BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

jasonbourne pisze:b) prawdopodobnie nigdy się tego nie dowiemy, ale moim zdaniem wypowiedzi green7 oraz lakoniczo-ogólnikowe wstawki Bossa mogą prowadzić do wniosku, że kolega jednak nie grał 100% czysto. Ciekawe, że jakoś inni uczestnicy konkursu w ogóle się nie skarżą?
Moze innych tu na forum z automatami nie ma.. :wink:
Prawda jest tez taka, ze malo kto wpina w swoje EA tego typu moduły algorytmów do badania czasu egzekucji.. nie jest też proste napakować byle jakiego kodu do mql4.. które mogłoby się w ticku nie wyrobić.. itp.. i inne kwestie.. zaczniesz cos dubac w tym pokracznym mql to zobaczysz..
jasonbourne pisze:c)nie jest ŻADNĄ nowością, że brokerzy MM po prostu nie lubią skalperów z oczywistych powodów, chociaż różnie sobie z tym radzą. Niektórzy po prostu wprost zakazują, inni tworzą DD czy cokolwiek innego, ale efekt jest ten sam.
W tym miejscu można się nawet zastanawiać nad sensem tworzenia strategii skalpingowych, skoro później nie bardzo jest gdzie grać, ale to już każdy sam decyduje.
Branza jest jaka jest..
jasonbourne pisze:d) Warto mimo wszystko docenić Bossa za szczerość i publiczne przyznanie się do posiadania DD. Jak grają tak grają, ale przynajmniej grają w otwarte karty.
No kuwa.. jeszcze troche i bedziemy cenic MM ze robią nam MC.. w koncu to laska.. no i chwala im ze rozszeraja spread.. :?
jasonbourne pisze:e) Jak się czyta wątki o ECN, nietrudno dojść do wniosku, że tam również nie jest idealnie.
Dzieje sie tak, ze kazdy chce byc ECN z DMA bo to jest profesjonalne podejscie, lecz drogie i realnie tanich wejsciowek nie ma.. choc minisy na CME sa taka ulga.. sa zagrywki brutalne.. sprawa np. z marginami itp.. ale mniej wiecej to tu jest juz polityka.. a nie jawne dymanie.. jaku MM.
jasonbourne pisze:Idealna jest tylko Lindsay Lohan.Smile
http://celebritywonder.ugo.com/picture/ ... 79882.html

Jedni wola dziwki i chodza do byle burdelu inni biora all exclusiv.
Inni biora pchotoschopa i robia reklame.. taka tapeta na burdel sciane.. :mrgreen: i pisze nań Exclusive ..

No nic.. ktos tu zapodal skrypt do analizy brokerow od dzis puszczamy je na wszystkch naszych burdelach i robimy raporty.. a jesli to tam cienkie to robimy porządny wskaźnik i dzielmy sie dalej zalami.. jak to nas robia w wala.. w hournalach, specjalnym temacie.. czy cos.
Pomysl wydaje mi sie teraz nie gupi.. jestem ciekaw faktycznych raportow z takich opoznien u innych brokerow..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Mamy na forum wielu brokerów typu MM i chyba żaden nie ma dobrej opinii.
Ma się wrażenie jakby brokerom MM biznes w oparciu jedynie o zysk ze spreadu i ewentualnie swapów był zupełnie nie opłacalny?
Albo mitem jest, że w czasie rzeczywistym broker MM da radę zabezpieczać nierównowagę na rynku,
Bo przecież gdyby się dało wyżyć tylko ze spreadu i swapu to w końcu ktoś otworzyłby taki biznes, a zarabiający przenosiliby się do takiego brokera robiąc mu obrót.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Songo89K pisze:źniej.
Pamiętaj,że opóźnienie kilka sekund,może nie mieć zawsze znaczenia jeżeli grasz ręcznie,ale na automacie ma kolosalne znaczenie.
Jeżeli podchodzisz profesjonalnie do tematu..,to w każdym przypadku // bez podziału na automat i manual..// to ma znaczenie...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

Widze, że odpowiedzi dotyczącej dealing desk nie doczekamy się. Watpiłem, że sie doczekamy ale mimo wszystko liczyłem na p. Zadorę. Okazuje się, że dealing desk to jedno z najbardziej strzeżonych "zabezpieczeń" przed intruzami. A tymi intruzami sa pewnie dobrze zarabiający traderzy :lol:

Szkoda, ze nie na naszym forum p. Zadora się wypowiedział ale u siebie same złote myśli wkleja:

"2011-10-27 20:56:13 - s_zadora[bossafx]
@Fifirifi Mogę tylko po raz kolejny uspokoić i zapewnić że nikt kto łamie regulamin konkursowy nie wygra. Od tego zależy reputacja naszego Konkursu, która jest dla nas priorytetem"

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

prawnik pisze:Widze, że odpowiedzi dotyczącej dealing desk nie doczekamy się. Watpiłem, że sie doczekamy ale mimo wszystko liczyłem na p. Zadorę.
Coś Panowie chyba zajęci są, bo już prawie doba jak nie doczekałem się odpowiedzi na inne pytanie odnośnie konkursu:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=179

Hmm ... ja to chyba jakiś problematyczny jestem czy co ... :)
Green
Obrazek
Obrazek

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

green7 pisze:
prawnik pisze:Widze, że odpowiedzi dotyczącej dealing desk nie doczekamy się. Watpiłem, że sie doczekamy ale mimo wszystko liczyłem na p. Zadorę.
Coś Panowie chyba zajęci są, bo już prawie doba jak nie doczekałem się odpowiedzi na inne pytanie odnośnie konkursu:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=179

Hmm ... ja to chyba jakiś problematyczny jestem czy co ... :)

Przede wszystkim jestes niebezpieczny :lol: Już coś kiedyś wygrałes. Znasz się na programowaniu. Forex pewnie też ciut kumasz. A przeciez z ałożenia konkurs miał byc dla leszczy - przyszłych dawców kapitału.

Warunki wyliczania portfela optymalnego to chyba jakas paranoja skoro przewodzi gosciu z jedna transakcja. Ale w związku z tym, że obrazili sie na dyskusje odpowiedź pewnie zostanie bez odpowiedzi.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

jasonbourne pisze:a) tak naprawdę problem dotyczy jak na razie JEDNEJ osoby, która ze względu na wygranie konkursu w XTB, może się cieszyć dużym autorytetem. Ale to wciąż jest tylko JEDEN przypadek.
jasonbourne pisze:c)nie jest ŻADNĄ nowością, że brokerzy MM po prostu nie lubią skalperów z oczywistych powodów, chociaż różnie sobie z tym radzą. Niektórzy po prostu wprost zakazują, inni tworzą DD czy cokolwiek innego, ale efekt jest ten sam.
Wybacz ale dostrzegam tu sprzeczność. Poza tym proponuję Ci doczytać inne wątki traktujące o tym brokerze, jest tam więcej identycznych przykładów. Wiem, że jest tego dużo ale lenistwo nie usprawiedliwia. A propos uwydatniania przekazu dużą czcionką pozwól i mi na mały rewanż: TYLE JUŻ LAT NA FORUM A WCIĄŻ W DUPIE :twisted:
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

matka pisze:Poza tym proponuję Ci doczytać inne wątki traktujące o tym brokerze, jest tam więcej identycznych przykładów.
To ciekawe, bo ja takich widziałem bardzo mało. W zasadzie wątek o Bossa w dziale Platformy sprowadza się do marudzenia, że 5000 zł to za dużo, i stękania o microloty.

Ale może masz na myśli inny wątek.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

jasonbourne pisze:To ciekawe, bo ja takich widziałem bardzo mało.
Tak czy owak to nie JEDEN. Jeśli chcesz patrzeć na rozgrywkę klient-broker jako grę fair play to przynajmniej bądźmy precyzyjni a nie będzie emocji. Zgodzę się, że ktoś kto stosuje sztuczki grając przeciwko komuś kto z definicji będzie grał nie fair również gra nie fair ale taka gra ma zupełnie inny, robinhoodowski wręcz kontekst ;)
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

matka pisze:Zgodzę się, że ktoś kto stosuje sztuczki grając przeciwko komuś kto z definicji będzie grał nie fair również gra nie fair ale taka gra ma zupełnie inny, robinhoodowski wręcz kontekst
Może. Ale Robin Hood nie płakał, że dał się złapać.

On po prostu nie dał się złapać.

Oszukiwać a wygrać, a oszukiwać i przegrać, to jest jedna wielka różnica.

Zwycięzców nikt nie sądzi.:)
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

ODPOWIEDZ