BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

Ink. pisze:
rzeczywistość jest taka że w firmach nie wybiera sie rozwiązania doskonałego czy dąży do jego osiągnięcia tylko do rozwiązanie pierwszego zadowalającego, dlatego nioe przejmują sie opóźnieniami 2-3 sek bo dla nich jest to granica akceptowalna :)
Dlatego takie firmy sie omija
Ostatnio zmieniony 20 paź 2011, 21:49 przez bbq, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

reptile pisze:albo obejrzec bajke
Ooo pięknie :D Będzie ostro na przyszłorocznej gali Oskarów :D
jasonbourne pisze:Jest w ogóle taka firma na świecie?
Większość. Łatwo ich poznasz bo nie oferują MT.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Ink. pisze:Nie ma rzeczy doskonałych niestety więc bossa tez ma prawo to zwiech a sugerowanie że ktoś sie zasadził żeby nam zwiesić platforme czy odciąć nas od neta to niedorzecność.
Z drugiej strony, jeżeli takie zarzuty stawia green7, jakby nie patrzył nie byle kto, to jednak warto się zainteresować.

Ale błędy systemu są nieodłączną częścią informatyki, sami programiści przyznają, że jest praktycznie niemożliwe napisać większy program bezbłędnie, założenie że w przypadku platform transakcyjnych będzie inaczej jest absurdalne.

Dobry system (nie konkursowy, bo tu są inne zasady) musi sobie radzić ze sporadycznymi opóźnieniami i tyle. No przynajmniej takimi po kilka sekund.
reptile pisze:Dla mnie to nie jest smieszne.. paltforma moze sie zwiesic.. lub caly system.. zapcha ci pamiec operacyjna i ty nie wiesz co jest grane..
Resetowac system? Platforme?
1. opcja.. strata około 3 min (rozruch, start platformy)..
2. po drugiej tracisz dane (analizy) i tez wychodzic moze nie malo.. liczmy 1min

A do tego tez sie brokerzy uciekaja.. broker potrafi router zaatakowac.. stracisz polaczenie z netem po restarcie - synchronizacja do ok 3min..
Wielkie wydarzenie. A jak jest dobry moment na grę, ale akurat jest burza za oknem i musisz wyłączyć kompa na parę godzin to co?

Broker zepsuł pogodę, żebyś nie mógł zarobić?

Takie jest życie i tyle.

P.S. Ja już wiem wszystko co chciałem wiedzieć.:)
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

bakubaq pisze:
Ink. pisze:
rzeczywistość jest taka że w firmach nie wybiera sie rozwiązania doskonałego czy dąży do jego osiągnięcia tylko do rozwiązanie pierwszego zadowalającego, dlatego nioe przejmują sie opóźnieniami 2-3 sek bo dla nich jest to granica akceptowalna :)
Zależy jak grasz, skalp pewnie że tak i to szerokim łukiem natomiast longterm może być, bo tak naprawdę broka trzeba wybrać pod sposob gry :)

podoba mi sie ta dyskusja :p

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

jasonbourne pisze:Wielkie wydarzenie. A jak jest dobry moment na grę, ale akurat jest burza i musisz wyłączyć kompa na parę godzin to co?
Mam 6 kompow,UPS,VPS,Agregat, MultiRouterSwitch... i inne bajery :mrgreen:
jasonbourne pisze:Broker zepsuł pogodę, żebyś nie mógł zarobić?
hehe... wiesz... jak bede mial pozycje z 500000000...M na JPY i tu nagle trzesienie.. to trzeba bedzie zweryfikwoac czy Rotschild nie ma gdzies jakiegos giga wibratora wcisnietego w pobliskie dna ocenów.. o takie ziemskie pluginy :mrgreen:
jasonbourne pisze:Takie jest życie i tyle.
No tak...
Ja sie zaloze ze gdbym Ci wiecej o fx popowaidal to uznalbys ze do dupy rozrywke se wybrales.. bo ciagle wierzysz ze sa jakies szanse.. nie wiedzac jakie mozliwosci ma druga strona.. i co sie tam dzieje..

I tym samym przygotowujesz sie do rynku,konkursu, ea.. i nagle strata czasu..
Nie wkurw... bys sie ? X godzin programowania.. X testowania ..

dzis 30sek jutro 130..

Lece... bo mnie tu sciagneli.. a juz wszystko jasne.. niby nic nowego.. ale wkurzyli greena
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

reptile pisze:No tak...
Ja sie zaloze ze gdbym Ci wiecej o fx popowaidal to uznalbys ze do dupy rozrywke se wybrales.. bo ciagle wierzysz ze sa jakies szanse.. nie wiedzac jakie mozliwosci ma druga strona.. i co sie tam dzieje..

I tym samym przygotowujesz sie do rynku,konkursu, ea.. i nagle strata czasu..
Nie wkurw... bys sie ? X godzin programowania.. X testowania ..

dzis 30sek jutro 130..
reptile nie twórz czarnowidztwa....
Jeżeli będziecie trzymać się tego o czym piszę od początku.... czyli w ciągi 0.3 do 1 sekundy będą kwotowania z 15-100 niezależnych dostawców płynności lub CME ... pod niezależną komisją np. CFTC to będzie w wiarę normalnie,co nie znaczy idealnie i nie będzie poślizgów...

Pozdrawiam.
to będzie w miarę normalnie
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

reptile pisze:bo ciagle wierzysz ze sa jakies szanse..
Jak twierdzisz, że nie masz szans to co tu w ogóle robisz?

Nudzi ci się?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

jasonbourne pisze:No nie wiem, ja nie widzę nic nadzwyczajnego. Był moment, że coś się zwaliło, 60 sekund to za dużo dla każdego, ale później już prawie w normie, 5 s to już chyba nie tragedia
Problem w tym, że jeśli w tym samym czasie zrobiłbym identyczne zlecenie z tego samego komputera, na innym koncie to weszło by ono w czasie normalnym. Czyli około 0.6 sekundy. Moje konto po prostu traktowane jest inaczej.
Jak już pisałem: nie dziwi mnie to ze względu na strategię jakiej używam.

Protestuję tylko przeciw stwierdzeniom, że wszyscy klienci bossafx traktowani są jednakowo. Tak nie jest.
jasonbourne pisze:który CZASAMI nie ma kilku sekund opóźnienia
Nie czasami a zawsze - od pewnego momentu (włączenia VD, DD czy cokolwiek to jest) Statystyki nie kłamią.
I nie patrz na to że wg. Ciebie 5 sekund to niewiele. Zobacz statystycznie: to około 1000% !! procent różnicy w średnim czasie egzekucji. 1000% to wg. Ciebie mało ?

A pierwszy z parametrów Virtual Dealera to opóźnienie jakie dostają użytkownicy będący pod opieką tego wynalazku .... To tak na marginesie.
Ink. pisze: No i moje spostrzeżenie green mowił że czas opoźnienia transakcji był 2 minuty a ja widze 60 sekund czyli o 30 mniej niż w regulaminie, może stąd brak reklamacji?
Cofnij i przeczytaj dokładniej. Te 2 minuty tyczyły sytuacji gdy z tego samego komputera poszły 2 zlecenia w tym samym momencie. Na moim koncie zlecenie zostało odrzucone - i to właśnie trwało 2 minuty. Na drugim koncie zlecenie weszło w zwykłym czasie czyli około 0.5 sekundy.
I nie było to jednokrotne wydarzenie ale tak rzecz miała się kilkadziesiąt razy. (Czasy były różne ale na moim koncie zawsze kilkanaście/dziesiąt razy dłuższe).

reptile pisze:Rzecz w tym.. ze da sie udowodnic ze broker zmienia konfiguracje..
Ano właśnie Reptil......
Ale coś mi się zdaje, że w tym zdaniu akurat jesteś prorokiem ....
xpep pisze:green7 czy Twoja strategia dziala na ecn? bo wydaje mi sie ze tylko w spozniajacym sie mt4 a jeszcze lepiej na demo
Ogólnie na pewno tak: bo to stara strategia wykorzystywana na giełdzie i zapewne fx nie od dziś. A czy działa w moim wykonaniu ? Nie wiem: dowiem się jak tylko w końcu uporam się z obsługą protokołu FIX.
Bo ECN w mt4 to fikcja .....
Ostatnio zmieniony 20 paź 2011, 22:31 przez green7, łącznie zmieniany 1 raz.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

Ink. pisze:
bakubaq pisze:
Ink. pisze:
Zależy jak grasz, skalp pewnie że tak i to szerokim łukiem natomiast longterm może być, bo tak naprawdę broka trzeba wybrać pod sposob gry :)

podoba mi sie ta dyskusja :p
Nie skalp, natomiast opoznienie parenascie sekund przy zamykaniu kilku pozycji to dla mnie wyjscie na zero o ile nie strata

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

green7 pisze:
Ink. pisze:uot;]
No i moje spostrzeżenie green mowił że czas opoźnienia transakcji był 2 minuty a ja widze 60 sekund czyli o 30 mniej niż w regulaminie, może stąd brak reklamacji?
Cofnij i przeczytaj dokładniej. Te 2 minuty tyczyły sytuacji gdy z tego samego komputera poszły 2 zlecenia w tym samym momencie. Na moim koncie zlecenie zostało odrzucone - i to właśnie trwało 2 minuty. dłuższe).
Napisałem posta na podstawie screenu ktory zamieściłeś a tam o 2 minutach nie ma mowy bo jestem człowiekiem z typu nie zbaczy nie uwierzy, wykresik/ rysunek to jedno a a słowo to drugie dlatego tak wiele osob jak i panowie z bossy chcieli by zobaczyć troszkę wiecej niż tylko oskarżenia.
Sprawą ewidentną jest że coś tam sie na twoim koncie działo, stawiam na DD natomiast czasem ludzi ponosi w dlatego wole dane/statystyke niż słowo:)

ODPOWIEDZ