BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

CoVal pisze:
Ink. pisze:
Dlaczego jedna jest bardziej nagradzana niż druga?
Moim zdaniem bossa docenia graczy ręcznych za wysiłek i czas spędzony przed wykresami, osoby grający tylko manula będą musieli spędzać kilka godzin przed wykresem dziennie aby znaleść sie w czołówce i właśnie ten czas poświęcony jest wiecej wart niż 2 minuty przed monitorem aby włączyć automat,
tia... mysle, ze nigdy nie probowales stworzyc zadnego systemu. Pewnie nawet manualnego. Wiedzialbys, ze to sa godziny, dnie i noce poswiecone na wymyslanie, kodowanie, testowanie, poprawianie, ponowne testowanie, zmienianie, dopisywanie, upraszczanie, zmienianie koncepcji, kodowanie, testowanie... itd. az do bolu.

i ktos kto najprawdopodobniej nie ma o tym zielonego pojecia pisze, ze nalezy premiowac robotki reczne (bo duzo czasu zajmuja) a tworce maszyny do szycia potraktowac z pogarda.
Patrzac tak na swiat - siedzielibysmy jeszcze wciaz w jaskiniach i jedli surowe mieso.
Ktos tu kiedys mial w stopce napisane, ze gdyby pracowitosc byla najwazniejsza, to najbogatsi byliby niewolnicy. (autora przepraszam za swobodna interpretacje) .
Wiec prosze - nie wypowiadaj sie juz wiecej na temat ilosci pracy wlozonej w stworzenie systemu vs. calodzienne wpatrywanie sie w wykres w oczekiwaniu na okazje.
Jakiś tam system mam, niestety mamy tu pat bo ani ja tobie nie udowodnię że ea da rady zerobić szybciej niż opanować emocje w trejdingu live ani ty mi nie udowodnisz ze ea zajmuje więcej czasu:p

Wiec ja również prosze - nie wypowiadaj sie juz wiecej na temat ktorego nie idzie ogarnąć w żaden sposób :) ja wypowiadałem sie na ten temat bo traktujesz sie troszkę jak cud natury b++ , rozumiem że twój czas przy tworzeniu ea był cenny ale żeby wybrzydzać aż w takim stopniu to lekka przesada.

I nie ilośc włożonej pracy vs wpatrywanie sie w wykres tylko szlifowanie ea vs szlifowanie strategii ;)

A co do wpatrywanie sie za okazjami to wystarczy ustawić alarm :p

CoVal pisze:
Ink. pisze: i podaj argument dlaczego 20k franków to ochłap?, załóż sobie że na głównym konkursie też dadzą 20k i sytacja sie zmienia? z moje go punktu widzenia nie, dziwna polska mentalność, nie patrzysz ile możesz zgarnąć dla siebie tylko patrzysz ile może zgarnąć ktos inny...
20k to sa pieniadze, na ktore trzeba pare miesiecy popracowac w biurze. Wciaz jednak jest to ochlap w porownaniu z nagroda glowna. I to jest fakt.
Nie chodzi mi tu o zazdrosc - ze ktos moze wygrac wiecej - chodzi mi tu o nierowne traktowanie klientow w konkursie - i co byc moze przeklada sie na pozniejsze traktowanie klientow handlujacych juz w warunkach niekonkursowych... . ale jak pisalem wczesniej (jak widac powtarzam sie tez - jak ty): nikt nikogo nie zmusza do udzialu w konkursie - a BossaFX na pewno przeboleje brak w szeregach swoich klientow kilku zwolennikow handlu automatycznego.
pare przykładów

lokata na 100k 5% rocznie
lokata w tym samym banku na 10k 3,75%

Dlaczego biedniejszy klient traktowany jest nie równo?

usługa TV

Pakiet minimalny mały gratis
pakiet maksymalny duży gratis, a czasami nawet bardzo duży

Dlaczego klient z małymi potrzebami traktowany jest nie równo?

inne usługi np tel

nowy klient, ciekawe promocje, duże gratisy
obecny klient słabe promocje słabe gratisy

kredyt
klient z dużymi zarobkami mniejsze oprocentowanie
klient z małymi zarobkami duże oprocentowanie

dlaczego?

Niestety nie chodzi o to dlaczego bo to jest jasne, firmie bardziej zależy na danym typie klienta, a my jako klient nie porównujemy się do innych klientów i ich ofert tylko rozpatrujemy to co mamy przed sobą ewentualnie szukamy tego w innej firmie, może da coś więcej i to podpowiada nam logika, natomiast ten przykład jes o tyle nieracjonalny ponieważ zakłada:

Stefan rozdaje pieniądze dla Jana 1000 zł, Jan bierze z uśmiechem :) dla Pawła daje 200 zł z dobrego serca na co Paweł mówi: Janowi dałeś 1000, wsadź se te 200 w .... :)

Nie wiem jak prościej to wytłumaczyć :)

CoVal pisze:
tia... mysle, ze nigdy nie probowales stworzyc zadnego systemu Wiedzialbys, ze to sa godziny, dnie i noce poswiecone na wymyslanie, kodowanie, testowanie, poprawianie, ponowne testowanie, zmienianie, dopisywanie, upraszczanie, zmienianie koncepcji, kodowanie, testowanie... itd. az do bolu.

Ktos tu kiedys mial w stopce napisane, ze gdyby pracowitosc byla najwazniejsza, to najbogatsi byliby niewolnicy. (autora przepraszam za swobodna interpretacje) .
Edytuje ten post chyba z milion razy dodając coś nowego ale nie moge sie powstrzymać, Tutaj zaprzeczasz sam sobie !!!

m_skiba[bossafx.pl]
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: m_skiba[bossafx.pl] »

Witam,
green7 pisze: Łatwo tego dowieść, mając porównanie z innym kontem
Może Pan to wyjaśnić ? Gra Pan na dwóch kontach w automatach ? w konkursie ?

Z drugiej strony istnieją strategie które mogą generować 100% rekwotowań i porównywanie ich z prostymi strategiami przecięcia średnich nie ma najmniejszego sensu.

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

green7 pisze:
s_zadora pisze:Myślę że rozumiem. Z tej całej dyskusji wynika jedno na pewno - nigdy nie stworzymy regulaminu który wszystkim "najbardziej by odpowiadał".
A to na pewno. Nam, Polakom ciężko dogodzić :) Zawsze znajdzie się malkontent.

s_zadora pisze:green7 napisał:
Szkoda tylko, że startujący w konkursie nie są traktowani jednakowo, i dla wybranych kont stosujecie tu zagrywki typu Virtual Dealer .....

Jeśli ma Pan przesłanki aby tak twierdzić powinien Pan złożyć reklamację w konkursie, powołując się na konkretne sytuacje.
Ależ oczywiście, że mam przesłanki. Bez przesłanek bym tego nie pisał ....
s_zadora pisze: green7 napisał:
zagrywki typu Virtual Dealer.....

Na pewno bliżej też wyjaśniając co Pan ma na myśli.
No chyba Panu tego akurat wyjaśniać nie muszę, prawda ?

Pewne statystyki dla mojego konkursowego konta będącego w czołówce uległy "leciutkiemu" pogorszeniu. Ot drobnostka, nagle stały się gorsze o 700% -1000% .
Obejmuje to klika aspektów: prędkość egzekucji, rekwoty itd.
Jaki jest tego skutek ? Ano taki, że np. wczoraj liczba pozycji mojego automatu spadła o ponad 90%. Łatwo tego dowieść, mając porównanie z innym kontem.

A reklamacja? Sorry ale nie wierzę w jej pozytywne rozpatrzenie. W związku z czym wypisuje się z zabawy. Granie - zwłaszcza automatem - traci sens gdy czasy egzekucji wynoszą niekiedy po 2 minuty .....

Czas egzekucji 2 minuty :shock: :shock: :shock: Dobrze cytam? Panie Zadora dajcie sobie spokój z takimi konkursami bo tylko strcicie na tym wizerunkowo. Na rynku juz nie ma tak wielu leszczy, którzy zapukają do waszych drfzwi. Może warto po prostu sie okreslic albo gramy uczciwie albo nie.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

green7 pokaz te transakcje, to są powazne zarzuty, one dyskwalifikują brokera jako potencjalnego dostawcy usługi fx...więc warto je udokumentować.

szczególnie egzekucja zleceń
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

m_skiba[bossafx.pl] pisze:
green7 pisze: Łatwo tego dowieść, mając porównanie z innym kontem
Może Pan to wyjaśnić ? Gra Pan na dwóch kontach w automatach ? w konkursie ?
Niechże Pan łaskawie nie błaznuje i nie udaje w perfidny sposób że nie zrozumiał co kolega Green miał na myśli.

m_skiba[bossafx.pl] pisze:Z drugiej strony istnieją strategie które mogą generować 100% rekwotowań i porównywanie ich z prostymi strategiami przecięcia średnich nie ma najmniejszego sensu.
Ach więc to strategie generują rekwoty? :D

Konkurs widać jak jest skonstruowany, promuje totolotkowy sposób gry i jeszcze do tego słyszymy, że taki jest trend, tak gra większość klientów... Oczywiście że tak gra większość Waszych klientów, gdyby było inaczej, dawno byście poszli z torbami.

Ink. pisze:Niestety w tym wątku powtarzam bo nie rozumiesz
Ty za to kompletnie nic nie rozumiesz więc taka mała prośba, resztę głupot pisz sobie do pamiętnika bo tu duzi chłopcy chcą pogadać o poważnych sprawach.
Obrazek
Unfortunately, more to come

m_skiba[bossafx.pl]
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: m_skiba[bossafx.pl] »

matka pisze:Niechże Pan łaskawie nie błaznuje i nie udaje w perfidny sposób że nie zrozumiał co kolega Green miał na myśli.
pomimo tego że to Pan nic nie rozumie nie będę Pana obrażał.

% rekwotów na produkcji w bossafx wynosi mniej niż 5. z czego dużą częśc generuje zaledwie garstka klientów, którzy stosują podobną stregię.
matka pisze:Ach więc to strategie generują rekwoty?
tak... istnieje stragia która generuje 100% rekwotów. Wyjaśnię to i ustosunkuję się do reszty zarzutów po udzieleniu odpowiedzi przez green7.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

matka pisze:
Ink. pisze:Niestety w tym wątku powtarzam bo nie rozumiesz
Ty za to kompletnie nic nie rozumiesz więc taka mała prośba, resztę głupot pisz sobie do pamiętnika bo tu duzi chłopcy chcą pogadać o poważnych sprawach.
Jakiego pamiętnika? jacy duzi chłopcy? czemu mnie dyskryminujesz? tego na pewno nie rozumiem bo to własnie była głupota z twojej strony którą chcesz zarzucić mnie :)

Przedstawiłem jak to wygląda w czysto logiczny sposob, podając multum argumentów natyomiast twoj post jak i post przeciwników zawierają tylko argumenty:

1 nie fer
2. za mala nagroda
3. moja duma nie pozwala mi grac bo jestem dyskryminowany
4. jestem trejderem na tyle dlugo że moja prawda jest prawdziejsza
5 nie fer bo za mała nagroda ( celowo powtórzone )

i niestety tak w kolo, przeczytaj wątek od początku odpowiedz na pytanie z moich postów a najlepiej na to

Czy jesli bossa zorganizowała by tylko jeden konkurs z nagrodą 20k frnaków marudzi byś ze to malo?

TAK/NIE

jeśli tak to uzasadnij

I taka rada na przyszłość dużych chłopców cechuje merytoryczna dyskusja, wymiana argumentów a nie patrzenie na ludzi z góry bo jestes pro trejder to akurat cecha małych ludzi :)
Mighty Baz pisze:green7 pokaz te transakcje, to są powazne zarzuty, one dyskwalifikują brokera jako potencjalnego dostawcy usługi fx...więc warto je udokumentować.

szczególnie egzekucja zleceń
Popieram, najlepiej to udowodnić, jest jak widzę przedstawiciel bossy będzie on mógł się publicznie ustosunkować do tych zarzutów bo na chwile obecna są to tylko słowa

Awatar użytkownika
rybako
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rybako »

Ale ja tez mialem kiedys konto na bossie. Zrobilem 100% w miesiac, a potem plaga rekwot, zwiech platformy, zla cena itd. itp. Znak, ze trzeba bylo sie wynosic.

A teraz najgorszemu wrogowi nie polece bossy bo to broker pokroju xtb.
Obrazek

Zwa mnie Matriks...

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

m_skiba[bossafx.pl] pisze:Może Pan to wyjaśnić ? Gra Pan na dwóch kontach w automatach ? w konkursie ?
Po pierwsze: ja tu piszę o sprawach dla nas (traderów), dużo ważniejszych niż łamanie regulaminu konkursu. Więc to czy gram na jednym czy dwóch kontach nie ma znaczenia.

Po drugie: grając automatem zostałem potraktowany z Waszej strony pluginem a'la Virtual Dealer. To że używacie takich zabawek jest ważniejszą informacją niż zapisy regulaminu konkursu w którym i tak już nic nie osiągnę.

Po trzecie: regulamin chyba nie zabrania uruchomienia tego samego automatu przez dwóch startujących w konkursie prawda ?

prawnik pisze:Czas egzekucji 2 minuty
Mighty Baz pisze:green7 pokaz te transakcje, to są powazne zarzuty, one dyskwalifikują brokera jako potencjalnego dostawcy usługi fx...więc warto je udokumentować
Nie wiem czy mi się chce w to brnąć .... to trochę jak kopanie się z koniem. No ale może zbiorę się (nie obiecuję) i opiszę wraz z wykresikami ku potomności. Aczkowiek nie w czasówkach.

Za oknem ładna pogoda, więc krótko:
- używam w konkursie strategi skalpującej. Więc mój zysk to strata brokera MM a takim jest Bossa

- piątek był dla automatu dobrym dniem, sporo transakcji i kilkadziesiąt % na plus. 3 cie miejsce w rankingu automatów

- w piątek wieczór warunki handlu na koncie uległy zmianie. Potrafię ten moment określić z dokładnością do jakiś 2 godzin

- poniedziałek potwierdził moje przypuszczenia. Automat otwierający do tej pory po kilka pozycji dziennie zamilkł ....

- aby uzyskać dodatkowe potwierdzenie we wtorek kolega uruchomił dokładnie ten sam automat na swoim koncie. Automaty odpalone zostały na tym VPSIe więc łatwo porównywać czasy złożenia zleceń i czasy egzekucji.

Mały przykład:
konto moje z VD
godz: 21:59:58:637 czas realizacji zlecenia 99953 milisekund czyli ponad 1.5 minuty!
konto kolegi: zlecenie odpalone 100 milisekund później: czas realizacji 516 milisekund (czyli pół sekundy)
Jak widać: konto, które nie podlega VD (DD czy czemukolwiek co tam jest po drugiej stronie) ma realizację prawie 200! razy szybszą.

Efekt finalny jest taki: mamy 2 konta odpalające ordery w tym samym momencie z tej samej maszyny. Na koncie z VD strata i tylko transakcji. Na koncie bez VD zyski ilość transakcji większa niemal o 1000% !

I proszę mi nie pisać, że jest to odosobniony przypadek wynikający z rekwotowań, kolejkowania zleceń przez serwer itp...... To jest efekt działania Virtual Dealera, innego podobnego plugina bądź też egzekucji transakcji przez Dealing Desk.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

m_skiba[bossafx.pl] pisze:pomimo tego że to Pan nic nie rozumie nie będę Pana obrażał.
Pan mnie i moich kolegów obraził już poprzednim postem. Wszyscy wszystko doskonale rozumieją a Pan raczy z nas w bardzo brzydki sposób żartować. Może Pan nie pamięta że Bossa to także DM, nie tylko bucket shop?

m_skiba[bossafx.pl] pisze:tak... istnieje stragia która generuje 100% rekwotów. Wyjaśnię to i ustosunkuję się do reszty zarzutów po udzieleniu odpowiedzi przez green7.
Jasne, najpierw niby to w formie pytania zarzuca Pan koledze który wskazał na czym robicie wałek, że łamie regulamin a teraz będzie Pan wyjaśniał że to strategia, nie Virtual Dealer generuje rekwoty? I to jeszcze pod warunkiem że ktoś kogo Pan obraża na obrazę odpowie?

Ink. pisze:jeśli tak to uzasadnij
Po prostu nie pisz w kółko wciąż tego samego bo rzeczywistości to nie zmienia. Nie zarzucaj dużo bardziej doświadczonym kolegom, że to oni nie rozumieją. Masz swój punkt widzenia? W porządku ale nie trzeba o tym aż tyle pisać.
green7 pisze:I proszę mi nie pisać, że jest to odosobniony przypadek wynikający z rekwotowań, kolejkowania zleceń przez serwer itp...... To jest efekt działania Virtual Dealera, innego podobnego plugina bądź też egzekucji transakcji przez Dealing Desk.
Heh, mogli by sobie odpuścić przynajmniej na kontach konkursowych, skoro zdecydowali się wpuścić roboty. ŻENADA
Obrazek
Unfortunately, more to come

ODPOWIEDZ