BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Ink,ale zrozum...To tak jakby na torze Bolta(biegacza) wykopać dziury,i niech sobie radzi...Bo zdyskwalifikować nie można,bo dopingu mu nie udowodniono.

To może wystarczy takie info na przyszłość"skalperzy ze skutecznością 80%+ nie są mile widziani,bo to oszuści,a jeszcze nie wiemy jak to udowodnić,ale to na pewno oszuści".

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

skco pisze:
Szwajcar pisze:Ja bym dał egzekucję po markecie jak w STP i żadne Dealing Deski nie są potrzebne. Automat dostałby aktualną cenę na rynku.
Wtedy by się pojawiło pełno narzekań na poślizgi.
A teraz co nie ma ?
Są poślizgi na SL, no a przy wejściu requoty. Jak sobie nie dają rady to jest jedyne wyjście.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Szwajcar pisze:skco napisał:
Szwajcar napisał:
Ja bym dał egzekucję po markecie jak w STP i żadne Dealing Deski nie są potrzebne. Automat dostałby aktualną cenę na rynku.

Wtedy by się pojawiło pełno narzekań na poślizgi.

A teraz co nie ma ?
Są poślizgi na SL, no a przy wejściu requoty.
Songo89K pisze: To może wystarczy takie info na przyszłość"skalperzy ze skutecznością 80%+ nie są mile widziani,bo to oszuści,a jeszcze nie wiemy jak to udowodnić,ale to na pewno oszuści".
Problem nie dotyczy tylko skalperów // chociaż u nich to najlepiej widać..//
problem dotyczy wszystkich zarabiających regularnie...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Songo89K pisze:Ink,ale zrozum...To tak jakby na torze Bolta(biegacza) wykopać dziury,i niech sobie radzi...Bo zdyskwalifikować nie można,bo dopingu mu nie udowodniono.

To może wystarczy takie info na przyszłość"skalperzy ze skutecznością 80%+ nie są mile widziani,bo to oszuści,a jeszcze nie wiemy jak to udowodnić,ale to na pewno oszuści".
Ja rozumiem, tylko o ile w dopingu itp są jakieś zasady tak w DD nikt tego w polsce nie reguluje i wygląda to tak "wolność tomku w swoim domku" :p więc skoro nikt tego brokerowi nie może zabronić oni wrzucają do DD wszystkich podejrzanych/niewygodnych (niepotrzebne skreślić), a moim zdaniem mają do tego prawo, a to chyba nawet nie moim zdaniem tylko na pewno mają do tego prawo :p

Awatar użytkownika
schwede
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: schwede »

To jakim prawem wprowadzają klijenta w błąd przez nieuczciwą reklamę , gdzie na każdej stronie brokera czyta się ,że forex to rynek o największym obrocie 4-5 bln na dzień, a dysponując pareset złotymi ,kilkoma tysiącami trafia się na DD. Rynek walutowy czy rynek MM relacja klijent to nie rynek a zwykła umowa o świadczenie zakladów wzajemnych, mogli by to uregulować w końcu prawnie
Giełda to gra o sumie dodatniej, gdy ktoś traci to ktoś inny zarabia-Punkt widzenia brokera. Giełda to gra o sumie ujemnej dla stron otwierających pozycję i dodatniej dla brokera. Mój punkt widzenia.
brak otwartej pozycji to też pozycja

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

schwede pisze:To jakim prawem wprowadzają klijenta w błąd przez nieuczciwą reklamę , gdzie na każdej stronie brokera czyta się ,że forex to rynek o największym obrocie 4-5 bln na dzień, a dysponując pareset złotymi ,kilkoma tysiącami trafia się na DD. Rynek walutowy czy rynek MM relacja klijent to nie rynek a zwykła umowa o świadczenie zakladów wzajemnych, mogli by to uregulować w końcu prawnie
Pierwsze słyszę żeby w reklamie mówić o sobie źle, a to zadanie klienta wybrać brokera jest ich mnóstwo :)

To jest własnie magia wolnego rynku :)

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

A tymczasem i tam pojawiają się już niewygodne komentarze. Poczekamy na reakcję :lol:

cyt. "Komentarze:

2011-10-27 11:13:22 - Fifirifi
Widzę tutaj zbieżność nazw, tak samo pisane tak samo wymyślone a mówię o JLZ MSZ a także GFJ. Przejrzyjcie wykres: ok raz może się zdarzyć przypadek, że dwie osoby w tym samym czasie wezmą to samą pozycję ale oni non-stop się przecinają... "

Może poprostu już wiadomo kto ma wygrac. Taki konkurs z już znanymi zwycięzcami. Stąd pewnie Green był niewygodny, bo znają jego osiągnięcia i jeszcze by im szyki ... :wink:

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

jasonbourne pisze:No właśnie dlatego nie rozumiem do końca o co cały ten cyrk?
Może wg. Ciebie to jest normalne, ale mnie osobiście dziwi:
- stosowanie DD w konkursie
- zwłaszcza w kategorii nazwanej (słusznie czy nie) automaty !!

Mamy tu konkurs z założenia automatycznych strategii, tyle że praca automatów weryfikowana jest przez ludzi z DD :)
Dla mnie osobiście jest to kuriozum, a to, że ma miejsce u brokera z taką renomą dodatkowo wywołał u mnie dodatkowy :shock:
Ink. pisze:Na DD lądują klienci podejrzani że ich rypią na kase,

A ty green mylisz rzeczy skuteczność z palca 99% to nie to samo co skuteczność auto 99%

pokaż mi skalpera ze skutecznością chociaż by 80% ktory stosuje SL

Skuteczność to skuteczność. 99% równa się 99% jakbyś nie liczył niezależnie czy transakcje zawierał człowiek czy automat :)
W obu wypadkach zapewne trafisz pod DD, jeśli broker bierze pod uwagę głównie to kryterium.

A tak apropo skuteczności u mnie daleko było do 99% czy 80%.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Jest różnica i to spora :) automat nie przytrzyma pozycji z nadzieją że cena wróci, szczególnie skalpujący:p

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
green7 pisze:
jasonbourne pisze:No właśnie dlatego nie rozumiem do końca o co cały ten cyrk?
Może wg. Ciebie to jest normalne, ale mnie osobiście dziwi:
- stosowanie DD w konkursie
- zwłaszcza w kategorii nazwanej (słusznie czy nie) automaty !!

Mamy tu konkurs z założenia automatycznych strategii, tyle że praca automatów weryfikowana jest przez ludzi z DD :)
Dla mnie osobiście jest to kuriozum, a to, że ma miejsce u brokera z taką renomą dodatkowo wywołał u mnie dodatkowy :shock:
Hehe dokładnie Green :D Konkurs automatów weryfikowanych przez DD :D Duży LOL :D

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 1 minutach:

Witam.
Ink. pisze:Jest różnica i to spora :) automat nie przytrzyma pozycji z nadzieją że cena wróci, szczególnie skalpujący:p
Ink., w kwestii autotradingu musisz się jeszcze dużo podszkolić.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ