BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Jason...

Na jakiej podstawie nazywasz Greena oszustem? Bo przedstawiciele powiedzieli"używałeś zewnętrznych źródeł danych" ?

Nawet gdyby było tak jak ktoś pisał,że Green ma szybciej dane o kursie niż bossa( :lol: ) to raczej nie jest to oszustwo,a po prostu problem Bossy.
To nie jest kwestia oszustwa,a po prostu jak z liczeniem kart w kasynie(jak już ktoś pisał),kogoś chyba boli że mały cwaniak robi większego cwaniaka w balona.

Jeszcze raz zapytam,i może w sumie Ty mi odpowiesz.
Jaka jest idea dealing desk ,poza tą wersją jaką my znamy?
Jaka jest wersja Bossy ?
Bo wygląda to tak.Zlecenia wchodzą automatycznie,w mniej niż sekunde,ale dla DOBRA tradera,zajmują się nim najlepsi z najlepszych,i nie ważne że czas egzekucji jest dłuższy 5-krotnie.
Ale w jakim celu ? Co przez te 2 sekundy opóźnienia osiągają,poza tym że zlecenie klientowi nie wchodzi,albo pewnie wchodzi po gorszym kursie?

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Songo89K pisze:Na jakiej podstawie nazywasz Greena oszustem?
Ależ ja piszę o Robin Hoodzie a nie o green7.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

David_Plavko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: David_Plavko »

Songo89K pisze:kogoś chyba boli że mały cwaniak robi większego cwaniaka w balona.
Ale gdy większy cwaniak robi mniejszego cwaniaka, to ten drugi mówi, że go oszukują :lol: Taka gra, po co o tym dyskutować tyle.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

"Oszukiwać a wygrać, a oszukiwać i przegrać, to jest jedna wielka różnica."
Oszukiwać i przegrać,chyba o tym mówimy?

"Może. Ale Robin Hood nie płakał, że dał się złapać.

On po prostu nie dał się złapać. "

I wcale nie miałeś na myśli że Green dał się złapać i teraz płacze?
Pisanie że "Dziwne że tylko on jeden ma takie problemy"
albo że całą ta jego historia to jeden wielki cyrk...
W pierwszym poście bodajże pisałeś,że to co zrobili to po prostu ochrona przed "nieuczciwymi traderami".

A oprócz tego można wynieść z Twoich komentarzy:
'oj nawet jak oszukują,przecież inni też to robią to czego się czepiacie.
Doceńmy ich szczerość,zainteresowanie,wkład no po prostu dajcie im spokój.'

@Plavko
"Ale gdy większy cwaniak robi mniejszego cwaniaka, to ten drugi mówi, że go oszukują Taka gra, po co o tym dyskutować tyle."

Tylko warto rozróżnić cwaniaka,który jest po prostu bardziej bystry niż drugi,wykorzystuje jego błędy,a Cwaniaka,który będzie oszukiwał jak tylko się da żeby wygrać.
Dla mnie to działa tak,jest jakaś drużyna biegaczy,i jakiś biegacz bez "teamu".
Biegacz bez teamu,uznał,że kupi sobie porzadne buty,i faktycznie dały mu lekkość biegania.Mamy przykład cwaniaka,co w tym czasie robi drużyna biegaczy? nie kupuje butów,ucinają nogi biegaczowi .

Może trochę drastyczne,ale dla mnie tak to wygląda.Ciekaw jestem co by było gdyby "Fachowcy"nawalili;)

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

Jak łatwo jest oceniać GReena na podstawie tekstów wklejanych przez "uczciwych MM walących DD". Skąd pewność, że 99% transakcji było trafnych? Wierzycie im? Sa tak transparentni, w tym co robia, ze do tej pory nie widac ich odpowiedzi w zakresie warunków wrzucenia danego klienata do Dealing Desk.

David_Plavko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: David_Plavko »

Ale on nie kupił sobie wspomagających bieg butów tylko wykorzystuje niepełnosprawność(opóźnienie) temu biegaczy, jeżeli mamy już iść tym przykładem. Czy dalej jest to takie szlachetne ? Nie jest, każdy walczy swoją metodą i tyle. Trzeba to akceptować a nie kręcić nosem, nikt nikogo do niczego nie zmusza, każdy zna zasady "biegu".

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Sztuczki? oszukuje? Czyli co włamuje się na serwer i zmienia sobie dowlolnie kwotowania jakie mu pasują?

Takim naiwnym gadaniem sami napędzacie tą oszukańczą machinę te wszystki przekręty brokerów o których cały czas się pisze. Coraz mniej dziwi mnie te 95%
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

RoLudlum pisze:Sztuczki? oszukuje? Czyli co włamuje się na serwer i zmienia sobie dowlolnie kwotowania jakie mu pasują?

Takim naiwnym gadaniem sami napędzacie tą oszukańczą machinę te wszystki przekręty brokerów o których cały czas się pisze. Coraz mniej dziwi mnie te 95%
Mnie też nie :) tyle sie mówi że grube ryby grają na wysokich TF, ci co doszli do milionów dorobili sie w longtermie a w tej dyskusji tyle osob narzeka na egzekucje 1 sec, rekwot 2 pipsy :), przywiązanie do wykresu M1 ( sam jako leszcz po włączeniu pierwszy raz mt4 używalem tylko M1 :p ) mnie troszkę dziwi.

Oczywiście osoby handlujące auto mają tu 100% prawo bo automaty tego wymagaja itp

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Songo89K pisze:Nawet gdyby było tak jak ktoś pisał,że Green ma szybciej dane o kursie niż bossa( :lol: ) to raczej nie jest to oszustwo,a po prostu problem Bossy.
To się nazywa fachowo HFT (High-frequency trading) :D, dostępny dla grubasów, a dla maluchów jak my zakazany regulaminowo :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

To już nie chodzi o to czy to long-term czy short-term sam lubię sobie pociupciać nad wykresem m1 i niżej i choć nie jest to broker MM to wiem że rekwoty moga też działać negatywnie na psychę.

Irytują mnie po prostu teksty w stylu " trader oszukuje ", "trader stosuje sztuczki". W jaki niby sposób mogę oszukiwać? Handluje podrabianą walutą? Czy co? ( już pomijam fakt że dla większości to i tak nie jest fizyczny obrót walutą na rynku )

Póki nie włamię im się na serwer nie ma żadnej mowy o jakimkolwiek oszustwie.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2011, 13:05 przez RoLudlum, łącznie zmieniany 1 raz.
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

ODPOWIEDZ