Jakiś tam system mam, niestety mamy tu pat bo ani ja tobie nie udowodnię że ea da rady zerobić szybciej niż opanować emocje w trejdingu live ani ty mi nie udowodnisz ze ea zajmuje więcej czasu:pCoVal pisze:tia... mysle, ze nigdy nie probowales stworzyc zadnego systemu. Pewnie nawet manualnego. Wiedzialbys, ze to sa godziny, dnie i noce poswiecone na wymyslanie, kodowanie, testowanie, poprawianie, ponowne testowanie, zmienianie, dopisywanie, upraszczanie, zmienianie koncepcji, kodowanie, testowanie... itd. az do bolu.Ink. pisze:
Dlaczego jedna jest bardziej nagradzana niż druga?
Moim zdaniem bossa docenia graczy ręcznych za wysiłek i czas spędzony przed wykresami, osoby grający tylko manula będą musieli spędzać kilka godzin przed wykresem dziennie aby znaleść sie w czołówce i właśnie ten czas poświęcony jest wiecej wart niż 2 minuty przed monitorem aby włączyć automat,
i ktos kto najprawdopodobniej nie ma o tym zielonego pojecia pisze, ze nalezy premiowac robotki reczne (bo duzo czasu zajmuja) a tworce maszyny do szycia potraktowac z pogarda.
Patrzac tak na swiat - siedzielibysmy jeszcze wciaz w jaskiniach i jedli surowe mieso.
Ktos tu kiedys mial w stopce napisane, ze gdyby pracowitosc byla najwazniejsza, to najbogatsi byliby niewolnicy. (autora przepraszam za swobodna interpretacje) .
Wiec prosze - nie wypowiadaj sie juz wiecej na temat ilosci pracy wlozonej w stworzenie systemu vs. calodzienne wpatrywanie sie w wykres w oczekiwaniu na okazje.
Wiec ja również prosze - nie wypowiadaj sie juz wiecej na temat ktorego nie idzie ogarnąć w żaden sposób

I nie ilośc włożonej pracy vs wpatrywanie sie w wykres tylko szlifowanie ea vs szlifowanie strategii

A co do wpatrywanie sie za okazjami to wystarczy ustawić alarm

pare przykładówCoVal pisze:20k to sa pieniadze, na ktore trzeba pare miesiecy popracowac w biurze. Wciaz jednak jest to ochlap w porownaniu z nagroda glowna. I to jest fakt.Ink. pisze: i podaj argument dlaczego 20k franków to ochłap?, załóż sobie że na głównym konkursie też dadzą 20k i sytacja sie zmienia? z moje go punktu widzenia nie, dziwna polska mentalność, nie patrzysz ile możesz zgarnąć dla siebie tylko patrzysz ile może zgarnąć ktos inny...
Nie chodzi mi tu o zazdrosc - ze ktos moze wygrac wiecej - chodzi mi tu o nierowne traktowanie klientow w konkursie - i co byc moze przeklada sie na pozniejsze traktowanie klientow handlujacych juz w warunkach niekonkursowych... . ale jak pisalem wczesniej (jak widac powtarzam sie tez - jak ty): nikt nikogo nie zmusza do udzialu w konkursie - a BossaFX na pewno przeboleje brak w szeregach swoich klientow kilku zwolennikow handlu automatycznego.
lokata na 100k 5% rocznie
lokata w tym samym banku na 10k 3,75%
Dlaczego biedniejszy klient traktowany jest nie równo?
usługa TV
Pakiet minimalny mały gratis
pakiet maksymalny duży gratis, a czasami nawet bardzo duży
Dlaczego klient z małymi potrzebami traktowany jest nie równo?
inne usługi np tel
nowy klient, ciekawe promocje, duże gratisy
obecny klient słabe promocje słabe gratisy
kredyt
klient z dużymi zarobkami mniejsze oprocentowanie
klient z małymi zarobkami duże oprocentowanie
dlaczego?
Niestety nie chodzi o to dlaczego bo to jest jasne, firmie bardziej zależy na danym typie klienta, a my jako klient nie porównujemy się do innych klientów i ich ofert tylko rozpatrujemy to co mamy przed sobą ewentualnie szukamy tego w innej firmie, może da coś więcej i to podpowiada nam logika, natomiast ten przykład jes o tyle nieracjonalny ponieważ zakłada:
Stefan rozdaje pieniądze dla Jana 1000 zł, Jan bierze z uśmiechem

Nie wiem jak prościej to wytłumaczyć

Edytuje ten post chyba z milion razy dodając coś nowego ale nie moge sie powstrzymać, Tutaj zaprzeczasz sam sobie !!!CoVal pisze:
tia... mysle, ze nigdy nie probowales stworzyc zadnego systemu Wiedzialbys, ze to sa godziny, dnie i noce poswiecone na wymyslanie, kodowanie, testowanie, poprawianie, ponowne testowanie, zmienianie, dopisywanie, upraszczanie, zmienianie koncepcji, kodowanie, testowanie... itd. az do bolu.
Ktos tu kiedys mial w stopce napisane, ze gdyby pracowitosc byla najwazniejsza, to najbogatsi byliby niewolnicy. (autora przepraszam za swobodna interpretacje) .