skalpelom ,którzy otwierają po 50-100 pozycjji dziennie też.
Jak wiadomo,cena w ciągu sekundy potrafi pójść bez problemu z 3-4 pips .Pójdzie w dobrą stronę,to masz rekwote i już wejscie spieprzone.
Jeżeli pójdzie w złą stronę,to spread zamiast 1 pips,jak się może wydawać,robi się 3-4 pipsowy.Potem próba zamknięcia to kolejne kilka pips.
Jak sobie potem tak policzysz,przy 1tys transakcji,jesteś z 1-2 tys pips w plecy ,nie z pomyłki,tylko z ...sam nie wiem jak to nazwać- to może człowieka krew zalać.

Uprzedzając to co możesz napisać,to daruj sobie stwierdzenie"to trzeba zmienić system bądź brokera".
Bo temat nie jest o tym jaki system najlepszy,czy jaki broker najlepszy,a raczej na co uważać.
Ja wiele na ten temat słyszałem,czytałem,ale nie ukrywam że wiele kwestii dopiero zrozumiałem w tym temacie,dlatego jakby nie było jestem wdzięczny każdej ze stron a czym dłużej to ciągniemy,tym większa szansa że ludzie przynajmniej będą świadomi jak są okradani(to chyba dobre słowo).

ODPOWIEDZ