BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)
Ink,ale zrozum...To tak jakby na torze Bolta(biegacza) wykopać dziury,i niech sobie radzi...Bo zdyskwalifikować nie można,bo dopingu mu nie udowodniono.
To może wystarczy takie info na przyszłość"skalperzy ze skutecznością 80%+ nie są mile widziani,bo to oszuści,a jeszcze nie wiemy jak to udowodnić,ale to na pewno oszuści".
To może wystarczy takie info na przyszłość"skalperzy ze skutecznością 80%+ nie są mile widziani,bo to oszuści,a jeszcze nie wiemy jak to udowodnić,ale to na pewno oszuści".
A teraz co nie ma ?skco pisze:Wtedy by się pojawiło pełno narzekań na poślizgi.Szwajcar pisze:Ja bym dał egzekucję po markecie jak w STP i żadne Dealing Deski nie są potrzebne. Automat dostałby aktualną cenę na rynku.
Są poślizgi na SL, no a przy wejściu requoty. Jak sobie nie dają rady to jest jedyne wyjście.
Szwajcar pisze:skco napisał:
Szwajcar napisał:
Ja bym dał egzekucję po markecie jak w STP i żadne Dealing Deski nie są potrzebne. Automat dostałby aktualną cenę na rynku.
Wtedy by się pojawiło pełno narzekań na poślizgi.
A teraz co nie ma ?
Są poślizgi na SL, no a przy wejściu requoty.
Problem nie dotyczy tylko skalperów // chociaż u nich to najlepiej widać..//Songo89K pisze: To może wystarczy takie info na przyszłość"skalperzy ze skutecznością 80%+ nie są mile widziani,bo to oszuści,a jeszcze nie wiemy jak to udowodnić,ale to na pewno oszuści".
problem dotyczy wszystkich zarabiających regularnie...
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Ja rozumiem, tylko o ile w dopingu itp są jakieś zasady tak w DD nikt tego w polsce nie reguluje i wygląda to tak "wolność tomku w swoim domku"Songo89K pisze:Ink,ale zrozum...To tak jakby na torze Bolta(biegacza) wykopać dziury,i niech sobie radzi...Bo zdyskwalifikować nie można,bo dopingu mu nie udowodniono.

To jakim prawem wprowadzają klijenta w błąd przez nieuczciwą reklamę , gdzie na każdej stronie brokera czyta się ,że forex to rynek o największym obrocie 4-5 bln na dzień, a dysponując pareset złotymi ,kilkoma tysiącami trafia się na DD. Rynek walutowy czy rynek MM relacja klijent to nie rynek a zwykła umowa o świadczenie zakladów wzajemnych, mogli by to uregulować w końcu prawnie
Giełda to gra o sumie dodatniej, gdy ktoś traci to ktoś inny zarabia-Punkt widzenia brokera. Giełda to gra o sumie ujemnej dla stron otwierających pozycję i dodatniej dla brokera. Mój punkt widzenia.
brak otwartej pozycji to też pozycja
brak otwartej pozycji to też pozycja
Pierwsze słyszę żeby w reklamie mówić o sobie źle, a to zadanie klienta wybrać brokera jest ich mnóstwoschwede pisze:To jakim prawem wprowadzają klijenta w błąd przez nieuczciwą reklamę , gdzie na każdej stronie brokera czyta się ,że forex to rynek o największym obrocie 4-5 bln na dzień, a dysponując pareset złotymi ,kilkoma tysiącami trafia się na DD. Rynek walutowy czy rynek MM relacja klijent to nie rynek a zwykła umowa o świadczenie zakladów wzajemnych, mogli by to uregulować w końcu prawnie

To jest własnie magia wolnego rynku

A tymczasem i tam pojawiają się już niewygodne komentarze. Poczekamy na reakcję
cyt. "Komentarze:
2011-10-27 11:13:22 - Fifirifi
Widzę tutaj zbieżność nazw, tak samo pisane tak samo wymyślone a mówię o JLZ MSZ a także GFJ. Przejrzyjcie wykres: ok raz może się zdarzyć przypadek, że dwie osoby w tym samym czasie wezmą to samą pozycję ale oni non-stop się przecinają... "
Może poprostu już wiadomo kto ma wygrac. Taki konkurs z już znanymi zwycięzcami. Stąd pewnie Green był niewygodny, bo znają jego osiągnięcia i jeszcze by im szyki ...

cyt. "Komentarze:
2011-10-27 11:13:22 - Fifirifi
Widzę tutaj zbieżność nazw, tak samo pisane tak samo wymyślone a mówię o JLZ MSZ a także GFJ. Przejrzyjcie wykres: ok raz może się zdarzyć przypadek, że dwie osoby w tym samym czasie wezmą to samą pozycję ale oni non-stop się przecinają... "
Może poprostu już wiadomo kto ma wygrac. Taki konkurs z już znanymi zwycięzcami. Stąd pewnie Green był niewygodny, bo znają jego osiągnięcia i jeszcze by im szyki ...

Może wg. Ciebie to jest normalne, ale mnie osobiście dziwi:jasonbourne pisze:No właśnie dlatego nie rozumiem do końca o co cały ten cyrk?
- stosowanie DD w konkursie
- zwłaszcza w kategorii nazwanej (słusznie czy nie) automaty !!
Mamy tu konkurs z założenia automatycznych strategii, tyle że praca automatów weryfikowana jest przez ludzi z DD

Dla mnie osobiście jest to kuriozum, a to, że ma miejsce u brokera z taką renomą dodatkowo wywołał u mnie dodatkowy

Ink. pisze:Na DD lądują klienci podejrzani że ich rypią na kase,
A ty green mylisz rzeczy skuteczność z palca 99% to nie to samo co skuteczność auto 99%
pokaż mi skalpera ze skutecznością chociaż by 80% ktory stosuje SL
Skuteczność to skuteczność. 99% równa się 99% jakbyś nie liczył niezależnie czy transakcje zawierał człowiek czy automat

W obu wypadkach zapewne trafisz pod DD, jeśli broker bierze pod uwagę głównie to kryterium.
A tak apropo skuteczności u mnie daleko było do 99% czy 80%.
Witam.
Konkurs automatów weryfikowanych przez DD
Duży LOL 
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 1 minutach:
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Hehe dokładnie Greengreen7 pisze:Może wg. Ciebie to jest normalne, ale mnie osobiście dziwi:jasonbourne pisze:No właśnie dlatego nie rozumiem do końca o co cały ten cyrk?
- stosowanie DD w konkursie
- zwłaszcza w kategorii nazwanej (słusznie czy nie) automaty !!
Mamy tu konkurs z założenia automatycznych strategii, tyle że praca automatów weryfikowana jest przez ludzi z DD![]()
Dla mnie osobiście jest to kuriozum, a to, że ma miejsce u brokera z taką renomą dodatkowo wywołał u mnie dodatkowy![]()

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 1 minutach:
Witam.
Ink., w kwestii autotradingu musisz się jeszcze dużo podszkolić.Ink. pisze:Jest różnica i to sporaautomat nie przytrzyma pozycji z nadzieją że cena wróci, szczególnie skalpujący:p
Pozdrawiam
Karol Marchewka