BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

MM to MM i nic tego nie zmieni a green to człowiek i też nic tego nie zmieni a z założenie ludzie troszkę koloryzują, a jak tam chcecie to brońcie go dalej i walczcie z nieuczciwą korporacją :p, jedynie co chciałem wnieść to spojrzeć na sprawe obiektywnie ale wam sie to nie udaje :)

Bo jest słowo przeciwko słowu a jedziecie po bossie jak by słowo greena było wyznacznikiem jedynej i słusznej prawdy a tak niestety nie jest :)

Dodano po 2 minutach:
Szwajcar pisze:lnk.
Mało wiesz o praktykach Market Makerów. Tu akurat BossaFx pokazuje, że jest z tych najbardziej pazernych i liczy tylko na tracących frajerów.
Jako przykład uczciwości. Zobacz sobie spreadbetting w UK. Tam mają oferty na index Dax i FTSE100 nawet 0.8 punkta a zmienność jest często wyższa niż na EurUsd. Tam w sekundę czasami są ruchy na 10 punktów a 2 czy 3 punkty to praktycznie w każdej chwili. Mi wypłacają regularnie i co nie robią problemów.
Mało wiem bo nie walczę z brokerem tylko z rynkiem, a co by broker nie zrobił przy solidnej strategii nie da sie przegrać, jestem na to świetnym przykładem, od jakiegoś czasu jestem chyba na DD u AM a i tak wygrywam :) a jak ktoś potrafi grać tylko przeciw brokerowi to niech sie nie dziwi że brok nie da sie skubać :p

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Ink. pisze:1. green mowi że opóźnienie było ponad 2 minuty, max opużnienie na jego screenie to coś około 60 sec.
Wróć i przeczytaj to co napisałem wcześniej. 2 minuty trwała egzekucja zlecenia, które finalnie NIE zostało zawarte.
Czasy na screenach dotyczą natomiast realizacji zleceń zawartych.
Już o tym pisałem - stąd też moje pytania do bossy jak reklamować NIE zawartą transakcję.
Mam również wrażenie, że już Ci to wyjaśniałem.
Ink. pisze:2. sprawa z zamknięciem automatu.
Jaka sprawa ? Napisałem, że wyłączam bo wyłączyłem. Po jakimś czasie i zastanowieniu się ponownie odpaliłem zmieniając risk. Po co ? Aaa... bo byłem ciekawy - i dowiedziałem się czegoś przy okazji. Tego tematu na razie nie będę rozwijał ...
Ogólnie automat działał nadal - choć grał w większości tylko 0.01 lota ale dzięki temu tworzyły się logi.
I nie widzę powodu bym musiał spowiadać się na forum za każdym razem jak automat włączam.
Ink. pisze:3. green najpierw mówił że udostępni nazwę wstaźnika potem nabrał wody w usta
1. pokaż gdzie to napisałem.
2. cofnij się trochę i przeczytaj pisałem jak wół jakie mam zdanie w tej sprawie nie będę się powtarzał. Wskaźnik nie ma tu znaczenia.
Ink. pisze:4. cały czas oczernia bosse bez grama dowodów prócz własnych "subiektywnych" słów nasiąkniętych emocjami
Nie prawda. Po pierwsze nie raz pisałem, że bossa robi dużo dobrej roboty jeśli chodzi o narzędzia dla programistów. Po drugie pisałem, że szokował mnie fakt organizowania konkursu dla automatów w którym transakcje automatu idą przez DD.
Po trzecie jakichże to dowodów miałbym Ci udzielić co ? Cokolwiek bym nie robił to i tak zawsze powiesz, że: albo są to moje subiektywne słowa, albo że rysunek jest z painta więc to żaden dowód .... z taką retoryką nie mam zamiaru dyskutować bo nie udowodnię, że nie jestem wielbłądem.

A tak ogólnie: to mam nieodparte wrażenie, że już któryś raz manipulujesz moimi wypowiedziami.
Ink. pisze:Moim celem nie było oczernianie greena tylko uczepiliście sie bossy że nie mowia tego czy tamtego, ale popatrzcie na to obiektywnie jak zachowuje sie w tej sytuacji green, robi co chce i jest święty, dla mnie nie i jego słowa po tym wątku w kwestii bossy nic nie znaczą bo zmienia zdanie w zależności od sytuacji a to go dyskwalifikuje w moich oczach jako oskarżyciela.
No to teraz proszę przytocz w którym to miejscu zmieniłem zdanie jak chciałem ? Czekam.
Songo89K pisze:Z tego co wiem to po prostu wchodziło x razy transakcji mniej,przez co wygrać było by ciężko ja osobiście nie kojarzę stwierdzenia że przestał zarabiać
Oczywiście, zastosowanie DD czy cokolwiek to było powoduje, że wchodzi tylko nikła część transakcji w porównaniu do konta "zwykłego".
Profil strategi wtedy zmienia się diametralnie: nie znamy zupełnie reguł powodujących, że dana transakcja zostanie zawarta czy nie. Wszelką statystykę trafia tu szlak. Tym niemniej były momenty gdy strategia już mimo utrudnień nadal zarabiała. Jest to interesujący temat i pewnie przyjrzę się mu bliżej, wymaga to jednak dokładniejszej obróbki logów.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ink. pisze:Mało wiem bo nie walczę z brokerem tylko z rynkiem, a co by broker nie zrobił przy solidnej strategii nie da sie przegrać, jestem na to świetnym przykładem, od jakiegoś czasu jestem chyba na DD u AM a i tak wygrywam a jak ktoś potrafi grać tylko przeciw brokerowi to niech sie nie dziwi że brok nie da sie skubać
Przeczysz sam sobie. Skoro broker wrzucił Cię do koszyczka klientów z DD to znaczy, że mu przeszkadzałeś więc de facto walczysz również z nim. To że mimo tego nadal zarabiasz sprawia jednak, że możesz nie optymalizować swojego wyniku. I znam masę przypadków, gdzie ktoś nie "oszukiwał", a mimo wszystko trafiał pod DD, bo broker przyjął inną politykę niż powinien.

Dlatego też solidna strategia to nie wszystko, bo jeśli jakiś broker mimo tego faktu wrzuca kogoś pod DD to nie ma dla niego wytłumaczenia i nie powinien to być powód do konieczności zmiany/dopasowania strategii pod brokera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Ink,mam wrażenie,że Ty dalej nie wiesz o czym jest ten temat.
Zrozum,tu nikt nie mówi"broker nie daje mi zarobić... " i inne brednie,które sobie wmówiłeś chyba.

"jedynie co chciałem wnieść to spojrzeć na sprawe obiektywnie ale wam sie to nie udaje "
Ale co tu jest obiektywnego,od samego początku jesteś ANTY GREEN,Bossie nic nie powinniśmy zarzucać,bo to broker MM i to przecież oczywiste do czego są zdolni,więc ogólnie głupi temat...

Green od podstaw pokazał na czym polega problem,wszystko dokładnie opisywał,Bossa w tym czasie odpowiadała na wygodne pytania,bądź oczywiste i powszechnie znane - i raczej to nie Green coś ukrywa,bo Bossa myślę,że w obronie własnej dowiodla by tego że to Green jest winny-jednak tego nie zrobiła,wolała po prostu go usunąć i zlikwidować "problem" .

Teraz pojawia się pytanie,które od początku daje spór pomiędzy userami:
Wierzyć Greenowi,który mówi konkretami,czy Bossie (czyt.wyżej) ?

Ja wybrałem Greena,bo Bossa niczym mnie do swojej racji nie przekonała.Może to Twoje myślenie jest subiektywne?

"a i tak wygrywam a jak ktoś potrafi grać tylko przeciw brokerowi to niech sie nie dziwi że brok nie da sie skubać "

Jestem ciekaw,jak sobie wyobrażasz fakt,skubania brokera,w ciagu jednego konkursu na 27%tys stopy zwrotu.
Gdyby BOssa zrobiłą konkurs na demo,to pewnie też by to im nie przeszkadzało,niestety,Green zaczął ich "skubać",nałożyli DD,gdy i do tego doszedł,sprawa sie nagłośniła,naproścej było się go pozbyć,i stwierdzić że oszust.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

green7 pisze:
Ink. pisze:
Ink. pisze:3. green najpierw mówił że udostępni nazwę wstaźnika potem nabrał wody w usta
1. pokaż gdzie to napisałem.
2. cofnij się trochę i przeczytaj pisałem jak wół jakie mam zdanie w tej sprawie nie będę się powtarzał. Wskaźnik nie ma tu znaczenia.
green7 pisze: System używa pewnego wskaźnika, mającego moim zdaniem sporą wartość prognostyczną w krótkim terminie. Wskaźnik ten jest płatny w okresie abonamentowym i takowy abonament posiadam co łatwo mogę udowodnić.
Mówisz, masz
Na resztę zarzutów nie będę odpowiadał bo misie nie chce przeszukiwać całego forum, to się rzucało w oczy, z resztą jest podobnie, raz mówisz to raz tamto :p

Raposo brok wrzucił mnie najprawdopodobniej na DD bo zacząłem ostro skalpować i mu się nie dziwie dlatego nie mam do niego pretensji, a chodziło mi o to że osoby ktore "tylko" potrafią grać przeciw systemowi niech sie zastanowią nad swoją strategia, i dalej utrzymuje że solidna strategia i ogarnięcie to wszystko i raczej brok czy z DD czy bez nie ma wiele do gadania :)

songo gdzie green mowi konkretami bo chyba czytamy inne forum , moim zdaniem to prawda w tym jest taka że trafił na DD a reszta to tylko jego bajki :p

Niestety może to wiele osob oburzyć ale wybierając ważność słowa
green a bossa to niestety

bossa > green

Dlatego marudzę na greena bo tylko mówi i mówi i mówi i na dodatek czasami coś innego niż wcześniej :p
Da jakiś dowód a stanę za nim murem a tak to nie :)

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Ja miałem podobne problemy, ale u innych brokerów, bo Bosse skreśliłem od razu z kilku powodów. Także potwierdzam, że problem istnieje i brokerzy cały czas to stosują przeciwko zyskownym traderom.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Ink Ink...
"3. green najpierw mówił że udostępni nazwę wstaźnika potem nabrał wody w usta "

green7 napisał:

System używa pewnego wskaźnika, mającego moim zdaniem sporą wartość prognostyczną w krótkim terminie. Wskaźnik ten jest płatny w okresie abonamentowym i takowy abonament posiadam co łatwo mogę udowodnić.

Gdzie napisał,że zdradzi nazwe wskaźnika?
I raczej Tobie,mnie itd nie będzie udowadniał,tylko Bossie,jeżeli by im to było w jakiś sposób potrzebne.

Mija 30 stron ponad wątku,a ty dalej swoje,bawisz się chyba w Bosse...
O jaki dowód CI chodzi? jak można udowodnić transakcje,które nie wchodzą?
Nawet jak nagra filmik(choć już nie,bo go usunęli) to byś powiedział że pewnie problem z łączem,czy jeszcze coś innego.

"songo gdzie green mowi konkretami bo chyba czytamy inne forum , moim zdaniem to prawda w tym jest taka że trafił na DD a reszta to tylko jego bajki "

Dla mnie wszystko było konkretne.I powiedz mi,co nazywasz bajkami?
Zrozum,bo nie chce Cię obrazić,ale mam wrażenie jakbyś nie znał polskiego i nie potrafił zrozumieć tematu...
Od początku twierdzisz że bajki,że chcesz dowodów itd,ale jak pyta się o jakei dowody Ci chodzi to zmieniasz temat.

Ma Ci rozmowe miedzy pracownikami w Bossie nagrać"Ten Green to ten Green?o kur... dawaj go na DD " ?
W taki sposób jaki mógł to to udowodnił.Większość z nas gra na jednym koncie,nie chce się robić takiego porównania,więc wteyd by były puste słowa,tutaj nie są.

EDIT:
i warto powtórzyć,temat pozwala wyciągnąć każdemu wnioski,i mieć oczy otwarte.
Jakbyśmy szli Twoim tokiem myślenia,nikt by się nie wypowiadał,bo do wszystkiego konieczny byłby dowód.
'Takim sposobem cały temat Naked Trading można obalić,bo co to za dowody,że na historii FxLamer jakieś wejście pokazał,pare kresek i tyle..To ma być system? jakiś wyciąg z konta czy coś...bądzmy OBIEKTYWNI,trzymam racje wiekszosci,nie można zarabiać na fx i kropka.Dopóki nie zobacze wyciągów nie wciskajcie ludziom bajek. '
Tak bym to przedstawił.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2011, 15:12 przez Songo89K, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

dali go na DD bo ma automat skalpujący z podejrzeniem że korzysta z danych zewnętrznych. koniec kropka, co tu dalej dywagować? :)

a udowodnienie posiadania abonmenatu do wskażnika to chyba ujawnienie nazwy wskażnika ale mogę sie mylić, chyba że wystarczy skan wpłaty abonamentu z zamazanym numerem konta tytułem i odbiorcą czyli wpłata z widoczną jedynie kwota, chociaż podejrzewam że zapaleńcom greena to by wystarczyło:p

Moje stanowisko jest takie jak bossy, mieli prawo go wrzucić na DD i mieli prawo go wykluczyć z konkursu, green oczywiście mogł z tego łatwo wybrnąć udowadniając bossie że nie korzysta z danych zewnętrznych poprzez reklamacje do czego był namawiany przez pracownika bossy, tego nie zrobił więc ma problem

a mi dowody nie są potrzebne, raczej śą potrzebne dla greena do reklamacji, najwyraźniej on ich nie ma skoro nie odważył sie na zwyczajną reklamacje :p

Dodano po 4 minutach:
Songo89K pisze: EDIT:
i warto powtórzyć,temat pozwala wyciągnąć każdemu wnioski,i mieć oczy otwarte.
Jakbyśmy szli Twoim tokiem myślenia,nikt by się nie wypowiadał,bo do wszystkiego konieczny byłby dowód.
'Takim sposobem cały temat Naked Trading można obalić,bo co to za dowody,że na historii FxLamer jakieś wejście pokazał,pare kresek i tyle..To ma być system? jakiś wyciąg z konta czy coś...bądzmy OBIEKTYWNI,trzymam racje wiekszosci,nie można zarabiać na fx i kropka.Dopóki nie zobacze wyciągów nie wciskajcie ludziom bajek. '
Tak bym to przedstawił.
Wątek ze screenami że coś działa to jest dowód ;)

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Ink...każdy system który zarabia,powinien trafić na DD,z prostej przyczyny-bo broker na tym traci.Skoro traci,to albo można tak inwestorom przeszkadzać,żeby i tak tracili,bądź nie zarabiali,albo wrzucić na DD i żyć z marnego spreada.

Większość z Nas,pewnie jest na dd(skoro nawet ja jestem w admiralu,mimo że nie zarabiam),myślisz że korzystam z jakichś zewn.danych ? :lol:

Zrozum jeszcze jedną kwestie...Jeżeli Green trafia na dd,jak to nazwałeś przez PODEJRZENIE używania czegoś tam,to nie Green ma Nam coś udowadniać,a raczej Bossa.
Jak napisał Pan Piróg,pkt regulaminu nie mówi tylko o samej cenie,ale i o DANYCH.Czyli jeżeli jesteś na jakimś zamkniętym kole naukowym,gdzie ktoś dobrze przewiduje reakcje rynku na dane-to jest to powód to dyskwalifikacji.

Dobra jest to chore ale mają na to pkt w regulaminie,ok...więc pytanie teraz,jak oni do tego doszli?Chyba że wciskają każdego zarabaijącego na DD,i liczą że się przyzna,powie coś nie tak i można go wtedy usunąc.

EDIT:
napisałeś:
"Da jakiś dowód a stanę za nim murem a tak to nie "
po kilku minutach:
"a mi dowody nie są potrzebne,"

Kobiecie łatwiej dogodzić niż Tobie widzę...
Jakby nie było,znowu nie napisałeś jaki dowód Cię interesuje,a za 3 strony znowu napiszesz że to zwykły bełkot ,nie poparty dowodami... :roll:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Songo89K pisze: napisałeś:
"Da jakiś dowód a stanę za nim murem a tak to nie "
po kilku minutach:
"a mi dowody nie są potrzebne,"

Kobiecie łatwiej dogodzić niż Tobie widzę...
Jakby nie było,znowu nie napisałeś jaki dowód Cię interesuje,a za 3 strony znowu napiszesz że to zwykły bełkot ,nie poparty dowodami... :roll:
MI dowody nie są potrzebne ale są potrzebne greenowi żebym przyznał mu racje i żeby rozmowa z bossą miała sens a czy to zrobi tu publicznie czy przez reklamacje do bossy to już jego sprawa:) kontekst przyjacielu :) Dalej trzymam że jak pisze oskarżenia to niech da dowody tych oskarżeń albo nie pisze wcale, ale nie dla mnie te dowody tyl;ko dla wartości merytorycznej wątku :)

ODPOWIEDZ