Odnosząc się do pojawiających się tu zarzutów o stosowanie m.in. Virtual Dealera, stanowczo jeszcze raz oświadczam w imieniu DM BOŚ, że BOSSAFX nie stosowała, nie stosuje i nie będzie stosować żadnego oprogramowania czy innych narzędzi służących do opóźniania transakcji Klientów.
No to już jest coś. Czyli jak rozumiem moje transakcje kierowane są w takim razie do Dealing Desku ? Bo jak inaczej wytłumaczyć fakty opóźnień transakcji ?
Czekam na deklarację, że takowego też nie posiadacie.
s_zadora pisze:W związku z zarzutem, który się pojawił, dokonaliśmy szczegółowej analizy zawieranych u nas transakcji i nie wykazała ona aby w tym samym czasie składane były systematycznie z różnych kont podobne zlecenia różniące się czasem realizacji
Kiepska ta analiza ...
s_zadora pisze:Nieprawdą jest także iż istnieje możność zawarcia transakcji na tym samym systemie transakcyjnym, na dwóch różnych rachunkach, z tego samego komputera posiadających jednak różne adresy IP – co insynuował green7 w poprzednich postach. Jest to po prostu technicznie wykluczone.
Zgadza się. Jest nieprawdą. To co pisze Pan tu i powyżej. Nic też nie insynuowałem - ale tylko podawałem fakty.
A co do szczegółów: technicznie nie jest to ŻADEN problem. Wystarczy na komputerze odpalić 2 terminale, każdy dla osobnego rachunku.
Zapewne wg. Pana wiedzy, oba terminale będą wtedy używać domyślnego adresu IP prawda? Otóż nie, niekoniecznie. W sieci znajdzie Pan sporo programów umożliwiających "przywiązanie" danego programu do danego adresu IP. Każdy z terminali może działać więc na innym adresie IP, i pod innym IP będzie widziany przez Wasz system transakcyjny.
I proszę mi tu nie próbować tłumaczyć, że różne adresy IP to różne trasy routingu co wpłynie na realizację zleceń. Trasy są dokładnie takie same (co zresztą sprawdzałem).
Dodam jeszcze, że te 2 adresy IP mogą należeć do tej samej podsieci (czyli różnić się tylko cyferką na końcu).
s_zadora pisze:green7 napisał:
Któreż to warunki regulaminu niby złamałem ? Sugeruje Pan o punkcie mówiącym o korzystaniu z zewnętrznych źródeł danych ?
A to tak: przyznaję. Ten punkt jest tak absurdalny, że można pod niego podciągnąć wszystko. Więc mogłem go złamać. Ot: np. moja strategia korzysta z zapisanego na dysku kalendarza (forex factory) zdarzeń ekonomicznych celem wyłączenia się na te okazje. Złamałem regulamin czy nie ? Liczę na odpowiedź.
Rozumiem, że tego typu oświadczenie będące dowodem lekceważenia zapisów Regulaminu OTC składa Pan tylko i wyłącznie mając świadomość – przynajmniej formalnej – anonimowości na forum. Ani my, ani Uczestnicy Konkursu przystępujący do niego i akceptujący zasady rywalizacji nie daliśmy prawa do nie przestrzegania postanowień regulaminu tylko dlatego iż wydały się Panu
Po pierwsze mam świadomość, że nie jestem anonimowy - dokładnie wiecie o kogo chodzi prawda ?
Po drugie tak: lekceważę ten punkt regulaminu bo jest on NONSENSOWNY i ABSURDALNY.
Otóż w regulaminie piszecie:
Handel algorytmiczny stworzony przez Klienta nie może wykorzystywać zewnętrznych źródeł danych
To ja pytam: co to są źródła danych ? W którym miejscu regulaminu to definiujecie? Zewnętrzne w stosunku do czego ?
I dlaczego nie odpowiedział Pan na moje pytanie: czy mogę korzystać z zapisanego na dysku kalendarza zdarzeń ekonomicznych ?
Mogę czy nie mogę? Łamię tu regulamin czy nie ?
Po raz drugi domagam się odpowiedzi na to pytanie.
A nie udziela jej Pan bo przecież zdaje sobie sprawę, że według Waszego regulaminu musiałby Pan powiedzieć: NIE.
Co każdy użytkownik forum uzna właśnie za ABSURDALNE.
s_zadora pisze:Jeszcze raz chciałbym podkreślić, że pojedyncza transakcja, której czas potwierdzenia był dłuższy niż regulaminowy a o której tutaj była mowa, stanowi podstawę do złożenia reklamacji. A wszystkie zasadne reklamacje zawsze rozstrzygaliśmy pozytywnie. Tak byłoby również w tym przypadku.
Tak z ciekawości: jak Pan wyobraża sobie pozytywne rozpatrzenie NIEZAWARCIA transakcji ?
Przykładowo chcę kupić 1 lot EURUSD, składam zlecenie Wasz system odrzuca je po 2 minutach - więc mam podstawę do reklamacji.
Reklamuję ten fakt - dajmy na to 10 godzin później. I co dalej w wypadku pozytywnego rozpatrzenia reklamacji ? Otwieracie mi takową pozycję ?
Nie bardzo to sobie wyobrażam ....
s_zadora pisze:Na koniec chciałbym podkreślić że jesteśmy gotowi do dalszej, merytorycznej dyskusji na ten temat w relacji DM – Klient
No i za to można Was pochwalić.
s_zadora pisze:Natomiast green7, jako nasz Klient (jak sam twierdzi), a
Zaraz zaraz ... czy ja dobrze rozumiem .... Sugeruje Pan, że nie ma pan pewności czy jestem Waszym klientem ???
Podsumowując wg Pana:
- Wasza analiza nie wykazała, że były transakcje wykonywane w tym samym momencie na 2 kontach z różnymi czasami wykonania
- technicznie wg. Was jest to niewykonalne
- nie ma pewności, że w ogóle jestem Waszym klientem.
No to według Pana argumentów logiczny wniosek jest taki:
albo mi się przyśniło, albo jestem agentem konkurencji
Kiepska linia obrony. I nadal jak ognia unika Pan odpowiedzi na podstawowe pytania, postawione wyżej, a powtórzone przez kolegów więc nie będę się powtarzał ....
I przypomnę jeszcze, że sprawa nie dotyczyła jednego zlecenia.
Stosunek zleceń na tych rachunkach miał się mniej więcej jak 1:10 (taki zauważałem przez dłuższy okres).
Finalnie na rachunku "opóźnionym" system zawarł 4 transakcje, na rachunku "zwykłym" 36 (piszę z pamięci, ale raczej się nie mylę)