BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

green7 pisze:Granie - zwłaszcza automatem - traci sens gdy czasy egzekucji wynoszą niekiedy po 2 minuty .....
A choćby to pokazać. Na konkretnych przykładach.

Moim zdaniem, sprawa jest prosta, nikt nie będzie czekał dwie minuty na otwarcie pozycji, i po kilku, najwyżej po kilkunastu takich sytuacjach każda normalna osoba zamyka konta u brokera i otwiera gdzie indziej. Tyle że jakoś ludzie się nie skarżą na to, a już na pewno nie tym forum, wątek Bossa istnieje od dwóch lat, a takich skarg jest co najwyżej kilka.

Ale pewnie Bossa uwziął się właśnie na green7, któremu nawet się nie chce składać reklamacji (sam to pisze), ale jakoś chęci mu nie brakuje, żeby snuć skomplikowane teorie na temat tego brokera.

Ja jeszcze dodam, że po przeczytaniu tego wątku podziwiam przedstawicieli Bossa za cierpliwość w odpowiadaniu na co najmniej dziwne zarzuty. Mi by się nie chciało już po 3. stronie, biorąc pod uwagę sposób argumentacji.

Jeszcze dodam, że akurat temat jest dla mnie ważny, bo być może niedługo otworzę konto w Bossa, i to nie za 5k, tylko za "trochę" więcej, i chętnie bym poczytał jakieś sensowne opinie, przykłady opóźnień, itp. itd.

Ale jak widzę trzeba wszystko sprawdzać samemu. Po co rozmawiać konkretnie,na temat , może nawet kulturalnie, lepiej powiedzieć, że broker jest beeee, i obrzucać błotem. Do tego się ten wątek sprowadza moim zdaniem.
green7 pisze:Pomyślę nad tym czy mam czas na to ..... nic to nie zmieni a dla mnie sprawa jest ewidentna.
Dla ciebie ewidentna, dla innych niekoniecznie. Może tak przyszłość, nie tylko do ciebie, zamiast tworzyć spiskowe teorie, opisywać je godzinami na forum, chyba jednak lepiej pokazywać konkrety?

No ale właśnie, po co? Nagle jeden nie ma czasu, drugiemu się nie chce, a trzeci twierdzi, że to nic nie da. Nawet jeżeli macie rację, jakoś trudno brać was poważnie.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2011, 19:42 przez jasonbourne, łącznie zmieniany 2 razy.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Krotko mowiac: Nic nowego, heheh, ja doswiadczylem tego (oczywiscie w innej skali)z prawie rok temu jak udalo mi sie pierwszych pare pozycji wyciagnac na plus i zarobic nieco na dobrej fali Very HappyVery Happy, jakims cudem zaczely sie problemy z Order Limitami, oboznienia sie pojawily, itp.
.....No... :P

nemezzis pisze: reptile napisal:
Cytat:
zz jak to poczyta.. a dla niego milisekundy sa wazniejsze niz dla green'a to taka reklame zrobi bossie ze juz nikt tam konta nie zalozy
reptile skup się....,jeżeli masz niezależne od siebie z 15-100 instytucje które kwotują w o.3 sekundy..// dobra w sekundę....ze 100 razy//
to logiczne że nie mogą na ECN grać przeciwko klientowi.
Natomiast to że nie ma ideału i miodu na ECN ...., niestety trzeba się z tym liczyć...
Nigdzie nie ma ideału,na ECN też...,nie o to chodzi...
Najważniejsze dla nas powinno być...
aby było z 15-100 instytucje które kwotują w o.3 sekundy..// dobra w sekundę....ze 100 razy... to jest jedyna obrona dla nas....

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

jasonbourne
Nie wiem co Ci green ma pokazać. Pewnie wszystkie dane lecą do pliku txt czy podobnego. I co ma Ci pokazać jak w pliku tekstowym ma to wypisane? Przecież nikt tego nie przyjmie jako dowód więc jego zdanie musi Ci wystarczyć.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Jak to takie skomplikowane to trudno, to i tak tylko jeden przypadek.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

jasonbourne pisze:Ale pewnie Bossa uwziął się właśnie na green7, któremu nawet się nie chce składać reklamacji (sam to pisze), ale jakoś chęci mu nie brakuje, żeby snuć skomplikowane teorie na temat tego brokera
A co mi da reklamacja Twoim zdaniem ? Myślisz, że ściągną mi VD czy cokolwiek to jest z konta ? Nie żartuj ... gdyby chcieli tak zrobić, to już by to miało miejsce.
A jak pisałem nie lubię kopać się z koniem.
A teorie nie są skomplikowane, na pewno dasz radę je zrozumieć :)

Masz tu na szybko konkret:
- wykres przedstawia czasy otwarcia (w sekundach) dla transakcji: które udało się zawrzeć
- oś pionowa to czas wykonania kolejnej z transakcji. Posortowane chronologicznie - najstarsze transakcje są po lewej.

Zauważ:
- do pewnego momentu 99% czasów mieściło się poniżej 1 sekundy (2 sporadyczne wyjątki od reguły) ze średnim czasem 0.66 sekundy
- od tegoż momentu czas egzekucji kolejnych zleceń właściwie nie schodzi już poniżej 3 sekund (1 wyjątek: 2.3).
Średni czas od tej chwili wynosi 11 sekund: choć tu akurat średnią zawyżają 2 ekstrema. Jeśli przyjąć, że to wyjątki to średnia byłaby około 6-7 sekund.

Jak to jest możliwe ? Co się stało, że system transakcyjny bossy nagle realizuje transakcje w czasie dłuższym o 1000% ?

Wnioski chyba łatwo wyciągnąć prawda ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

green7 pisze:A teorie nie są skomplikowane, na pewno dasz radę je zrozumieć Smile
Oj pewnie, że tak.:)
green7 pisze:Wnioski chyba łatwo wyciągnąć prawda ?
No nie wiem, ja nie widzę nic nadzwyczajnego. Był moment, że coś się zwaliło, 60 sekund to za dużo dla każdego, ale później już prawie w normie, 5 s to już chyba nie tragedia.

Trudno mi się wypowiadać na temat działania brokera, ale powodów może być wiele. Każda platforma czasami wariuje, dziwne żeby w bossa było inaczej zdarza się.

Po raz pierwszy coś takiego ci się zdarzyło?

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Teraz pozostaje nam tylko stwierdzic, ze dowod niby niewiazacy... albo obejrzec bajke :lol:

http://www.grapheine.com/bombaytv/creat ... 3cc25.html

http://www.grapheine.com/bombaytv/desig ... 45159.html

http://www.grapheine.com/bombaytv/graph ... de7fe.html

Rzecz w tym.. ze da sie udowodnic ze broker zmienia konfiguracje..
Tylko nikt tego nie pojmie w takim sadzie :lol:
No i jak tu powiedziec... wysoki sedzio.. to jest gral.. pracowalem nad nim x lat.. testowalem x lat.. ale jest konflikt intersow.. kiedy ja zarabiam oni traca.. ale kiedy oni traca.. musza sprawic bym ja zaczal tracic bo inaczej zbankrutuja.. jesli ja wysokiemu sedziowi zaplace wiecej niz oni ja bede zarobiony oni straca.. w innym przypadku odwrotnie.. normalnie wysoki sad musi domniemywac niewinnosci a zarazem chronic mniejszych..
To dopiero bajka.. :D

Dodano po 1 minutach:
jasonbourne pisze: 5 s to już chyba nie tragedia.
w 5 sek.. to czasem edek robi 50 pips od tak.. a nieraz wystarczy 1 sek..
jasonbourne pisze: to już chyba nie tragedia.
raczej giga tragedia.. :lol:

Dodano po 1 minutach:
jasonbourne pisze:Każda platforma czasami wariuje, dziwne żeby w bossa było inaczej zdarza się.
od tak sobie ? :D

Dodano po 5 minutach:

I jeszcze dodajac..
green7 pisze:Wnioski chyba łatwo wyciągnąć prawda ?
Broker zmieniając konfigurację naraża nas na ryzyko.. jest to szczególnie istotne kiedy korzystasz z algorytmów.. a co jeśli broker postanowi trzymać Cię z 1-5 minut? .........
jasonbourne pisze:Po raz pierwszy coś takiego ci się zdarzyło?
..........wtedy wniosek jest taki, że alogrytmów w Bossafx używać nie ma sensu bo to po prostu duże ryzyko
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

reptile pisze:w 5 sek.. to czasem edek robi 50 pips od tak.. a nieraz wystarczy 1 sek..
To ja nie wiem jaki edek, bo nawet świeczki M1 rzadko mają więcej niż 20 pips, a średnia to pewnie 10 i to dla jednej minuty.

Szczerze mówiąc to się w ogóle zastanawiam czy można w ogóle zarabiać na strategii w dłuższym terminie, która pada, gdy opóźnienia sięgają chyba jednak tylko parę sekund?
reptile pisze:raczej giga tragedia.. Laughing
Jeżeli opóźnienie 5s to gigatragedia, to rzeczywiście wszyscy brokerzy są do dupy.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2011, 20:56 przez jasonbourne, łącznie zmieniany 1 raz.

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

5 sekund to norma ?
Spadłem z krzesła.
1sek to absolutny max.

Jeśli tego broker ci nie umożliwia - to albo kantuje, albo jego system transakcyjny jest g* warty.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Widzę, że mam jednak inne kryteria ocen brokerów, więc może lepiej już zamilknę.

Oczywiście, wszystkim życzę, żeby zawsze mieli natychmiastową egzekucję, ale chyba nie ma brokera, który CZASAMI nie ma kilku sekund opóźnienia.

Mi to nie przeszkadza, jak komuś przeszkadza, to albo niech szuka innego broka, albo sobie narzeka.
marekdt pisze:1sek to absolutny max.

Jeśli tego broker ci nie umożliwia - to albo kantuje, albo jego system transakcyjny jest g* warty.
Jest w ogóle taka firma na świecie?
Ostatnio zmieniony 20 paź 2011, 21:03 przez jasonbourne, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ