BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

zz pisze:
Ink. pisze:natomiast na średnim okresie albo longtermie raczej takich zagrywek nie ma po co robić
Właśnie problem..// moje doświadczenia // są przeciwne,może tak robić i robi.
Jeżeli masz skuteczność w granicach 60-65 % to jesteś ugotowany.

Pozdrawiam.
I takie zachowanie broka jest niedopuszczalnie, bo jeśli widze tylko opinie że utrudniają skalpera to niech sobie robią, lda mnie to jest nawet logiczne, tracą na tym i żeby nikt nikogo z pracy nie zwolnił za nie rentownośc to kombinują :)

Ale stosowanie takich zagrywek na longtermie, chociaż czy ja wiem czy rekwot nawet o 5 pipsów gdzie gramy o 100 ma znaczenie, albo minuta opóźnienia jak gramy na D1, czy nawet H1 ?;p

Znaczy znaczenie na pewno ma bo tracimy na tym pare pipsów czyli pieniądze ale raczej nie ma wpływu czy sie trejd uda czy nie

Tylko apel z mojej strony żeby nie utrudniać nie rzucać kłód pod nogi robiąc antyreklame tylko jeśli sie coś nie podoba regulamin i zakaz takich czy owakich praktyk.
W najgorszym wypadku mozna dać zapis w regulaminie że nie zgodne z nim jest wygrywanie :p

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Temat przenoszę do ogólnych. Tak ważne info nie może zginąć. Później powywalam posty bez większego znaczenia dla całości.

rum
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rum »

Ink. pisze:Znaczy znaczenie na pewno ma bo tracimy na tym pare pipsów czyli pieniądze ale raczej nie ma wpływu czy sie trejd uda czy nie

Praktycznie może masz tu racje ale policz sobie: jeżeli każdego przeciętnie kroją dodatkowo na 0,5 pips przy kazdej transakcji, rocznie takich transakcji jeden trader robi średnio min 500 to masz minimum 250 pips na głowę. jeżeli masz 1000 klientów to robi się dodatkowo 250000 pips. Jeżeli wartość pipsa dajmy na to średnio wynosi 6,4pln (co jest śmiesznie mało) to ile brok dodatkowo ma na koncie ? :D
Myślę, że te wartości które tutaj użyłem jako przykład w rzeczywistości są dużo większe

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

rum pisze:
Ink. pisze:Znaczy znaczenie na pewno ma bo tracimy na tym pare pipsów czyli pieniądze ale raczej nie ma wpływu czy sie trejd uda czy nie

Praktycznie może masz tu racje ale policz sobie: jeżeli każdego przeciętnie kroją dodatkowo na 0,5 pips przy kazdej transakcji, rocznie takich transakcji jeden trader robi średnio min 500 to masz minimum 250 pips na głowę. jeżeli masz 1000 klientów to robi się dodatkowo 250000 pips. Jeżeli wartość pipsa dajmy na to średnio wynosi 6,4pln (co jest śmiesznie mało) to ile brok dodatkowo ma na koncie ? :D
Myślę, że te wartości które tutaj użyłem jako przykład w rzeczywistości są dużo większe
i z tego wlaśnie żyją brokerzy MM, a przynajmniej powinni żyć czyli ze spreadu a nie z świadomego granie przeciwko klientowi, a rekwot hmm czasem mi sie zdarza ale tylko jak cena zapindala i to rozumiem jako rzecz naturalną :)

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Witam,
Odnosząc się do pojawiających się tu zarzutów o stosowanie m.in. Virtual Dealera, stanowczo jeszcze raz oświadczam w imieniu DM BOŚ, że BOSSAFX nie stosowała, nie stosuje i nie będzie stosować żadnego oprogramowania czy innych narzędzi służących do opóźniania transakcji Klientów. Jednocześnie zapewniam, że dokładamy wielu starań i ponosimy znaczne nakłady na to, aby wszyscy Klienci mieli dostęp do jednakowych warunków handlu, rozumianego także jako działanie przez Klientów na rachunkach zgodne z postanowieniami Regulaminu OTC i konkursowego.
W związku z zarzutem, który się pojawił, dokonaliśmy szczegółowej analizy zawieranych u nas transakcji i nie wykazała ona aby w tym samym czasie składane były systematycznie z różnych kont podobne zlecenia różniące się czasem realizacji. Nieprawdą jest także iż istnieje możność zawarcia transakcji na tym samym systemie transakcyjnym, na dwóch różnych rachunkach, z tego samego komputera posiadających jednak różne adresy IP – co insynuował green7 w poprzednich postach. Jest to po prostu technicznie wykluczone.
prawnik pisze:Zgodnie z polskim prawem organizując jakikolwiek konurs musicie zagwarantować równe prawa i zasady poszczególnym graczom.
Chciałbym potwierdzić że zdecydowanie zdajemy sobie z tego sprawę, ale równość szans i zasad wobec wszystkich Klientów nie wynika u nas tylko i wyłącznie z zewnętrznych wymogów prawa. Dlatego m.in. Konkurs BOSSAFX odbywa się na rzeczywistym rynku (nasza świadoma decyzja), do którego każdy uczestnik ma dokładnie taki sam dostęp na takich samych prawach. Zachowaniu równości służą także zapisy regulaminów, których łamaniu BOSSAFX ma obowiązek zapobiegać. To obowiązek wobec wszystkich Naszych Klientów, a w tym konkretnym przypadku dodatkowo także Uczestników Konkursu.
green7 pisze:Któreż to warunki regulaminu niby złamałem ? Sugeruje Pan o punkcie mówiącym o korzystaniu z zewnętrznych źródeł danych ?
A to tak: przyznaję. Ten punkt jest tak absurdalny, że można pod niego podciągnąć wszystko. Więc mogłem go złamać. Ot: np. moja strategia korzysta z zapisanego na dysku kalendarza (forex factory) zdarzeń ekonomicznych celem wyłączenia się na te okazje. Złamałem regulamin czy nie ? Liczę na odpowiedź.
Rozumiem, że tego typu oświadczenie będące dowodem lekceważenia zapisów Regulaminu OTC składa Pan tylko i wyłącznie mając świadomość – przynajmniej formalnej – anonimowości na forum. Ani my, ani Uczestnicy Konkursu przystępujący do niego i akceptujący zasady rywalizacji nie daliśmy prawa do nie przestrzegania postanowień regulaminu tylko dlatego iż wydały się Panu
green7 pisze: absurdalne .
Jeszcze raz chciałbym podkreślić, że pojedyncza transakcja, której czas potwierdzenia był dłuższy niż regulaminowy a o której tutaj była mowa, stanowi podstawę do złożenia reklamacji. A wszystkie zasadne reklamacje zawsze rozstrzygaliśmy pozytywnie. Tak byłoby również w tym przypadku.
Na koniec chciałbym podkreślić że jesteśmy gotowi do dalszej, merytorycznej dyskusji na ten temat w relacji DM – Klient. Nie mamy niestety możliwości formalnego odniesienia się publicznie do danych i informacji o naszych Klientach i ich transakcjach na forum. Robiąc to, narazilibyśmy się na skierowanie pod naszym adresem, tym razem już uzasadnionych zarzutów, o nie dochowanie tajemnicy zawodowej maklera – i tym samym złamanie prawa.
Natomiast green7, jako nasz Klient (jak sam twierdzi), a jednocześnie właściciel i dysponent tych informacji, jak najbardziej może przedstawić tu dane swojego konta, popierające rzekomo własne hipotezy. O co zresztą był przez kilku użytkowników forum publicznie proszony.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

s_zadora pisze:Nieprawdą jest także iż istnieje możność zawarcia transakcji na tym samym systemie transakcyjnym, na dwóch różnych rachunkach, z tego samego komputera posiadających jednak różne adresy IP – co insynuował green7 w poprzednich postach. Jest to po prostu technicznie wykluczone.
To akurat jest możliwe.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Pewnie, że możliwe. Sam mam trzy różne łącza internetowe podłączone do jednego komputera a potem wiązka na inne.
A co sporu z brokerem to logi i podany tam czas oczekiwania na kilku zleceniach wystarczy, żeby dowieść opóźnień w egzekucji.

sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

Szwajcar pisze:Pewnie, że możliwe. Sam mam trzy różne łącza internetowe podłączone do jednego komputera a potem wiązka na inne.
A co sporu z brokerem to logi i podany tam czas oczekiwania na kilku zleceniach wystarczy, żeby dowieść opóźnień w egzekucji.
może chodzi mu bardziej o adres mac, ale to też da się obejść :)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Oooo... ale cyrk ...
Handel algorytmiczny stworzony przez Klienta nie może wykorzystywać zewnętrznych źródeł danych.
To jest klauzula niedozwolona.. i jeśli koszt jaki Green ponosi lub nie (subskrypcji) z korzystania.. zew. danych.. nie może go nijak dyskwalifikować..
HFT to dziś standard.. i tego typu praktyka jest naturalna ..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

green7 pisze:póki na moim koncie działa plugin VD

Cos sie tak uparl na ten VD? :)

Chyba z 3 razy juz kategorycznie zaprzeczyli wiec ja tam im wierze. Jak dla mnie to wzieli Cie pewnie na dealing desk. Efekt podobny ale tego im juz nikt nie zabroni (ale i tak sie pewnie nie przyznaja :twisted:

Jak dla mnie to zwykly broker MM z mt4, wiec takie praktyki BEDA! Po to srodowisko rozprapogowalo ta ulomna platforme zeby moc skutecznie odpedzac zarabiajacych i zapraszac leszczy.

Dziwi mnie tylko ze praktykuja to na rachunkach konkursowych, gdzie przeciez gra toczy sie o groszowe sprawy, a naglosnienie tego moze sie bardzo negatywnie odbic.

Ale tego rabanu o dyskryminacje automatow tez nie rozumiem :P Bossa robi konkurs i moze stawiac warunki jakie tylko chce. Nikt nie kaze brac udzialu 8)

ODPOWIEDZ