i widzimy jak ten problem zostal rozwiazanySongo89K napisał:
Nawet gdyby było tak jak ktoś pisał,że Green ma szybciej dane o kursie niż bossa( Laughing ) to raczej nie jest to oszustwo,a po prostu problem Bossy.
bardzo latwo mozesz, czekasz az trafi sie opoznienie wzgledem innej platformy i lup ichRoLudlum
W jaki niby sposób mogę oszukiwać?

a jesli chodzi Ci o brokera... no jak to jak oszukuje? rekwoty,opoznienia, poslizgi,rozszerzanie spredu. ok -formalnie nie mozna tego nazwac oszustwem poniewaz zgodne jest z regulaminami, maja do tego prawo, podpisujac umowe zgadzasz sie na to.RoLudlum
Handluje podrabianą walutą? Czy co?
tylko problem ten pojawiajacy sie u zarabiajacych traderow trudno nazwac normalnym, na poczatku lata Ci wszystko pieknie cacy a potem zaczyna byc inaczej, pytasz sie dlaczego?, przeciez gram tak samo.
prosty przyklad z osobistej gry:
zakaldam konto u broka, patrze, spred i odch na instrumencie X 5pkt spread 5pkt odch.
zaczynam grac bo widze w tym duzy potencajal.
po jednym dniu zyskownego handlu zagladam dnia nastepnego i zdziwienie 10 pkt na spred i 5 odch. zastanawiamsie czemu? nic, gram dalej, dnia nastepnego spred 15.odch 10. pytam sie supportu dlaczego zwiekszyli? odpowiedz: bo zmiennosc instrumentu wzrosla. akurat kiedy zaczalem grac i zarabiac, dlaczego nie zwiekszali dzien zanim zaczalem grac, jakos nie chce mi sie wierzyc w taki wyjasnienia.
lepsze jeszcze bylo.
ustawiam buy stopa (warunki normalne, zeby ktos nie sugerowal danych itp)
cena go mija, swieci sie na zolto kilkadziesiat sek a zlecenie wisi... jak juz sobie cena spadla ponizej zostaje zatwierdzone, a ja mam strate plynna do odrobienia.
w tym samym czasie identyczne zlecenie u kolegi wchodzi bez problemu,
ale kolega nie byl na czarnej liscie a ja tak
czy to nie jest jawne oszustwo ze strony MM???
Niiiii, przeciez to specjalisci tam siedza, najlepsi z najlepszych, ale akurat specjalista byl glodny, jadl kanapke i nie mogl mi zatwierdzic zlecenia
przyklady mozna mnozyc ale to nie ma sensu
uwazam ze takie zagrywki sa nie fair wobec tradera, a wiec oszukancze.