BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

prawnik pisze:Coś Panowie Zadora i Skiba ucichli.
Daj se siana jest po 21. Nikt o tej porze nie pracuje - no prawie nikt.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

Tig3r pisze:
prawnik pisze:Coś Panowie Zadora i Skiba ucichli.
Daj se siana jest po 21. Nikt o tej porze nie pracuje - no prawie nikt.

Masz rację ale zagwozdke mają. Okazuje się, że konkursik to tylko taka ściema by przyciągną jak najwięcej nieświadomych graczy, którzy stana sie dawcami kapitału.

Chociaż juz sama konstrukcja regulaminu narusza co nieco. Skoro w dziale automatów mogą grac równiez manualne to czemu w dziale manualów nie moga grac automaty? Jest to nierówne traktowanie uczestników gry. A różnica w nagrodzie głónwnej jest spora. :wink:

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

prawnik pisze:. Okazuje się, że konkursik to tylko taka ściema by przyciągną jak najwięcej nieświadomych graczy, którzy stana sie dawcami kapitału.
A czego się spodziewałeś że to akcja charytatywna?
prawnik pisze:Skoro w dziale automatów mogą grac równiez manualne to czemu w dziale manualów nie moga grac automaty?
Sam się temu dziwie i uważam że nie jest to normalnie ale jak ktoś coś organizuje to może sobie ustalać reguły wedle własnego uznania - najwyżej ktoś uzna że to nie dla niego. I tyle.
Na świecie nie ma, nie było i nigdy nie będzie równego traktowania. Na szczęście jeszcze mamy wolny wybór i można z czegoś korzystać albo i nie.
prawnik pisze:Chociaż juz sama konstrukcja regulaminu narusza co nieco.
Nie ma regulaminów doskonałych a najgorsze to takie które podają parametry których nie da się skwantyfikować.

Ja tylko mam nadzieję że odpowiedni ludzie wyciągną wnioski na przyszłość..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
ziomekz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziomekz »

matka pisze:
green7 pisze:Nie. Ale chyba nie chce Pan powiedzieć, że gdybym to robił mielibyście prawo stosowania na moim koncie Virtual Dealera bądź innych wynalazków ?
Proszę mnie poprawić jeśli się: w wypadku łamania regulaminu macie prawo odstąpić od transakcji w ciągu 24 godzin. Przez tydzień handlu nie otrzymałem od Was takowego zgłoszenia. W zamian za to moim kontem "zaopiekował się" VD.
Który punkt Waszego regulaminu mówi o tym, że macie prawo traktować mnie inaczej niż innych klientów i opóźniać moje transakcje ?
To jest kluczowe pytanie i jak do tej pory nikt na nie nie odpowiedział.
Proponuję wstrzymać się w temacie i poczekać na jednoznaczną odpowiedź m_skiba[bossafx.pl] na powyższe pytanie (powtarzam żeby nie umknęło).
Jaki jest sens organizowania zawodów czy konkursu, skoro uczestników nie traktuje się równo i poważnie.
Myślenie w kategoriach: jak komuś za dobrze idzie w trakcie konkursu, a nie łamie regulaminu to zmienimy mu warunki handlu na gorsze... - jest żenadą.
Cała ta sytuacja zaczyna przypominać konkurs Tele-SMSowy z TV gdzie uczestnicy wysyłają SMSy po 7 zł a nagroda i tak trafia do z góry wytypowanej osoby.
W takim przypadku jaką gwarancję mają uczestnicy, że ranking bossa nie jest manipulowany ? (skoro green spadł z 3 miejsca a prosperował na pierwsze miejsce) ?

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

Cholera, panowie ten konkurs spadł mi ... z nieba...?
Dzięki rybako za opinię.

Miałem brać udział - nie wziąłem... Miałem otworzyć rachuneczek na 50kpln w Bossie ze względu na kilka fajnych kontraktów... ale już widzę co się dzieje...
Sorry, że tak wyszło z BOŚ i tylko współczuć green.

Bossa ~ Xtb = zwykła polska chora rzeczywistość...

Na szczęście mam brokera, który nie rekwotuje, który nie gra przeciwko mnie, który nie ma opóźnień, który nie rozszerza spreadu na danych poza rynkowym, który ma dostawców płynności z pierwszej półki i z którym można wszystko załatwić...

Jak za 1,5 miesiąca wejdzie do Polski... to chętnie polecę go każdej napotkanej osobie... z bossa, xtb, am... i innych ehh żenada...

W moich oczach wasz rating AA+ został obniżony do poziomu śmieciowego...
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

marekdt pisze:Na szczęście mam brokera, który nie rekwotuje, który nie gra przeciwko mnie, który nie ma opóźnień, który nie rozszerza spreadu na danych poza rynkowym, który ma dostawców płynności z pierwszej półki i z którym można wszystko załatwić...

Jak za 1,5 miesiąca wejdzie do Polski...
Podaj nazwę o kim myślisz?.
Oby jak najszybciej...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

rum
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rum »

Nie jestem wielkim "wyjadaczem" Forex ale to co Green tutaj wprost !!! napisał nt Bossa chyba jest chyba faktem i prawdą (u innych MM zresztą też) i wątpię żeby gdzieś były pozytywne wyjątki.
Moje doświadczenia z Bossa są take (pewnie jak innych), że jak traciłem kasę to było super i wszystko działało OK szybko i ekspresowo. W momencie jak regularnie (zaznaczam regularnie) zarabiam to już tak nie jest. Zlecenia otwierane za pomocą Visual Order (VO) mają opóźnienia, zdarza się że VO nie działa przy zamykaniu/otwieraniu pozycji w dziwnych momentach spread się powiększa np z 1,8 do 5 pips(ostatnio np wtorek 18-11-2011 ok godz 22:10), poślizgi to oczywista oczywistość :lol: czasami nie można przesunąć SL za pomocą VO itd..
Dlaczego tego nie było jak traciłem :?:
Dla jasności: nie skalpuje więc daję radę, nie biorę udziału w konkursie
Green :564: szacun za wiedzę jaką posiadasz
panowie z Bossy :584:

Pozdrawiam wszystkich

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

Panowie z BOSSAFX gdzie jesteście? Czyzby na konsultacjach z prawnikiem? Pewnie teraz was łaja za to, że wjechaliście w ślepa uliczke, gdzie w świetle reflektorów widać, że nie wszystkie wasze praktyki sa legalne. Zgodnie z polskim prawem organizując jakikolwiekkonurs musicie zagwarantować równe prawa i zasady poszczególnym graczom.

Pamiętajcie równiez o tym, ze regulaminy konkursów to nie swięte krowy i tez musza byc zgodne z normami polskiego prawa. Nie tak dawno przekonała sie o tym jedna z telewizji oraz jedna z loterii telefoncznych.

A wystarczyło zrobic zapis (zgodny z prawem), że w konkursie nie mozna skalpować i okreslic dokładnie co rozumiecie pod tym pojeciem. Np. wszystkie transakcje poniżej 5-10 sekund. :wink:

Staś Pytalski
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Staś Pytalski »

Tig3r pisze:
s_zadora pisze:PS. Czy mogę prosić Tig3r o przesunięcie tej dyskusji do wątku konkursowego BOSSAFX 2011? Niedługo długością (ale chyba także zawartością merytoryczną) może dorównać tamtemu wątkowi....
Nie ma takiej możliwości. Proszę kontynuować/odpowiadać w wątku który już istnieje, ten zniknie jak przestanie być potrzebny - ktoś go stworzył aby luźno pogadać.
Moze jednak warto by bylo gdzies ten watek dokleic, zeby w/w tresci nie znikly bezpowrotnie po 3 dniach bez aktywnosci...?

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

to green7 może wystapic z odszkodowaniem, plus pare innych osob w pozwie zbiorowym, czy dobrze rozumuję?

Dodano po 1 minutach:
Staś Pytalski pisze:
Tig3r pisze:
s_zadora pisze:PS. Czy mogę prosić Tig3r o przesunięcie tej dyskusji do wątku konkursowego BOSSAFX 2011? Niedługo długością (ale chyba także zawartością merytoryczną) może dorównać tamtemu wątkowi....
Nie ma takiej możliwości. Proszę kontynuować/odpowiadać w wątku który już istnieje, ten zniknie jak przestanie być potrzebny - ktoś go stworzył aby luźno pogadać.
Moze jednak warto by bylo gdzies ten watek dokleic, zeby w/w tresci nie znikly bezpowrotnie po 3 dniach bez aktywnosci...?

w watku bossafx

Dodano po 37 sekundach:

chyba ze dojda do ugody za 20k frankow
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

ODPOWIEDZ