tzn jak? blokuja IP? bo po nickach raczej nieAle tymczasem bossafx zablokowała dostep do forum konkursowego wszystkim z zewnatrz. Wink
BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)
Spoko już odwiesili.
Jestem ciekaw, czy temu chłopakowi co wyskoczyłw góre na usd/jpy i momentami był powyżej 2400% to zablokowali dostęp do konta, czy jakias wpadka z jego kompem Twierdził, że nie mógł się zalogować do konta i zamknąć pozycji z takim zyskiem. Pewnie tyle wystarczyłoby mu do zwycięstwa.

CoVal pisze:Dziekuje za odpowiedz.
niestety mam odmienne zdanie na temat podzialu handlu na reczny i automatyczny - uwazam ze obecnie recznie handluja juz tylko albo stare dinozaury, nie bedace w stanie nadazyc za wspolczesnym tempem zycia, albo poczatkujacy traderzy ktorzy nie dysponuja jeszcze odpowiednimi narzedziami - nawet ci ktorzy z wyboru chca recznie kontrolowac pozycje podpieraja sie roznymi skryptami do otwierania pozycji, ustawiania sl czy tp, czy tez korzystaja z alarmow czy ts.
wy podzieliliscie swoich klientow na lepszych i gorszych. czyzby jakas wstepna proba selekcji tego jedynego wlasciwego zwyciezcy ?
A moze obawa ze ktos zrobi zbyt dobry wynik ?
przeciez to byloby chyba dla was dobrze - jesli waszym ...jesli waszym zyskiem jest prowizja a nie przegrana klienta.
1.MSZ 1504.57%
A tymczasem ja na koncie automatów mogę obserwować "błyskawiczną" egzekucję.Edek123 pisze:CoVal pisze:Dziekuje za odpowiedz.
niestety mam odmienne zdanie na temat podzialu handlu na reczny i automatyczny - uwazam ze obecnie recznie handluja juz tylko albo stare dinozaury, nie bedace w stanie nadazyc za wspolczesnym tempem zycia, albo poczatkujacy traderzy ktorzy nie dysponuja jeszcze odpowiednimi narzedziami - nawet ci ktorzy z wyboru chca recznie kontrolowac pozycje podpieraja sie roznymi skryptami do otwierania pozycji, ustawiania sl czy tp, czy tez korzystaja z alarmow czy ts.
wy podzieliliscie swoich klientow na lepszych i gorszych. czyzby jakas wstepna proba selekcji tego jedynego wlasciwego zwyciezcy ?
A moze obawa ze ktos zrobi zbyt dobry wynik ?
przeciez to byloby chyba dla was dobrze - jesli waszym ...jesli waszym zyskiem jest prowizja a nie przegrana klienta.
1.MSZ 1504.57%
Odplam sobie 2 terminale:
- jeden zalogowany do konta automatów nad którym "czuwa" DD czy cokolwiek to jest
- drugi zalogowany do konta "zwykłego"
Na koncie z DD daje buy, zlecenie zaczyna się realizować. Zmieniam terminal na ten z kontem zwykłym, daje takież samo, identyczne zlecenie buy: wchodzi natychmiast.
Wracam więc do terminala z DD, czekam czekam i za kilka sekund w końcu wchodzi lub (co częściej) zgłasza requota ....
Naprawdę fajna zabawa, aż chyba w wolnym czasie zrobię sobie z tego jakiś filmik

-
- Uczestnik
Warszawa, 9 listopada 2011 r.
Oświadczenie
Komisja Konkursowa sprawująca nadzór nad przebiegiem konkursu Forex BossaFx, po wysłuchaniu analizy przedstawionej przez pracowników DM BOŚ odpowiedzialnych za przeprowadzenie ww. konkursu, podjęła decyzję o wykluczeniu z niego pięciu uczestników startujących w Rankingu Automatów.
W opinii Komisji, działania wykluczonych uczestników naruszyły § 44 ust. 7 Regulaminu świadczenia usług wykonywania zleceń przez Dom Maklerski Banku Ochrony Środowiska S.A. w obrocie Instrumentami Finansowymi oraz prowadzenia rachunków i rejestrów związanych z tym obrotem – rynek OTC i w konsekwencji § 5 ust. 12 Regulaminu Konkursu Forex BossaFX .
Zapisy ww. Regulaminów miały zagwarantować równy dostęp uczestników Konkursu do danych i notowań przekazywanych za pośrednictwem platformy bossafx i zabraniały korzystania z zewnętrznych źródeł danych (w szczególności informacji o cenach instrumentów). Wykluczeni uczestnicy złamali ten zakaz i wykorzystując milisekundowe opóźnienia w notowaniach, osiągnęli niezgodną z zasadami konkursu przewagę nad pozostałymi.
Główną przesłanką podjęcia przez Komisję Konkursową omawianej decyzji było wyrównanie szans pozostałych uczestników stosujących się do ww. Regulaminów.
W związku z podejmowanymi dalszymi działaniami, Dom Maklerski BOŚ zobligowany jest do nieprzekazywania pozostałych szczegółów dotyczących sprawy do wiadomości publicznej.
Komisja Konkursowa
Konkurs Forex BossaFx
Oświadczenie
Komisja Konkursowa sprawująca nadzór nad przebiegiem konkursu Forex BossaFx, po wysłuchaniu analizy przedstawionej przez pracowników DM BOŚ odpowiedzialnych za przeprowadzenie ww. konkursu, podjęła decyzję o wykluczeniu z niego pięciu uczestników startujących w Rankingu Automatów.
W opinii Komisji, działania wykluczonych uczestników naruszyły § 44 ust. 7 Regulaminu świadczenia usług wykonywania zleceń przez Dom Maklerski Banku Ochrony Środowiska S.A. w obrocie Instrumentami Finansowymi oraz prowadzenia rachunków i rejestrów związanych z tym obrotem – rynek OTC i w konsekwencji § 5 ust. 12 Regulaminu Konkursu Forex BossaFX .
Zapisy ww. Regulaminów miały zagwarantować równy dostęp uczestników Konkursu do danych i notowań przekazywanych za pośrednictwem platformy bossafx i zabraniały korzystania z zewnętrznych źródeł danych (w szczególności informacji o cenach instrumentów). Wykluczeni uczestnicy złamali ten zakaz i wykorzystując milisekundowe opóźnienia w notowaniach, osiągnęli niezgodną z zasadami konkursu przewagę nad pozostałymi.
Główną przesłanką podjęcia przez Komisję Konkursową omawianej decyzji było wyrównanie szans pozostałych uczestników stosujących się do ww. Regulaminów.
W związku z podejmowanymi dalszymi działaniami, Dom Maklerski BOŚ zobligowany jest do nieprzekazywania pozostałych szczegółów dotyczących sprawy do wiadomości publicznej.
Komisja Konkursowa
Konkurs Forex BossaFx
W jaki sposób dokonują Państwo weryfikacji takiego procederu?j_piróg(bossafx) pisze:i zabraniały korzystania z zewnętrznych źródeł danych (w szczególności informacji o cenach instrumentów). Wykluczeni uczestnicy złamali ten zakaz i wykorzystując milisekundowe opóźnienia w notowaniach, osiągnęli niezgodną z zasadami konkursu przewagę nad pozostałymi.
Czy macie podgląd do tego co się dzieje u użytkownika na platformie/pulpicie/komputerze? Czy sam fakt bycia skutecznym i zawierania krótkotrwałych transakcji (których regulamin nie wyklucza) daje wam podstawę do stwierdzenia że ktoś korzysta z zewnętrznych źródeł danych?
No i już nie zrobisz..green7 pisze:chyba w wolnym czasie zrobię sobie z tego jakiś filmik Smile
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
No i oczywiście zostałem wykluczony a liczyłem na miejsce w pierwszej 10 ...
Poza tym w jakiż to sposób mógłbym wykorzystywać milisekundowe opóźnienia, w sytuacji gdy jak sami Panowie przyznali transakcje przechodzą przez Dealing Desk ? A moje na pewno przechodzą - świadczą o tym czasy transakcji.
Dodam jeszcze że:
- średni czas realizacji policzony z ostatnich 30 transakcji to ponad 11 sekund
- średni czas trwania moich transakcji to 1 minuta... Jak się ma to do milisekundowych opóźnień ?
- gdybym wykorzystywał opóźnienia to czas trwania transakcji byłby minimalny. Zgarniałbym zysk i zamykał pozycję. Widać jak to działa np. na transakcjach zawieranych przez znanego tu fixatora: większość z nich ma czas trwania 0 sekund i taki też mniej więcej jest czas średni transakcji (podawany przez myfxbook)
U mnie nie zdarzały się transakcje trwające 0 sekund. Były co prawda transakcje trwające krócej 4 sekundy ale stanowiły one nie więcej jakieś 13-14% z ogólnej liczby transakcji.
Wniosek jest jak już pisałem wcześniej: wszystko co Wam nie pasuje wrzucacie do worka "korzystanie z zewnętrznych źródeł danych". Opóźniacie realizację i nadal nie jestem przekonany, że opóźnienie to pochodzi z Dealing Desku - stawiam na to, że jest tu również wspomaganie mechaniczne (jakiś plugin) ale bliższe wnioski pewnie wyciągnę jak sobie dokładnie obrobię logi ...
Edit1:
Jeszcze jedno:
- minimalny czas otwarcia transakcji przez Wasz serwer jaki zanotowałem w trakcie konkursu to 0.328 sek.
Zakładając, że miałbym dane o zmianie ceny "z zewnętrznych źródeł" szybciej niż Wasz serwer - to i tak serwer ten realizował tą transakcję przez ponad 0.3 sekundy. Czyli mniej więcej tyle czasu serwer miał na otrzymanie informacji o zmianie ceny.
Biorąc pod uwagę, czas propagacji światła w światłowodzie 200 tys. km/s w czasie 0.3 sekundy informacja może przebyć dystans równy 1.6 długości równika ziemi. Jak się ma to do "milisekundowowych opóźnień" przecież chyba dane nie są przez Was ściągane z księżyca ?
A może trzeba by zainwestować w lepsze serwery skoro aktualne mają aż takie kłopoty ?
Totalna bzdura ...... moja strategia zarabiała jeszcze nawet gdy otwarcie zlecenia trwało 4-5 sekund. Twierdzenie więc, że działała dzięki milisekundowych opóźnieniach w notowaniach jest totalnym absurdem. No chyba, że chcecie Panowie powiedzieć, że notowania na platformie bossafx są opóźnione o jakieś 4-5 sekund ?j_piróg(bossafx) pisze:zabraniały korzystania z zewnętrznych źródeł danych (w szczególności informacji o cenach instrumentów). Wykluczeni uczestnicy złamali ten zakaz i wykorzystując milisekundowe opóźnienia w notowaniach, osiągnęli niezgodną z zasadami konkursu przewagę nad pozostałymi.
Poza tym w jakiż to sposób mógłbym wykorzystywać milisekundowe opóźnienia, w sytuacji gdy jak sami Panowie przyznali transakcje przechodzą przez Dealing Desk ? A moje na pewno przechodzą - świadczą o tym czasy transakcji.
Dodam jeszcze że:
- średni czas realizacji policzony z ostatnich 30 transakcji to ponad 11 sekund
- średni czas trwania moich transakcji to 1 minuta... Jak się ma to do milisekundowych opóźnień ?
- gdybym wykorzystywał opóźnienia to czas trwania transakcji byłby minimalny. Zgarniałbym zysk i zamykał pozycję. Widać jak to działa np. na transakcjach zawieranych przez znanego tu fixatora: większość z nich ma czas trwania 0 sekund i taki też mniej więcej jest czas średni transakcji (podawany przez myfxbook)
U mnie nie zdarzały się transakcje trwające 0 sekund. Były co prawda transakcje trwające krócej 4 sekundy ale stanowiły one nie więcej jakieś 13-14% z ogólnej liczby transakcji.
Wniosek jest jak już pisałem wcześniej: wszystko co Wam nie pasuje wrzucacie do worka "korzystanie z zewnętrznych źródeł danych". Opóźniacie realizację i nadal nie jestem przekonany, że opóźnienie to pochodzi z Dealing Desku - stawiam na to, że jest tu również wspomaganie mechaniczne (jakiś plugin) ale bliższe wnioski pewnie wyciągnę jak sobie dokładnie obrobię logi ...
A no właśnie .... myślisz, że o to też chodziło ? Fakt ... z rachunku konkursowego już nie zrobię.Tig3r pisze:green7 napisał:
chyba w wolnym czasie zrobię sobie z tego jakiś filmik Smile
No i już nie zrobisz..
Edit1:
Jeszcze jedno:
- minimalny czas otwarcia transakcji przez Wasz serwer jaki zanotowałem w trakcie konkursu to 0.328 sek.
Zakładając, że miałbym dane o zmianie ceny "z zewnętrznych źródeł" szybciej niż Wasz serwer - to i tak serwer ten realizował tą transakcję przez ponad 0.3 sekundy. Czyli mniej więcej tyle czasu serwer miał na otrzymanie informacji o zmianie ceny.
Biorąc pod uwagę, czas propagacji światła w światłowodzie 200 tys. km/s w czasie 0.3 sekundy informacja może przebyć dystans równy 1.6 długości równika ziemi. Jak się ma to do "milisekundowowych opóźnień" przecież chyba dane nie są przez Was ściągane z księżyca ?

Ostatnio zmieniony 09 lis 2011, 14:57 przez green7, łącznie zmieniany 1 raz.
To jest jak przyznanie się że zewnętrzne źródła danych są lepsze od tych podawanych przez bossę. Skoro istnieje taki rozziew pomiędzy tym co jest na rynku a tym co jest u was, czy działalność bossyfx polega na dawaniu dostępu do rynku czy też jest to grą z brokerem? Zastanawiam się jedynie czy nie można tego uznać za hazard?j_piróg(bossafx) pisze:........ zabraniały korzystania z zewnętrznych źródeł danych (w szczególności informacji o cenach instrumentów)..........
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów