BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
nemezzis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nemezzis »

Jako Bossa user ciekawi mnie ten watek.

Krotko mowiac: Nic nowego, heheh, ja doswiadczylem tego (oczywiscie w innej skali)z prawie rok temu jak udalo mi sie pierwszych pare pozycji wyciagnac na plus i zarobic nieco na dobrej fali :D:D, jakims cudem zaczely sie problemy z Order Limitami, oboznienia sie pojawily, itp.
Zeby bylo smieszniej wchodzilem wtedy w pozycje 1-2 razy dziennie zabojcza wielkoscia 0.1 lota, i juz tu im sie chcialo opozniac.

A bylo to zaraz po koncu lata ;),..... znaczy Ich konkursu zeszlorocznego, wtedy zalozylem ze wolne moce przerobowe DD nie moga sie marnowac i zostaly
zaangazowane do pracy. Widac w tym roku DD jedzie na maxa juz w konkursie.

I innej beczki. Cieszy mnie ze nie macie VD pluginu, super, mam rozumiec ze ta wypowiedz p. s_zadory jest prawnie wiazaca.
Dobrze mysle p. s_zadora ?

A teraz z zupelnie innej beczki ;)
DD macie i uzywacie go ? Bo jesli nie to czym sie rozni MM od ECN ?
Tylko tym ze paruje zlecenia wewnatrz a ECN nie?
Wspomnialem o tym bo jakos mam wrazenie ze Bossa to prawie ECN jest... ;)

green7 - jesli nie stosuja VD i nie maja DD to czym sie roznia od ECN ?
DD u MM chyba jest norma ? Tu nie musza sie ukrywac ze go maja i uzywaja.

reptile napisal:
zz jak to poczyta.. a dla niego milisekundy sa wazniejsze niz dla green'a to taka reklame zrobi bossie ze juz nikt tam konta nie zalozy
no ladnie, cichociemni sa wszedzie.... :))
HFT tu i tu i tu i tam i kazdy nie zadowolny ze MM nie pozwala HFT'kowac ;P
Kurka ide i ja szukac wskaznikow do HFT czas zostawic srednie. ;)
Demo obrazuje mozliwosci Twego Umyslu.
Real - poziom zakucia.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Wiele potrafię zrozumieć, ale jednej rzeczy nie rozumiem.

Jest na forum wątek o brokerze Bossa, jest wątek konkursowy, gdzie jest czas i miejsce, aby spokojnie opisywać swoje problemy z brokerem.
Tam cisza. Nikt się nie skarży od ponad roku, a tu takie problemy nagle wszyscy mają.

Na pewno warto pisać takie rzeczy, ale również warto wrzucać screeny czy jakiekolwiek inne w miarę udokumentowane problemy z brokerem.
Pada tutaj tyle fachowych informatycznych określeń, pięć IP z jednego komputera potraficie zrobić, a nie możecie jakoś nagrywać/kopiować/zrobić zrzut ekranu kiedy mają miejsce problemy w grze?

Padają tysiące oskarżeń, niektóre nawet z ubiegłego roku, a jak na razie to wszystko tylko słowa, słowa pełne emocji, krzyku i jazgotu, a praktycznie ani jednego spokojnego, rzeczowego konkretu.

Dziwne. Nie rozumiem.

A przecież wiadomo, że obraz jest lepszy niż tysiąc słów.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

nemezzis pisze: A teraz z zupelnie innej beczki ;)
DD macie i uzywacie go ? Bo jesli nie to czym sie rozni MM od ECN ?
Tylko tym ze paruje zlecenia wewnatrz a ECN nie?
Wspomnialem o tym bo jakos mam wrazenie ze Bossa to prawie ECN jest... ;)
Bossa ni ma nic wspolnego z ECN. Zaden broker z mt4 nie ma nic wspolnego z ECN. Mt4 = DD ew STP (nie jest powiedziane ze STP nie przekierowuje do innego brokera MM, tu trzeba kazdy przyklad rozwazac indywidualnie)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

jasonbourne pisze:A przecież wiadomo, że obraz jest lepszy niż tysiąc słów.
Odezwał się.. co oglądać lubi :lol:
jasonbourne pisze:Na pewno warto pisać takie rzeczy, ale również warto wrzucać screeny czy jakiekolwiek inne w miarę udokumentowane problemy z brokerem.
jak green pisze to jest jak mowi.. chlopak sie stara.. nie wymagajmy zeby do kazdej transakcji w komentarach lub dzienniku EA dopisywał dla nas ile sekund trawało zlecenie.. to nie musi byc HFT,zewnetrzene zródło.. wystarczy losowa strategia.. otwierajaa i zmaykajaca co 30sek.. ...
Ale nie ma co spekulowac.. green jest drobiazgowy i zlogował.. te feralne opóźnienia.. zbadał nawet sprawe.. zabezpieczył się testem na 2 koncie.. równie dobrze moglo by to byc ea na Twoim koncie.. moim.. i wyszło by to samo..
jasonbourne pisze:a praktycznie ani jednego spokojnego, rzeczowego konkretu.
Konkret jest 1 i ten sam.. utrudnianie zarabiajacym..
jasonbourne pisze:Nikt się nie skarży od ponad roku, a tu takie problemy nagle wszyscy mają.
Widocznie nie bylo tam wtedy nikogo z forum albo tylu osob naraz hehe..
Nagle przeciazenia? Gdyby nie opisane zdarzenia i proby mozna w to uwierzyc..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

reptile pisze:[
Widocznie nie bylo tam wtedy nikogo z forum albo tylu osob naraz hehe..
Albo kogos z taką wiedzą jaką ma green

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

nemezzis pisze:green7 - jesli nie stosuja VD i nie maja DD to czym sie roznia od ECN ?
DD u MM chyba jest norma ? Tu nie musza sie ukrywac ze go maja i uzywaja.
DD czyli Dealing Desk zapewne w jakiejś postaci mieć muszą. Bo nazwa ta jest dosyć pojemna (można pod tym pojęciem rozumieć np. obsługę telefonicznego zakładania transakcji dla rachunków GPW).

Aby było jasne: pisząc Dealing Desk mam na myśli Delaing Desk mt4. Czyli:
- my zawieramy transakcję
- u brokera siedzi osoba, która tą transakcję potwierdza. Potwierdzający widzi co chcemy otworzyć, co mamy otwarte, co się dzieje na rynku itd.
Oczywiście: takie potwierdzenie nie jest natychmiastowe.
Bo raz, że robi to człowiek (a ten może akurat mieć ważniejsze sprawy na głowie: choćby telefon od żony).
Dwa: ilość osób pracujących w DD jest ograniczona. W sytuacji gdy jednoczesnych żądań do potwierdzenia jest więcej niż osób, które się tym zajmują żądania są kolejkowane.

Czyli nasza transakcja czeka sobie aż, obsługujący potwierdzi transakcje 20 innych klientów, którym akurat w podobnej chwili zachciało się otworzyć pozycje. Siłą rzeczy to może trwać .... by nie trwało wiecznie i by kolejki nie rosły w nieskończoność to mt4 ma ograniczony czas jaki zlecenie może leżeć w kolejce. Po tym czasie - o ile się nie mylę domyślnie 3 minutach - zlecenie wypada z kolejki, operator ma mniej roboty, a my requota.

I tak to właśnie działa ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

reptile pisze:jak green pisze to jest jak mowi..
Szkoda, że nawet na wyraźną prośbę Bossa green7 nie pokazał żadnych konkretów. Ale cóż, pewnie tajemnica.

Lepiej i łatwiej snuć sobie teorie "jak to jest".
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

jasonbourne pisze:Szkoda, że nawet na wyraźną prośbę Bossa green7 nie pokazał żadnych konkretów. Ale cóż, pewnie tajemnica.
Szkoda że nawet na wyraźną prośbę dużej ilości użytkowników tego forum i klientów Bossy, nie odpowiedziała ona na dość kluczowe dla warunków handlu i uczestnictwa w konkursie pytania. Nie wspominając już o pokazaniu konkretów, o które w wyraźnie prosił Green, jak np. nazwę grupy w której jego konto było w zeszły piątek a w jakiej w poniedziałek.

Co byś chciał, żeby Green pokazał konkretnie? Nazwij to i wskaż mi miejsce gdzie wyraźnie Bossa wskazała o co konkretnie im chodzi. Nie zasłaniaj się nieznajomością technologii bo do technologii cała ta dyskusja się sprowadza.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

jasonbourne pisze:Szkoda, że nawet na wyraźną prośbę Bossa green7 nie pokazał żadnych konkretów. Ale cóż, pewnie tajemnica.
Jakbys stracil z 3 lub wiecej lat by odkryc ze jestes robiony w wala w czasie miliskeund i nizej..
To tez bys olał taka prosbe, bo jak juz napisal.. to nic nie zmieni.. 100 czy 200 transakcji nie weszlo.. i oni ich mu nie zwrócą.. i tu nie chodzi o ryzyko.. ze taki jest rynek specyfika.. bo to oni ja/go tworza.. nastepne dni nie beda inne.. i tylko nadzwyczjna determinacja i wieksza przewaga pozwoli mu sie utrzymac na rynku z dobrym zwrotem..
jasonbourne pisze:Lepiej i łatwiej snuć sobie teorie "jak to jest".
To nie teoria lecz praktyka :wink:

Pomysl, ze przegrywa automat.. jakie szanse ma czlowiek..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Lepiej i łatwiej snuć sobie teorie "jak to jest".
A jakie konkrety byś chciał zobaczyć ?

Coby to jakoś sensownie i obrobić musiałbym napisać narzędzie do sparsowania logów - wtedy można by np. pokazać jak zmieniły się czasy egzekucji.
Pomyślę nad tym czy mam czas na to ..... nic to nie zmieni a dla mnie sprawa jest ewidentna.
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ